Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Kilka pytań newbie...

radar200399

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jestem nowy w świecie Vindictus i mam pytanie...

1. Do jakiego stopnia na + można ulepszać ?

2. Od którego lv. można eksplorować teren (doki, druga mapa)

3. Jak można wziąść postać np. tego goryla (przy robieniu nowej postaci stoi za Warriorką taki wielki koleś, na yt widziałem że koleś go miał, jak go wziąść ?)

4. Czy postać z całym setem Lighta (chyba na 9 lv. można kupić zwój do robienia całego seta) i taką szablą (mam 9 lv. i zcraftingowałem ją u kowala) jest mocna ?

5. Czy w dangeonie od 11 lv. jest mocny BOSS ? (w dangeonie 1-10 lv. już przeszłem)

6. Duża gra polaków ? nie mogę żadnego spotkać

7. co trzeba mieć do ulepszania magicznie np. miecza ?

8. jaki jest największy level ?

9. Opłaca się dawać w skile do walki gdy jestem Wojowniczką ?

10. Bardziej opłaca się samemu robić zbroje i miecze a potem ulepszać czy na targu ?

Oczywiście za odp. polecą +

Edytowane przez radar200399

Nic o mnie nie wiesz ale nie martw się, wszystkiego dowiesz się od ludzi, którzy nigdy ze mną nie rozmawiali.

Opublikowano (edytowane)

1. Do jakiego stopnia na + można ulepszać ?

+10, o ile mi wiadomo

2. Od którego lv. można eksplorować teren (doki, druga mapa)

Hmm... to był przedział chyba 10-70, z tego co się orientuje na ten czas, to tam widziałem tylko łowienie rybek ^^

3. Jak można wziąść postać np. tego goryla (przy robieniu nowej postaci stoi za Warriorką taki wielki koleś, na yt widziałem że koleś go miał, jak go wziąść ? -

?? Chodzi Ci o klasę postaci? Póki co mamy tylko Fionę, Lanna i Evie, nie wiadomo, kiedy tamte wejdą

4. Czy postać z całym setem Lighta (chyba na 9 lv. można kupić zwój do robienia całego seta) i taką szablą (mam 9 lv. i zcraftingowałem ją u kowala) jest mocna ?

Wszystko jest mocne, jeżeli jest na Twoim lvlu :P

5. Czy w dangeonie od 11 lv. jest mocny BOSS ? (w dangeonie 1-10 lv. już przeszłem)

po pierwsze, dungeonie

po drugie - bossy są dość proste, ja miałem dopiero problem na Dethrone The White Tyrant, ale też jakoś idzie.

Wszystkie te "lodowe" są dość fajne

6. Duża gra polaków ? nie mogę żadnego spotkać

Zapraszam na channel 71-80 < przydzielone polskie channele

Enhancement Stone, żeby dodać mu +. A co do tamtych - nie orientuję się, niestety.

W tym momencie - 60.

Musisz samemu spróbować wszystkiego. Moim zdaniem opłaca się tak do rank D.

10. Bardziej opłaca się samemu robić zbroje i miecze a potem ulepszać czy na targu ?.

Zależy. Wystarczy sprawdzić ceny materiałów, i podliczyć. Zazwyczaj craft jest bardziej opłacalny.

Edytowane przez Kalii94
Opublikowano

Poprawię kilka odpowiedzi:

Magicznie to chyba chodzi ci chyba o bonusy dodajesz je przez Scrolle dostaniesz je z bosów na Hero Mode (Takie dodawanie bonusów do przedmiotu jak w metinie o ile wiesz o czym mówię) A zwykłe ulepszanie to Enhancement Stone i do tego na +6 wyżej Eliksir. (Też lota z bosów na Hero Mode (50 lvl +))

Tak jak up Dungeonie -,- co nowy dungeon tym potwory jak i bosy są silniejsze proste ?

10. Bardziej opłaca się samemu robić zbroje i miecze a potem ulepszać czy na targu ?.

Bez gadania craft jest w 99% procentach bardziej opłacalny ponieważ ludzie craftują i sprzedają tak aby na tym zarobić... Dlatego kupuj/dropnij materiały i rób samo zaoszczędzisz trochę tysięcy.

Jak się uda to za miesiąc będzie do 70 miejmy nadzieje.

Jako "Wojowniczka" dawaj w obronę dasz shift i boss ci wiele nie zrobi.

Sorka, że nie po kolei.

Opublikowano

Co do pkt. 10, tj. z craftem. Dziś spojrzałem z ciekawości na Crimson Rage set, co do questa jest potrzebny. Pants - niecałe 9k, a zrobienie tego - idzie zmieścić się do 3k, wraz z kupenm materiału. A ludzie kupują...

Opublikowano

Ludzie kupują bo : Nie chce im się dropić materiałów albo kupują golda i nie mają co z nim zrobić ja sam czasem kupuje.

Opublikowano

Ja tam średnio liczę ile materiały mnie kosztują, i biegam od NPC do NPC. Dziś na jakimś syfie co mnie kosztował ze 3k zarobiłem z 10, sukces. Zarobek jak na Ic Crystals, noo, trochę niższy. Ale ceny skacza jak cholera. O 8 kosztowało 22k, 4 godziny później - 12k...

Opublikowano

Ceny skaczą zależnie od tego kiedy firmy które sprzedają golda przestają bocić. Najtaniej jest rano kiedy wszystkie wybocone przez noc itemki trafiają do marketu i każdy każdego przebija. A popołudniu to już różnie bywa.