Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zarobić sianko

Retryit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Zakładam temat ponieważ ostatnio dużo znajomych pisze z pytaniem jak zarobić gold etc. etc. Chciałbym abyście również dawali swoje sposoby na zarabianie.

Pierwszy sposób to Ore Farming:

Po 1. Kupujecie Mine Bomb'y

Po 2. Idziecie na battlequesta :

a) Dethrone the white tyrant ( od 20lv ), przechodzicie 1 mapke, przechodząc blisko sciany rzucacie mine bomby w ore'y następnie "Forfeit and return to da town"

Hoarfrost_Hollow_Mining_8b.pngHoarfrost_Hollow_Mining_13a.png

B) Blood Prince ( 30lv ), Niszczycie spidery i jelly, zostawiajac vampiry i red bearera i zbieracie ory.

Ainle_Mining_11a.png

c) Hidden (41lv), Omijacie wszystko i idziecie w lewy górny róg mapy i majnujecie ;3

Drugi sposób to merchanting.

Najbardziej czasochłonny jak dla mnie, głownie chodzi o to że kupujesz taniej sprzedajesz drożej. Najlepiej zrobić sobie tabelkę z tym za ile chodzą itemy, chociaż jest to nie pewne bo na eu ceny zmieniają sie z sekundy na sekunde. Przykład!

Kupujesz laghodessa chestplate za 300k sprzedajesz za 400k

Trzecim sposobem jest w sumie zarabianie na idiotach z marketplace'a

Przykład! Niektóre itemy np. jak Empty Bottle chodzą w sklepie po 500 (5), czyli jedna za 100, idziecie do marketu sprzedajecie jedną za 125. 25golda zysku, mało ale przy większych ilościach już nabiera sensu. To działa w 2 strone, kupujesz w markecie coś taniej niż jest sprzedawane w sklepie.

To wszystko, hajs leci.

Dawajcie również swoje sposoby!

Pozdrówka. Retryit.

Opublikowano

Gold Ore spadło do 20k no i jest rzadkie więc nie jest to aż tak idealny sposób. Lepiej robić Superior Iron Ore z 5k kosztuje zrobienie jednego sprzedasz za 17k zawsze to 12k zysku. Sposób drugi działa tylko na ekwipunku bo normalny itemek wyświetli się, że nie może zostać sprzedany więc jest to pewnego rodzaju ryzyko ponieważ ceny dzień w dzień lekko spadają. Trzeci jest dobry bo sam jak potrzebuje butelki to idę do marketu zamiast do npc xD

Opublikowano

Jedynym sposobem na zarobek na Vinku są Ice Crystale :) na innej stronie jest mój poradnik o Ice Crystalach nie będę reklamować ale jak coś to w 10minut 60k da się ogarnąć

Opublikowano

Do Ice Crystali trzeba mieć szczęście więc nie wiem czy to jest aż tak dobry sposób. Najlepsze i tak są rajdy na bosy.

Opublikowano

Chociażby królowa na 58 za sprzedany drop można nieźle zarobić ale rzadko ludzie to grają przynajmniej ja często nie widziałem. Dobry też jest Klaus tylko nie pamiętam od którego to lvl 50+. Albo wbić 50 i na Hero grać za Eliksiry można zarobić. Rano za Klaus Armor Fragment 250k byś dostał teraz już 100 coś ale jak lotną ci 2/3 takie to masz trochę drobnych w 10 min a nie ice crystale...

Opublikowano

Kasa z rajdu jak wejdzie 20k to jest dobrze xD. Najlepiej chodzić lotać itemki i sprzedawać.

Opublikowano

Ja powoli dobijam 60. A czy aby na pewno na lagho nie ma ? Dzisiaj widziałem trochę ludzi tam grało (Na tym rajdzie dobijają do 50 a potem inne bosy)

Opublikowano

Trzeba by było kogoś z w miarę dobrym kompem, Ogarniętych ludzi itp można próbować ja sam muszę jakoś eq ogarnąć ale chyba zostanę z eq na 44 w grudniu jak wejdzie nowe ep (miejmy nadzieje) to wolę zrobić ostatniego seta na 61 niż teraz kasę wydawać.

Opublikowano

Ja nie robie laghodessy zeby zbierac itemy na eq, ja sprzedaje to co lootne bo na 52 jest przeciez royal cadet i wygladasz jak ninja.

Opublikowano

Ja na Evie z laghodessa setem nie będę biegał ... wolę Blood Lord i czekać na 61 lvl. Ale to już jak co komu się podoba.