Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne][Source]Metin2.pl mini multihack

adriank™.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dziś strasznie mi sie nudziło, a że zaczynam się uczyć C++ to postanowiłem napisać taki mini multihack do Metin2.PL.

gqrg.png

Skompilowany program pobierzecie stąd:

To jest ukryta treść, proszę

Natomiast skan (2/41):

Source jest tu:

(od razu z kolorowaniem składni ^^).

Jeśli się podobało, albo nie podobało, whatever... To postawcie lubię to. Wiem, ten kawałek kodu to straszny syf i wstyd się do niego przyznać, ale napisanie czegoś takiego dla kompletnego laika zaczynającego przygodę z C++ to ogromny zaciesz :P Mam nadzieje, ze ktos z tego zrobi uzytek i powstanie cos fajnego ^^ Pozdrawiam =)

Opublikowano

Ładnie:D

Musisz poszukać wartości dla trzymania broni... :)

Dzięki za lajka :D

No właśnie jesli zrobię kolejną wersję tego mini-shitu to muszę ogarnąć atrybuciki do trzymania broni. Z tego co pamiętam to prawdopodobnie są to 1-16, ale mogę sie mylić :D

Opublikowano

adrianek ja myslame ze ty w c++ juz od dawna sie bawisz

@topic jak na multi to nawet 4 opcje moga byc

Nie, nie. Do tej pory to siedziałem tylko w RE, a kodziłem w AutoIT :D Ale Universe mnie na C++ zwerbował i tak powoli cos zaczynam pisać ^^

Ogółem ten progs jest do duzych zmian w kodzie jeszcze, nie do konca jest jakbym chcial a i nowe opcje by sie przydaly :D Ale wazne ze na ten moment dziala :D

Opublikowano

Source sie przyda, w razie nowego bina czy cos, mozna podstawic inne adresy i po skompilowaniu bedzie dzialalo :)

Tak, ogółem gdyby dodać jeszcze parę opcji to by było super, bo HackShield tego nie wykrywa ;)

Opublikowano

adriank, znajdz sobie program metin2 dumper na epvp jest, tam mozesz wyciagnac z rozpakowanego bina adresy roznych funkcji, napewno Ci sie przyda :)

Okej, dziękówa ^^ Jeszcze jakbym tylko się nauczył wypakowywać te zapakowane biny tj. PL, DE, co.kr to by bylo fajnie, bo bez tego dumper mi wiele nie da ^^

Opublikowano

Europejskie biny da sie wypakowac programem PE Explorer. Tylko otwierasz bin, on sam wypakowywuje, zapisujesz nowy plik i masz wypakowany. Gorzej jest z US (wczoraj probowalem i program zwraca bledy).

@EDIT

Napisz mi jeszcze na PW jak ten program zapisuje do okreslonych adresow z pointerami wartosci, skoro nie ma podanych adresow tylko same wartosci :D

Opublikowano

Europejskie biny da sie wypakowac programem PE Explorer. Tylko otwierasz bin, on sam wypakowywuje, zapisujesz nowy plik i masz wypakowany. Gorzej jest z US (wczoraj probowalem i program zwraca bledy).

@EDIT

Napisz mi jeszcze na PW jak ten program zapisuje do okreslonych adresow z pointerami wartosci, skoro nie ma podanych adresow tylko same wartosci :D

Wow, dzięki - rzeczywiście wypakowałem sobie tego bina :D

Znalazlem tez na szybkiego w nim IP: 79.110.88.84, info z WHOIS:

Moze to tez jakis serwer dotyczacy HackShielda, ciekawe co się stanie jak zablokuję to IP w zaporze w Esecie ;-)

Co do zapisywania wartości to na samą górę popatrz :)

a potem jest użyty w funkcji:

ReadProcessMemory(Process(),(LPVOID)pointer,&buff[0],sizeof(buff[0]),NULL);

add[0] = buff[0] + x;

ReadProcessMemory(Process(),(LPVOID)add[0],&buff[1],sizeof(buff[1]),NULL);

add[1] = buff[1] + y;

WriteProcessMemory(Process(),(LPVOID)add[1],&z,sizeof(z),NULL);

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...