Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Ostrzeżenie od nexona dla wszystkich hackerów

EPE

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Wczoraj nexon wydał komunikat, że od teraz hackerzy będą dostawali bana na wszystkie gry nexona, ale też mogą być pociągnięci do odpowiedzialności cywilnej i karnej

http://en.combatarms...m90aWNlfDE3NTA=

Co o tym myślicie?

ja się cieszę i może będzie troche mniej takich z GA

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

ciekawi mnie czy jeśli mam teraz bana w CA to czy dostane też bana a Vindictusie albo Maple ;)

ale też mogą być pociągnięci do odpowiedzialności cywilnej i karnej

nie wiem czy w Polsce mamy jakieś przepisy odnośnie gry z dopalaczami... ale można to podciągnąć pod kradzież...

cheat = odstraszanie ludzi = brak ludzi = brak donorów = brak kasy na serwery = koniec gry

@edit.

dotychczasowe bany na poszczególne gry nie banuja innych gier ;D

3x 60lvl w Vindzie uratowany ;D

TLS_Trololo.png

Dawniej Lenart

Opublikowano

@Up wypad.

Zakaz publikowanie innego forum

EDIT :

Aby nie było że double post.

Powyżej był post z publikacją innego forum.

I został usunięty

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Z odpowiedzialnością cywilną i karną to fake ,aby nastraszyć ludzi.

Sami wiecie,przestraszą się to nie bd hackować .

9368_gold.png

Opublikowano

jezeli wejdzie nowy regulamin i go zakceptujesz pocisniesz na haxach to moga zrobic to co jest napisane w regulaminie typu" grzywna w wysokosci 10zl" regulamin to regulamin ;] i wtedy prawo w twoim kraju nic nie zmienia bo zakceptowales prawo jakie oni maja

-Ushio.png
Opublikowano

chyba że podciągną to tak samo jak napisałem.

tak samo możesz podciągnąć noszenie czapki/ kaptura na głowie w miejscu z godłem (np. klasa) jako obrazę godła ;)

TLS_Trololo.png

Dawniej Lenart

Opublikowano

... nexon nie może ogarnąć VIP'a GA to będzie banny na wszytskie gry rozdawał... w sumie i tak z czasem ludzie zapomnia o tej informacji i hackować będą na nowo / dopiero zaczną <nowi>

więc w sumie wg mnie to wielkiej różnicy nie zrobi ale się staraja przynajmniej

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Odpowiedzialność Cywilna Karna może odstraszyć małe dzieci mnie to nie rusza chociaż nie hackuje.

Ban na wszystkie gry to moim zdaniem dobre rozwiązanie napewno nieco liczba hackerów sie zmniejszy.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Oby wytępili tych hacków bo czasem w ogóle się nie da grać <_< Coraz więcej jest tych zbanowanych przez tego nowego Nexon Guarda. GJ NEXON ;)

Specjalista
Opublikowano

tak, w Polsce też będą pociągać do odpowiedzialności karnej, ponieważ grając w tą grę zaakceptowaliśmy regulamin = umowa, za złamanie będą konsekwencje

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Srały muchy będzie wiosna dla mnie to fake straszak dla dzieci i w ogóle nie wykonalne kto im poda twój adres zamieszkania i tp żeby z ciebie kare ściągnąć od takich żeczy tylko sąd jest i ma takie prawo ale raczej z niego nie skorzysta bo hacowałeś w jakiejś głupiej grze śmiechu warte :D

Opublikowano

w ogóle nie wykonalne kto im poda twój adres zamieszkania i tp

czlowieku zwykly czlowiek moze ci podac ip a ip powie gdzie mieszkasz a nexon ma inne sposoby itp bardzej dobre ja np niewiem jak zwykly czlowiek mi powiedzial moj ip adrres i email w grze shakes i fidget ale widac ze mozna
Opublikowano

Gdyby chcieli naprawde brac to pod sąd i te inne zabawy to kurde na swoja sprawe bys czekal latami bo przed toba bylo by 300'000 tyś hakerow ktorzy grali na hakach w combata ^^ a jak by sie ciekawe wiezienia zapelnily.

Dla mnie nikogo kto mysli nie nastrasza bo za duzo mieliby z tym zabawy.

Ale co do bana na wszystkie gry to dobry sposob ;P

Zipperrr.png

########## HaSh ########## <3

Opublikowano

boze czlowieku w kazdej chwili co sie logujesz nexon ma twoje IP i numer Mac karty siecioweij twoj email na ktory konto jest zarejestrowane po numerze IP bez problemu trafia pod odpowiedni adres ;] @UP jezeli ty chcesz wysylac ludzi za haxy do wiezienia to spoko <hahahah> tu chodzi o kary pieniezne -.-

-Ushio.png
Opublikowano

Dla mnie to jest dalej fake ale dzieci się boją ale oto im chodziło ja mam niezapłacone mandaty i jakoś nie mam i nie miałem żadnych problemów po prostu olałem a motyla noga jakaś firma z azji ściągnie ze mnie jakąś kare śmiechu warte@ up ale motyla noga kto im twój adres poda twój operator jebni się w łeb oczywiscie dokładny adres nr domu po zatym przykład jak by mieli takie prawa a nie mają to by tyśące osób jak nie setki tyśęcy za piractwo śedzało

Opublikowano

Wiadomo w CA gra wiekszosc dzieci/młodziezy wiec wiezienie odpada..

Płatność pieniężna? Myśle że za dużo pierdzielenia z tym na tylu hackerów może być im naprawde ciężko.Słowo a czyn to roznica MPC to forum min. dla cheatów jeżeli ktoś będzie musiał coś płacić za hackowanie napewno sie wyżali. Narazie moim zdaniem bajka dla dzieci zobaczymy co będzie dalej.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

gdyby mieli płacić karę pieniężną, czy nawet odsiadke to prędzej Nexon by zniknął z promocji gier. ;)

ja nie popieram hacków, ale czy im się to opłaci? i tak nie mają dużo gier. :)

Opublikowano

boze czlowieku w kazdej chwili co sie logujesz nexon ma twoje IP i numer Mac karty siecioweij twoj email na ktory konto jest zarejestrowane po numerze IP bez problemu trafia pod odpowiedni adres ;] @UP jezeli ty chcesz wysylac ludzi za haxy do wiezienia to spoko <hahahah> tu chodzi o kary pieniezne -.-

z Twojej wypowiedzi zrozumiałem tyle, ze masz jakieś mandaty i chyba ich nie płaciłeś... reszta to bełkot.

@topic.

co do pozyskania numeru IP, to każda firma może poprosić o jego udostępnienie, oraz wskazanie na kogo jest umowa, jeśli okaże się ze jest jakieś oskarżenie/ podejrzenie prawne . W tych czasach anonimowość w sieci nie jest już tak anonimowa.

TLS_Trololo.png

Dawniej Lenart

Opublikowano

Na pewno nastraszyli hackerów ale to chwilowe, zawsze tak było i będzie, chwila niepewności i znowu po staremu, a hackerzy, cziterzy będą zawsze tak to już jest. Walka z wiatrakami. Nie tylko Nexon walczy z hakerami. Weźmy np. Metina (gów.. ale na przykład dobry) z tym że tutaj pokłon dla Nexon, Oni chociaż starają się coś robić i wytępić hackerstwo.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nic nie zrobią.

Chociaż juz byl przyapdek ze koles poszedl do wiezenia bo ukradl cos w metinie xD

Polskie prawo jest nie obliczalne, a jakby zamykali chiterow nexon by byl boski :D

sygnack.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...