Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Save By BigPorkchop&K4m1ll00

BigPorkchop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Wspólnie z MrKamilem chcieliśmy Wam przedstawić nasz save, który ciągle aktualizujemy.

Zaczęlimy go budować w ten czwartek.Save jest dośc rozbudowany jak na te kilka dni :)

Na serverze jest dużo mechanizmów z redston'e

Pierwszym mechanizmem jest fabryka kaktusów w kaktusie, która doprowadza kaktusy do domku poprzez wodę.Jest też również ''Powiadomienie o Kaktusie'' działa ono na zasadzie lampka się świeci- idź zbierać.Jak to działa?-Gdy kaktus wpłynie to naciska na płytkę naciskową, ona zaś aktywuję redston'e, a redstone aktywuję czerwoną lampkę, która powiadamia o zbieraniu.

20111028152238.png

20111028152323.png

Drugim mechanizmem jest ''NetherRoom'' wchodzi się do tego pomieszczenia przez ''Tajemnę Przejścię W Ścianie''

Jeżeli pociągniemy za dźwignie pistony rozsuwają się i przejście nam się ukazuję.Dlaczego przejścię jest z boku?Przyczyną tego jest Brak Materiałów.Na przejście po środku zużywamy 8 pistonów lepkich a z boku zaledwie 4.Wnętrze pomieszczenia jest bajkowe, albo można byłoby to tez określić jako pomieszczenie wręcz Netherowe, gdy wejdziesz odrazu czujesz się jak w netherze.To Ten Klimat!

20111028152428.png

20111028152431.png

20111028152436.png

20111028152442.png

Trzecim mechanizmem jest przysłowiowy ''Ding-Dong''

Opiera się on na prostym połączeniu redstone z NoteBlockam.Potrzebne do tego będą Wam również Redstone Repeater, który opóźnia dźwięk jednego z NoteBlocków.

20111028155538.png

Czwartym i ostatnim jak dotąd mechanizmem jest znana wszystkim farma bambusów.Mechanizm jest prosty i pewnie każdy go zna.Redstone łączy się z Repeaterem, który aktywuję piston/y one zaś scinają bambusy wszystko zlatuję prądem wodnym do punktu zbioru.

20111028155859.png

20111028155935.png

Mamy Wspólną nadzieję, że save się przyda i Wam się podoba.

Liczymy na Like It

Dowlnoad:<klik>

Skan:<klik>

Inne ciekawe budowle/pomieszczenia takie jak dom balkon czy magazyn znajdziecie już w save:)

Link do profilu MrKamil <klik>

Link Do Profilu BigPorkchop<klik>

Prosiłbym również zajrzeć do tego tematu<klik>

legav.png

Opublikowano

Save nawet mi się podoba. Jednak według mnie moglibyście zrobić więcej rzeczy wymyślonych przez siebie. A tak BTW. jakiego użyłeś texture packa na zdjęciu?

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

Robimy własne rzeczy.Nie wzorowaliśmy się na zdjęciu kaktusa tylko na wyobraźni postawiliśmy sobie kaktusa na piasku i go oddtwarzaliśmy.

A co do farmby bambusa inaczej się nie da :)

Texture- Sphax PureBDCraft 128xzip HD.

Moge liczyć od Ciebie na like?

legav.png

Opublikowano

Proszę bardzo :) Oceniałem na razie po screenach, niedługo ściągnę i ocenię dokładniej.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

@up

Jak by chciał dać to by dał like ......

a save ogólnie spoko, ale niczym się nie wyróżnia....

Chciałem like bo podałem texturke o którą prosiła...

legav.png

Opublikowano

Lubię save w tym stylu co ty zrobiłeś; chodzie o to, że ten save jest skromny; i to tyle masz ode mnie Luba l (Będę na tym save długo,długo grał) :)

@Up2 ma racje daj inna domenę

1348687386-U377457.png

Opublikowano

Super! :P podoba mi się weź może tą farme kaktosów przerób bo troche z czerwoną pochodnią nie wypął :P jak coś PW

[url="http://mag.racked.eu"][img]http://mag.racked.eu/image/357/Mmmm/mca.png[/img][/url] [url="http://mag.racked.eu"][img]http://mag.racked.eu/image/335/yyy..+mleko%21/mca.png[/img][/url]
[color=#FF0000][size=5][50][/size][/color] [color=#00FF00][size=5]Jea[/size][/color]
[color=#FF0000][size=5][100][/size][/color] [color=#00FF00][size=5]Jea x2[/size][/color]
[color=#FF0000][size=5][150][/size][/color] [color=#00FF00][size=5]Jea x3[/size][/color]
[color=#FF0000][size=5][200][/size][/color][color=#00FF00][size=5] Jea x4[/size][/color]
[color=#FF0000][size=5][250][/size][/color]
[color=#FF0000][size=5][300][/size][/color]

Opublikowano

ładny save MASZ Lubiejka;p

Zatanów się zanim Dasz WARNA! ok?;D

mca.pngmca.png

[10] Jea!

[20[ Jea!

[30]Jea!

[40]Jea!

[50]Jea!

[100]No

[150]No

[200]No

Opublikowano

Przy kaktusach i trzcinie mogliście zrobić czasowe uruchamianie pistonów np. trzcina rośnie tam 5minut to co 5minut automatycznie by ci się ścinała trzcina:)

1325845644-U48159.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...