Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zabezpieczenie klienta/zmiana .eix/epk

SϒS™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . Dzisiaj pokażę wam jak ''zabezpieczyć'' (nie wiem jak inaczej to nazwać) klienta , poprzez zmianę

zapakowanych plików eix.epk .. Najpierw zmieniacie nazwę :

.eix na SϒS™ np: PC2.SYS™

.epk na .SϒS™ np : zone.SYS2™

Jeżeli zmieniliście wszystkie ,to teraz pobieracie launcher2011 gracze będą mogli wejść tylko przez launcher

(daje bez binki ,musicie mieć swoja , ja swojej nie dam =p )

http://www.multiupload.com/JLDHL5MFOI

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=d5bc027b7237c4202d14b8579db96bc0d06a4c1b6c01b7374b1e566a0bf15ef5-1321186522

podziękowania dla KaMer'a

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

I w jaki sposób to ma zabezpieczyć?

Zmienię nazwę na .xD i xd2 a ktoś sobie potem zmieni spowrotem na zwykłe nazwy i rozpakuje .

Opublikowano

Nie może być .sys2, bo binka nie zadziała :) Muszą być 3 znaki. I wg. mnie bez sensu, bo każdy głupi umie zmienić. Jedynie epk > eix i eix > epk, bo niektórzy nie będą wiedzieli o co chodzi..

17912601413989039366.png

Opublikowano

Głupszego pomysłu nie mieliście ?

Sensual dlaczego napisałeś mieliście, przecież tego tematu nie pisaliśmy grupowo, poza tym Ty tutaj nie jesteś jakimś Bogiem a my nie jesteśmy Twoimi dziećmi...

"Sposób taki głupi", ale 50% nie umiało rozpakować starego klienta Nevrast...

KONTO TEGO UŻYTKOWNIKA ZOSTAŁO ZABLOKOWANE

Opublikowano

wiem ze sposob bajecznie prosty ale zawsze cos nowego bedzie hihihhi :P

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

Opublikowano

Jak nowego kretynie jak to wgl nie zabezpiecza clienta

Boze co za glupcy na tym forum coraz to bardziej popierdolone tematy robia co sie dzieje na MPC to szok

Opublikowano

RuchPalikota

A czy ja mówię że jestem Bogiem a wy jesteście moimi dziećmi, szczerze mówiąc mam na to wylane kto, gdzie i jak robił ten poradnik ale bez przesady.. jakieś kijowe zmienienie rozszerzenia pliku..

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

A wystarczy że ja zmienię z .sys/.sys2 na .epk/.eix i już sobie rozpakuję :)

TuT do kity nic nie da no chyba że ktoś nie wie jak zmienić rozszerzenie ale to będzie 1 osoba na 300/400

RGVyaW9ueF9fX2V1bmVfX180MTBfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX25vbmUucG5nX19fMTBfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Jak ktos nie wie jak zmienic to , no to ma się ++ ^^ :P

Opublikowano

Bardzo "mądry" tutorial... Co to za problem zobaczyć, który plik więcej, a który mniej zajmuje i po prostu zmienić w packerze? A poza tym zmienisz sobie lzo i inne tego typu rzeczy to też nikt nie odpali z innego lunchera. Na twoim miejscu nie chwaliłbym się taką małą wiedzą.

Opublikowano

Bardzo "mądry" tutorial... Co to za problem zobaczyć, który plik więcej, a który mniej zajmuje i po prostu zmienić w packerze? A poza tym zmienisz sobie lzo i inne tego typu rzeczy to też nikt nie odpali z innego lunchera. Na twoim miejscu nie chwaliłbym się taką małą wiedzą.

Jeżeli znasz dobre zabezpeiczenia zrób tuta i podziel się z nimi na MPC , jeżeli nie znasz to z łaski Swojej zachowajcie takie głupie komentarze dla Siebie nie lubie dawać warnów :) Ale chyba to się zmieni ^^

Jestem zdania Co RuchPakikota

Krytykować tylko potraficie sam Autor tematu ''zabezpieczyć'' dał w cudzysłowie , jeżeli nie Wiecie co oznacza ten znak to KLIK!

Opublikowano

Jeżeli znasz dobre zabezpeiczenia zrób tuta i podziel się z nimi na MPC , jeżeli nie znasz to z łaski Swojej zachowajcie takie głupie komentarze dla Siebie nie lubie dawać warnów :) Ale chyba to się zmieni ^^

Krytykować tylko potraficie sam Autor tematu ''zabezpieczyć'' dał w cudzysłowie , jeżeli nie Wiecie co oznacza ten znak to KLIK!

Tak, podziel się i co z tego będzie miał jeśli zaraz usłyszy "już to dawno miałem", "jak to zrobić", "zepsułeś mi serwer", "ty frajerze", "ej czemu nie moge uruchomić klienta?" zero wdzięczności i dalsze obelgi bo ktoś jest zbyt ograniczony na umyśle by samemu pomyśleć, poszukać(oczywiście nie mówię tutaj o tutorialach) i zabezpieczyć, ludzie(oczywiście większość) tak naprawdę nie doceniają tego co im się daje.

///Też prawda :)

@up

Pawelom13 ma dużą wiedzę w temacie klientów :>

@topic

Ten sposób nic nie zablokuje, ani nic nie odblokuje;/ To tak jakby ktoś miał klienta bez zabezpieczeń.

Tutaj nie trzeba mieć wielkiej wiedzy aby zabezpieczyć klienta.

Opublikowano

Nie chodzi mi już o to, co ja portafię, a co nie. Ale glinka, na forum powinien panować wysoki poziom wypowiedzi. A zobacz jak autor tematu go napisał.

Tutorial nie mówi właściwie nic jak zmienić te rozszerzenie. Dodatkowo nawet jakby ktoś już wiedział jak to jedynie uszkodzi plik, gdyż maksymalnie mogą być 3 znaki w rozszerzeniu. Inaczej binka wywali error, że aplikacja została niewłaściwie zinicjowana.

Jeżeli chodzi o przesłanie treści poradnika to jego efekt powinien być taki:

http://screenshooter.../xg/yt/ztnu.jpg

Natomiast gra się powinna włączać tak:

http://screenshooter...5457277/kkvfdkv

Robiąc według poradnika efekt włączania gry będzie taki:

http://screenshooter...5457277/xsfqjft

Dodając to nawet jeśli w launcherze(binie) oraz pack zmienisz rozszerzenie to i tak gra tego nie otworzy. Żeby to dobrze działało należy w packerze zmienić rozszerzenie na takie samo jak w binie i potem pakować.

Wszystko zmienia się programami do

Hexadecimal'u.

Przyczepiłem się bo widząc jak to opisane jest to się dziwię, że tego nie usunąłeś. Podałem podpowiedź, niech autor to lepiej poprawi.

Opublikowano

wiem ze sposob bajecznie prosty ale zawsze cos nowego bedzie hihihhi :P

I to właśnie neo piszą temat żeby tylko był po im się chce być jak sherer :D haha

a co do sposobu to nie wiem po chuj to tu jest jak ktos będzie chciał to rozpakuje

wyjebane.jpg

Opublikowano

Unikatowy zamknij ryj spamie .

Wie ktos jak zabezpieczyc folder pack haslem ?

Opublikowano

szkoda , tak to by wystarczylo folder zab. haslem i nikt by nie lukal nam w plikach

ejj a moze zrobic tak ze pack się spakuje ,nada haslo i w launcherze ustawi się ze zamiast z folderu czyta z archiwum ?

Opublikowano

Zadam zajebiste pytania, po pierwsze od kiedy .bin ma możliwość czytanie plików z archiwum w dodatku zabezpieczonych hasłem, po drugie po chuj kodujecie klienta w którym są tylko pliki z tutoriali na MPC, po trzecie, jak już myślicie nad zabezpieczeniami, to myślcie głową a nie częścią ciała na cztery litery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...