Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy pkt regulaminu działu FA

Wredna

Za wprowadzeniem pkt?  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Za wprowadzeniem pkt?

• tak
      15
    • nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pragnę złożyć propozycję dotyczącą dodania nowego pkt do regulaminu lokalnego działu FanArt.

Mianowicie:

*Każdy użytkownik ma prawo do jednego zlecenia w miesiącu, dotyczącego jednej pracy graficznej (sygnatura, avatar, layout etc.).

W dziale ze zleceniami istnieje duży bałagan.

Userzy co chwile zakładają nowe tematy, odświeżają je przy okazji nabijając sobie posty.

Bywały sytuacje gdzie użytkownik otrzymał to czego chciał, a zaraz po tym założył kolejny temat.

Jest to bardzo uciążliwe dla osób zajmujących się zleceniami (moderatorów, kidmodów FA jak i zwykłych użytkowników).

Nie wspomnę o tym ,że jest to nieszanowanie czyjejś pracy.

Jednym słowem- w wielu zleceniach chodzi przede wszystkim o nabicie postów, a nie o wykonanie pracy graficznej.

Dodatkowo, gdyby taki pkt został wprowadzony w życie (tutaj propozycja Baksia ), przydał by się osobny poddział w ,którym archiwizowało by się wykonane zlecenia.

Było by to korzystne zarówno dla użytkowników, którzy nie raz czekają kilka tygodni na wykonanie dla nich pracy, oraz dla osób zajmujących się nimi.

@PinkWolf ;D

Treść pkt oczywiście może zostać zmieniona, ważne by zachowała ten sam cel.

Edit: ale sygnatura czy avatar to chyba nie dziedzina, a projekt ;p

Opublikowano

Pierwszy pomysł nawet mi się podoba, ale zmieniłbym go trochę. Jedno zlecenie w miesiącu z danej dziedziny- czyt. sygnatura, avatar, intro, tło na kanał itd.

Drugi pomysł nie wiem czy przejdzie i co do niego jestem neutralny.

@Sandra (up)

Wiesz o co mi chodzi...

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Sygnaturka + avatar to zestaw. To ewentualnie przejdzie. Jednak są użytkownicy, którzy nawet w tym samym dniu robią nowy temat.

Propozycja 2- moja i jestem za. Refreshując można nabić sobie nieźle posty. Dodatkowo robi się potem nieprzyjemny bałagan, zlecenia są mało przejrzyste.

Dla osób chcących je wykonać jest to bardzo niewygodne i gdy widzi się taki temat- od razu się zniechęca. ;)

Proszę o pozytywne rozpatrzenie, iż w większości for są archiwa, a w FanArcie nie ma. ;)

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano

Ja bym jeszcze dodał że zakaz odświeżania bo tak nikt dużo nie pisze wiedz nie zginie w spamie czy też nie przeskoczy na drugą strone to po co odświeżać ?

Zgadzam się ze wszystkimi sugestiami jestem na TAK

Opublikowano

Weźmy pod uwagę to, że jeśli w naszym dziale ze zleceniami zostanie po wyczyszczeniu na raz maksymalnie 20 zleceń, nie będzie konieczne odświeżanie, czyli kolejny plus, bo nie będziemy zaśmiecać bazy klasycznym "F5". ;)

Opublikowano

Moim zdaniem nie są to głupie pomysły, bo sam niedawno szukałem mojego zlecenia w starcie "brudu". Archiwum ? Nie głupi pomysł, moim zdaniem przejdzie, ale co do jednego zlecenia(avatar, sygna itd.) to raczej zły pomysł, jak już to np. Avatar+sygna.

Na TAK

Opublikowano

Jestem na TAK.. Ale ja bym dał możliwość pisania co trzy tygodnie, zrobił dział Zlecenia i zablokował tam nabijanie postów.. Tam gdzie są obecnie zlecenia, byłyby pisane problemy.. Teraz po prostu ludzie zakładają bez przerwy nowe tematy, chamsko tym spychając zlecenia innych..

Nothing to do here.

Opublikowano

@Up: Postów w tym dziale lepiej nie wyłączać. Jeśli nie będzie odświeżania, to nikt nie będzie sobie nabijał. ;)

Opublikowano

Jestem na TAK.

Mimo, że sam w dziale bywam najczęściej ze względu na prośbę o sygne/avka.

Widać, że niektórzy użytkownicy traktują FanART, jako dział do nabijania postów.

Refresują, zakładają nowe tematy, to powinno się zmienić.

Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale te refreshe mogłyby być robione co jakieś 2 dni, a nie jeden.

Przy takiej kilkukrotnie większej liczbie próśb od liczby "tych wykonujących je" nie ma możliwości żeby każdy miał sygne tego samego dnia. Ale to tylko taka moja mała sugestia możliwe, że zupełnie nie potrzebna(tak jak wspomniałem na początku, rzadko bywam w FanART'cie).

Jeszcze raz duże TAK może w końcu zapanuje ład i porządek w dziale :)

1294477714-U1.png

Opublikowano

Jestem na nie. Każdy ma prawo napisać zlecenie np. o sygnaturkę, a potem o intro lub layouta.

(moderatorów, kidmodów FA jak i zwykłych użytkowników)

Nie jesteś moderatorem ani kidmoderatorem, nie ogarniasz tego więc...

Dział potrzebuje całkowitej przebudowy którą muszę przedyskutować z Red Wolfem, Baksiem i administracją.

.

Opublikowano

To nic nie da. Jeśli ktoś będzie chciał nabić posty to i tak to zrobi.

Tylko, że zamiast zakładać nowy temat będzie udawał, że żadna praca mu nie przypadła do gustu.

Chodzi mi o tzw. "refreshe".

np.

http://www.mpcforum.pl/topic/293286-zlecenie-sygnatura/page__st__60

http://www.mpcforum.pl/topic/333333-zlecenie-sygna-avek/page__st__30

"Polak potrafi" : )

Na NIE

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Jeśli to ma pomóc i żeby mniej spamu było to jestem na TAK.

Trochę to bez sensu bo ktoś robi zlecenie i ktoś wykona mu sygnę a na następny dzień znowu zlecenie ... :P

Opublikowano

Pomysł średni, FanArt powinien przejść reformę ale twój pomysł nie do końca mi się podoba.

Zostawmy to w rękach RedWolfa i moderatora FA.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Pomysł średni, FanArt powinien przejść reformę ale twój pomysł nie do końca mi się podoba.

Zostawmy to w rękach RedWolfa i moderatora FA.

To już jest ustalone, powoli do przodu, plan obmyślony, trzymajcie kciuki!

Co do tematu to będzie to zbędne po "reformie"

.

Opublikowano

Temat można już zamknąć. Dzisiaj czekają nas wielkie zmiany. ;)

//Red Wolf

Jakoś nie widzę podjęcia decyzji przez Administratora <_<.

//Baksiu

Przepraszam różowy. Mój fail. :)

Opublikowano

Jestem na nie. Każdy ma prawo napisać zlecenie np. o sygnaturkę, a potem o intro lub layouta.

Nie jesteś moderatorem ani kidmoderatorem, nie ogarniasz tego więc...

Dział potrzebuje całkowitej przebudowy którą muszę przedyskutować z Red Wolfem, Baksiem i administracją.

Może i nie jestem kid moderatorem czy też moderatorem tego działu, ale mam możliwość złożenia propozycji.

Nie raz widziałam jak Baksiu, Red Wolf czy były kid HMS wykonywał zlecenia, które były "olewane".

Kilka razy zdarzała się sytuacja ,że po zamknięciu zlecenia użytkownik zakładał kolejny temat, nawet nie umieszczając np wykonanej sygnatury w podpisie.

Jest to nie miłe dla autora pracy jak i w jakiś sposób ukazuje brak szacunku.

Nie tylko kid moderatorzy czy moderatorzy działu wykonują zlecenia, ale również zwykli użytkownicy- np ja.

Więc nie pisz ,że tego nie ogarniam bo również jestem użytkowniczką tego forum jak i stałą bywalczynią działu FA.

@Down

Wybacz , nie ja pierwsza Cie zaatakowałam.

To jest temat dotyczący propozycji, a nie mojej osoby, więc daruj sobie wszelkie komentarze odnośnie tego.

Tak czy siak ostateczną decyzje podejmie administracja, a nie ty.

Opublikowano

Ja powiedziałem, nie ma to sensu i tak fanart będzie przebudowany. A ty ponownie mnie atakujesz, to już robi się nudne i żenujące mając 22-23 lata zachowujesz się gorzej niż niejeden 10 latek, dorośnij.

.

Opublikowano

Zdecydowanie na tak. Może skróci to czasy oczekiwania dla tych co naprawdę proszą o wykonanie.

PS: Tak przy okazji to proszę o pomoc przy zleceniu w profilu :D.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jestem na tak.

Ludzie albo nie wiedzą czego chcą, albo specjalnie nabijają posty, albo totalnie się pieklą o sygnę, a potem to wszystko zlewają. :)

Co do waszego projektu, to jestem ciekaw, co na wasz rozum, takiego fajnego się wymyśli. ;>

Bez urazy..

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

W sumie to jestem na TAK. W jeden dobry dzień moje zlecenie poszło na koniec 2 strony. Fatalnie został zasypany. Ten temat z zrobionymi już sygnaturami na bok i jeszcze nie zrobionymi normalnie. Może wypalić.

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

Zostały wprowadzone zmodyfikowane zmiany. Mianowicie zostało wyłączone naliczanie postów w Zleceniach oraz każdemu użytkownikowi przysługuje jedno zlecenie na 15 dni.

Temat raczej wyczerpany...

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...