Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Temat pewnie wałkowany setki razy, więc będzie sto pierwszy, z tym, że serwer stoi na hostingu, nie w domu. Problem opisany w temacie :

To jest ukryta treść, proszę

występuje na serwerze (postawionym na hostingu) gdy jest ~ powyżej 7 osób. Mam 16 slotów i 1,5gb ramu, udostępnionego przez hosting. Na serwerze mam m.in. Ore Obfuscation (anty-x-ray), wywaliłem go i próbowałem bez, lecz problem pozostał. Mam też

To jest ukryta treść, proszę

.

Pytałem się administracji, powiedzieli żebym przejrzał pluginy. Cały czas się zastanawiam, który może powodować obciążenie, ale naprawdę nie wiem.

Na serwerze w tej chwili jest 16 osób (czyli full), w/w "WARNING" pojawia się co 5-10 sekund.

Proszę o solucję :)

Pozdrawiam !

Opublikowano

Może spróbuj tak... Zgraj te pluginy i po kolei wrzucaj na serwer i za każdym razem jak któryś wrzucisz patrz czy ten WARNING się pojawia i bd wiedział, który Ci tak obciąża. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano (edytowane)

Będzie problem, bo WARNING pojawia się gdy na serwerze jest więcej niż 7 osób, a jak dam np. tylko WorldEdit, to mi całą wiochę rozwalą dzieci, nie da rady.

Jeśli nie będzie prosstrzego rozwiązania do potem spróbuję w/w metodę, zobaczymy z jakimi skutkami :)

Edytowane przez Head_Hunter
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odkopię, bo to mi nie daje spokoju. Procesor serwera jest obciążony czasami do 30% przy full, czasami do 80%, ramu przeważnie zostaje więcej niż 70mb (150-300), to nie ważne. Po prostu jak się gra, nie ma lagów, nagle następuje jeden długi, po czym "End of stream" i koniec. W logach nie ma absolutnie NIC. Po prostu, że wywaliło tych ostatnich graczy. Potem chce wyłączyć go w panelu administracyjnym, to zostaje w procesach w ich maszynie i jedynym sposobem jest napisanie do administracji, ale nie mogę tego robić ciągle, bo crash występuje średnio raz na dzień... Na 99% to nie wina pluginów, mam przypisane 1,5gb ramu, więc jak na 16 slotów to chyba dużo.

Obecnie mam bukkita #1532 pod 1.0.0

Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...