Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Komputer wariuje w BFH

zimnapatelnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, i odrazu przestawie wam moja boska sytuacje... no wiec, kiedy włączam BFH, i kiedy dołącze do meczu, wszystko się wgra, mapa itp...

Kiedy juz sie zrespawnowalem, po kilku chwilach komputer mi sie resetuje ( czasem robi tak samo w menu )...

Komputerka mam raczej słabego, ale dość dobrego żeby pocisnąć tą gre na maksymalnym "wszystkim" :P League of Legends, WoW, CoD4, maja wieksze wymagania od tego, a chodzą dobrze... nie wiem zupełnie o co z tym moze chodzic...

Malej ilości fps, tez nie brakuje w BFH ( w grach które wymieniłem mam po 30-40, a w BFH 2-15 )

Macie jakieś pomysły jak by było można rozwiaząć ten problem? ( wirusów nie mam na komputerze )

PS.

Mogę ustawić wszystko na minimalne detale, wyłączyć dźwięk, najniższa rozdzielczość i dalej to samo...

Pisałem to wszystko szybciutko, więc przepraszam za jakieś błędy czy... cokolwiek

I proszę o odpowiedzi i jakiekolwiek pomysły jakie macie :)

Opublikowano

Ta gra to niezoptymalizowany shit, to że ma mniejsze wymagania nie świadczy w tym przypadku o niczym. Kompa dawno czyściłeś z syfu ? Chodzi mi tu o debilne programy itp.

Opublikowano

Debilne programy to znaczy co masz na myśli?

Robiłem niedawno defragmentacje, skan, wyłączam zawsze wszystkie nie potrzebne programy jak gram

@edit

Trzeba miec wlaczona przegladarke internetowa jak sie gra w BFH?

Opublikowano

Nie, nie trzeba.

Miałem podobny problem, wziąłem kompa zrobiłem format, pobawiłem się ustawieniami karty graficznej i mogłem grać, niestety po kilku miesiącach BFH stało się taką kupą, że tamten już nie wystarczał.

Spróbuj tego, wiem że nie masz zacięć...

http://www.mpcforum.pl/topic/437589-tut-pozbywanie-si-zaci/

Opublikowano

Powiem szczerze, metodą prób i błędów. Dokładnie nie pamiętam, jednak u Cb to przynajmniej z mojej (prymitywnej) strony wygląda to nieco dziwnie, komp się sam restartuje. Może warto byłoby poszukać w google fraz typu "Restart komputera przy obciążeniu", bo raczej to nie wina samej gry ;x

Opublikowano

Heh, może i kompa, ale to było by troche dziwne, że inne cośki chodzą dobrze :P

@edit

Nie ogarniam tej technologii najwyrazniej, ale ściąnąłem sobie Perfect World, odpalam i to samo... -.o Jedne gry działają normalnie, drugie nie...

Opublikowano

Dla ciebie niektóre gry nie są normalne a dla niektórych ty nie jesteś normalny więc nie oceniaj kto w co gra każdemu się podoba co innego. Jeden woli ogórki ,drugi ogrodnika córki ;)

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Nie wiem o co Ci chodzi ;o

Że niby ja obrażam kogoś twierdząc iż ta gra nie jest normalna ? Ona nie jest normalna, dlaczego zapytasz ? Gdyż jest to po prostu reklama innych gier, sluży tylko zarobkowi, wydawcy nie dbają o naprawienie bugów, jedyne co potrafią, to wprowadzać debilne stroje i podnosić ceny zamiast naprawić chociażby bug znany od daaawna czyli podwójne przeładowanie, czy też poprawić wyszukiwanie serwerów. Jeszcze kilka miesięcy temu miała to coś, a teraz ? Klany rezygnują z gry, najlepsi gracze odchodzą, wszyscy przerzucają się na bardziej zadbane gry. Mógłbym tu pisać i pisać, lecz nie o to chodzi.

Może teraz z innej bajki, mam pełne prawo do oceniania wszystkiego co mi przyjdzie do głowy. Możesz się zgodzić z moją oceną lub ją negować. Więc proszę nie zakazuj mi tego, gdyż hmmm nie masz takiego prawa ;)

I jeszcze coś. Ja nie napisałem, że tej gry nie lubię, czy też mi się nie podoba, więc proszę mi tego w żaden sposób nie narzucać.

Opublikowano

@edit

Dobra, to tak:

temp GPU jak nic nie robie na kompie 48-54 stopnie

jak jest wlączone menu w BFH okolo 56

probowalem wlaczyc i sprawdzic podczas gry lecz sie zaciela, ale zauwazylem jak sie wczytywala mapa ze kolo 58 stopni

i... co teraz?

@down

Btw. Perfect World, juz nie jest takie jak kiedys ( 2-3lata temu ). Ogolem to zwalili go :P

Opublikowano

Goglus to nie pisz że gra jest chujowa pozwól każdemu grać w to co mu się podoba a nie odradzasz pisząc że nie jest normalna . Akurat w Perfect World grałem i jest wyjebista ;)

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Moim zdaniem to wina patchu boo ja kupiłem kompa z 2 miechy temu ii mam bfh na max gafie, do najnowszego patcha nic się nie działo, a wczoraj mapa się nie zdążyła wczytać i reset kompa... Temp nie przechodzi 35 stopni...

Ten przypadek miałem tylko raz, zobaczymy dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...