Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Warto kupować PS2?

Felcor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema . Mam do Was pytanie jako amator w tych sprawach . Czy opłaca się kupować ps2 ? Bo na ps 3 nie mam kasy . I tak.

Czy na ps2 jest dobra grafika i dobrze się gra podobnie jak na ps 3 ? Jak możecie to proszę mi podać zalety i wady ps2 i ps3 ;) Oczywiście plusiki .

Pomogłem ?! Daj lajka !

Opublikowano

Gdybyś miał taką możliwość, to o niebo lepsze jest PS3. PS2... nowych gier już raczej nie robią, ale jest wiele fajnych jak Tekken 5. Grafika? Obejrzyj sobie screeny poszczególnych gier, na pewno gorsza niż na PS3.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

PS2 - nie wychodzą nowe gry.

Grafika - ujdzie, chodź z PS3 nie ma porównania.

Granie online - PS3 ma dużo łatwiejsze i lepsze. Tak też jest z przeglądaniem neta.

PS3 - pad z sensorami.

Nie wiem co jeszcze mogę napisać. Jak coś mi się przypomni to napisze, swoją drogą Ty też zadaj pytania czego chciałbyś się dowiedzieć.

Moja rada: poczekaj jakiś czas, dozbieraj hajsu i kup PS3 :>

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o nowe gry, to koledzy wyżej mają trochę racji, z nowych gier to masz tylko tasiemce typu FIFA/PES nie wiem jak NHL i NBA, nowych gier już nie robią pod tą konsolę.

Grafika to temat rzeka, nie można jej w żaden sposób porównywać do dzisiejszej bo to nie te czasy, najlepszy obraz z PS2 uzyskasz tylko na starszych telewizorach kineskopowych ew na monitorze CRT, granie na LCD mija się z celem bo na ekranie będzie mega pikseloza, szczytem graficznym PS2 jest ostatni God Of War który jak na starą konsolę, na mnie do dziś robi wielkie wrażenie.

Konsolę jak najbardziej się opłaca kupić, nie kosztuje dużo a sprawi Ci wiele frajdy ze spędzonych godzin grania w niesamowite gry

Jeśli chodzi o wady PS2, ja ich nigdy nie dostrzegałem, PS2 to najlepiej sprzedająca się konsola jaka do tej pory wyszła, może kiedyś ją przebije jakiś nextgen ale w tej chwili żadna z konkurencyjnych konsol nie sprzedała się w tylu egzemplarzach co PS2 i co najważniejsze ludzie dalej je kupują.

Pozdrawiam

Edytowane przez tripipi

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Zależy.

Jeżeli jesteś hardcorowym no-liferem ps2 nie ma sensu ;).

Natomiast dla casual'a jak najbardziej.

Gra nie kosztuje duzo, a gry mozna dostac czasem za symboliczną dychę. Jeżeli nigdy nie grałeś na ps2 masz wiele tytułów do nadrobienia.

Game play sam w sobie jest dobry. Jednak ps3 jest pod KAŻDYM względem lepsze.

Największy -, brak trybu online ;(.

@edit:

Są gry z trybem online, ale można je wyliczyć na palcu. :x

Opublikowano (edytowane)

Zależy.

Jeżeli jesteś hardcorowym no-liferem ps2 nie ma sensu ;).

Natomiast dla casual'a jak najbardziej.

Gra nie kosztuje duzo, a gry mozna dostac czasem za symboliczną dychę. Jeżeli nigdy nie grałeś na ps2 masz wiele tytułów do nadrobienia.

Game play sam w sobie jest dobry. Jednak ps3 jest pod KAŻDYM względem lepsze.

Największy -, brak trybu online ;(.

Jaki brak trybu online? Przecież można podpiąć kabel i grać... do fat jest network adapter a do slima płyta network access disc, ale czy serwery jeszcze działają to już inna bajka.

Jak nie grałeś albo nie masz o tym pojęcia to nie wypisuj bredni...

Edytowane przez tripipi

819531478353821175209.gif