Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak wyżej.

Opiszę swój dom. Budowałem się podobnie jak jjay w 3 sezonie. SAVE NIE PODAM!!! ZA DUŻO SIĘ NAPRACOWAŁEM! Otóż wracając do tematu, mam problem ze spaniem w jego chacie.

Pokój mam jak on oświetlony jeszcze lepiej. Kolega tez nie moze spac. Daleko od sciany mamy lozka, pozamykane wszystko, okna większe niż 1x1 czy 1x2. Podejrzewam, że to wina tego, że na pniakach śpimy. Czego to może być wina? PS: Śpimy w sleeping room.

Opublikowano (edytowane)

Jak podejrzewasz, że to wina pniaków to zmnień podłogę (np. z półklocków to moby nie powinny się spawnować) i zobacz czy pomogło. Wydaje mi się, że to zależy także od miejsca w którym stawiamy domek.

Edytowane przez MrKuciniak
Opublikowano

@Up

Sądzisz, że mobki same otwierają sobie drzwi? Dajcie spokój to jest po prostu bug. Dla testu spróbuj wykopać sobie malutką dziurkę w ziemi (żebyś zmieściło się tylko łóżko) zakop i 100% pewności, że Cię nie obudzą. Prawdopodobne jest też to, że Minecraf't twój "sleep room", znaczy się chciałem powiedzieć dom, automatycznie bierze za cave-system i czy jest jasno, czy nie, mobki i tak się zrespią. Poza tym, jak oświetlisz pochodniami dużą jaskinię, poczekasz 2-3 Minecraft'owych dni i wejdziesz z powrotem, możesz być pewien, że zastaniesz towarzystwo. Sam również nie wiem, od czego to zależy. Mam ten sam problem.

Opublikowano

Polecam zamknięcie wszystkich dziur lub wybudowanie pokoju, Gdzie nie będzie wejścia. Mi to zawsze pomaga.

Pozdrawiam, Cris_

Proszę o usunięcie paru procent ostrzeżeń - Staram się

cissygna.png

Opublikowano (edytowane)

Na okoła łóżka rozstaw pochodnię lecz zostaw 2 kratki z jednej strony ponieważ nie będziesz mógł się położyć . Mi pomoglo , mam nadzieję , że tobie też ;)

@down

Na szkle nie da się postawić ...

Edytowane przez Härtseer

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

1.Nie mam dziur w domu!

2.Zbuduje w powietrzu pokój szeroki i dam podlogi z deski, jeżeli to pomoże napiszę, a jeśli nie, to będe prosił o więcej rad.

3.Dzięki za pomoc :) Ale problem w tym, że wcześniej mogliśmy spać, lecz teraz nie możemy.

4.A poza tym jjay też nie może spać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...