Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] PL priw serwer Eternity Last Chaos ep2

ThripleBash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym wstępię chcę powiedziec, że nie zbyt wiedziałem gdzie napisac temat więc proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce lub podklejenie :) Z góry dziękuję.

A więc do rzeczy. Mam zamiar postawic pierwszego PL priwa o nazwie Eternity. Serwer będzie oparty na ep2 tzn. Ingition blok 50% (może ustawie 100% na początku) Stare doskonale znane wszystkim już juno. MCS DCS odblokowane MC Akan oraz Al'hea <-- Jeśli dorwę odpowiedniego patcha na chwile obecną nie posiadam. Pewnie zastanawia was jak będzie wyglądał exp i czy wszystkie expowiska będą dostępne. Oczywiście będzie wszystko począwszy od osobistego podziemia przez Floraim Mooraske Kapelle aż po Altar. Max plus itemów będzie ustawiony na +25. Do +15 będzie się ulepszac znanymi wam już zapewne HS oraz od 146 poziomu Runami. do +16-25 będzie potrzebny "gem stone". Plusowanie na +16 w górę będzie 100% lecz ostrzegam iż drop owych kamyków będzie bardzo znikomy, a zatem zrobienie czegoś +25 będzie nie lada wyczynem :) Później zrobię sondę czy może wprowadzic je do IS chociaż myślę że to zły pomysł, lecz z drugiej str dlaczego gracze którzy będa utrzymywac serwer nie mogą posiadac lepszego eq ??. Pewnie zastanawia Was jak będzie wyglądało pvp. Oczywiście na arenie będzie działał deff magiczny jak i zwykły. Zapewne każdemu nasuwa się myśl że NS i inne postacie bijące magią mające wep +25 będa składac każdego na hita, otóż nic bardziej mylnego. Od +16 wprowadzony zostanie nowy bon dodający deffa do pvp :) Każdy plus to 250 defa zwykłego i 150 magicznego. Podkreślam tylko na arene. Deff na mooby będzie zwyczajny. Pojawią się też itemy "holy cast" tzn na w eq 145-147 można miec casting 10% tylko w spodniach dalej 20% w klacie 155 i 30% w spodniach 164. U mnie będzie to rozwiązane następująco. set 145-147 20% Casting hełm 10% casting klata 10% castin spodnie. Set 154-156 hełm 30% klata 20% spodnie 20%. Set 163-165 hełm 40% klata 30% spodnie 30%. Bronie z castingie zostaną wycofane aby każdy miał równe szanse. Na set 163-165 nie będzie można nakładac żadnych coverków aby móc założyc coś szybciej. 100% castingu będzie można zdobyc jedynie po osiągnieciu poziomiu 165.

Co do rat serwera.

Exp 20

Sp 10

drop 150

HS drop 500

Rune drop 500

Gold rate 100 (może więcej)

Zapraszam do komentowania co myślicie na ten temat :)

@EDIT Tutaj taki mały mix odemnie :) Do posłuchania ( nie musi się podobac)

http://www26.zippyshare.com/v/12238159/file.html

@EDIT 2

Hacków używac nie polecam :) Mamy już auto ban bota. Po użyciu czegokolwiek tp sh o -1 lub czegoś co ułatwi wam w jakiś sposób grę skończy się natychmiastowym permem bez względu na to kto ile pieniążków wsadził w serwer. Hmmm co jeszcze. Tłumaczenia że bot jest zbugowany nie pomogą ponieważ ustawię aby wszystkie logu np speed atack poniżej 9 u tytana war mastera zapisywało do pliku... Wszystko ustawię tak aby nikt się nie wykręcał jakimś błachym powodem. System ten sprawdzał się w gierce Mu Online oraz Metin2.

Później ogłoszę konkurs na str serwera :) Do wygrania konto premium na którym będzie znajdowało sie 100k cashu :) Można już zaczac myślec nad projektem

titan.jpg
Opublikowano

fajnie przemyslane :) mi chodzi tylko o te itemki na ulepszanie od +16 do +25...(wedlug mnie) powinienes dac troche szybszy ich drop :) to chociaz bedzie sie chcialo grac :) tzn. to na poczatku a potem niewiem po miesiacu dasz normalny drop tych gem :)

Może zaraz na start eq +25 165 lvl i acc 100x 93 ??

lol uspokoj sie my tu tylko gawedzimy :D

a i jedno niepowiedziales... % na ulepszenie niebkiem ;]

Opublikowano

skoro to priv to moze dac troche wieksze raty na expa

x20 to wystarczająco duże raty ...

fajnie przemyslane :) mi chodzi tylko o te itemki na ulepszanie od +16 do +25...(wedlug mnie) powinienes dac troche szybszy ich drop :) to chociaz bedzie sie chcialo grac :) tzn. to na poczatku a potem niewiem po miesiacu dasz normalny drop tych gem :)

lol uspokoj sie my tu tylko gawedzimy :D

a i jedno niepowiedziales... % na ulepszenie niebkiem ;]

Powiem Ci tak wep np 85+25 ma więcej ataku niż wep 165+17 tak więc jeśli komuś udałoby się taki wep zrobic to wiesz co taka osoba może zrobic z moobami ??

% HS i run jest taki jak na oficjalu tam nic kombinował nie będę :)

titan.jpg
Opublikowano
U mnie będzie to rozwiązane następująco. set 145-147 20% Casting hełm 10% casting klata 10% castin . Set 154-156 hełm 30% klata 20% spodnie 20%. Set 163-165 hełm 40% klata 30% spodnie 30%.

Good idea

Bronie z castingie zostaną wycofane aby każdy miał równe szanse.

Może, nie wycofane tylko wprowadzenie cast item'ów (chodzi o wep tytan'a, knight'a) tak jak na Eternia LastChaos ep2.

Exp 20

Może jednak x25 + na misje działające

Sp 10

Poleciłabym x20 ponieważ NS jest postacią, na której farma jest bardzo ciężka (by nie było bd grałą Archer/Cleric lub Wizard/Witch)

drop 150

HS drop 500

Rune drop 500

Gold rate 100 (może więcej)

Jeżeli drop bd x150 to drop gold'a możne być nawet x10, bo i tak na dropie się głównie zarabia.

Max plus itemów będzie ustawiony na +25. Do +15 będzie się ulepszac znanymi wam już zapewne HS oraz od 146 poziomu Runami. do +16-25 będzie potrzebny "gem stone". Plusowanie na +16 w górę będzie 100% lecz ostrzegam iż drop owych kamyków będzie bardzo znikomy, a zatem zrobienie czegoś +25 będzie nie lada wyczynem :) Później zrobię sondę czy może wprowadzic je do IS chociaż myślę że to zły pomysł, lecz z drugiej str dlaczego gracze którzy będa utrzymywac serwer nie mogą posiadac lepszego eq ??.

No to jest "the best" ponieważ jako Cleric na hlv z wep'em +15 nic nie można zrobić. A co do IS to proponowałabym : można dropnać normalnie, ale szansa 0,01%, a w IS za xxx ... .

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

Jeszcze jedno na temat DCS przez 1 miesiąc bym proponowała by Admin miał.

Spam.

Niech się podlizuje bd Prymusem

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

Ja to bym chciał sraty +1000000000 i trylion golda na start. Pozatym, nie ma to jak farmić i dawać dupy za kase pod zbugowanym domkiem.

World Of Tanks KW rulez!

Opublikowano

Uczyć się, a nie.

Na nowy rok najlepiej. ^,^

Btw.

Życzę powodzenia by nie wyszły tak jak z Czarodziejem. (wyrazy szacunku za podjęcie próby)

faaaaajpg_enprqxn.jpg

Opublikowano

Oj ale tego napisaliście. Więc farma NS będzie następująca. Bloczek na duszkach 90-93/95 potem Tower 95-100 i dalej tomb. Po osiągnięciu 106 lvla mamy full skile i jakies 40k zapasu. Co mało?? Wystarczy chciec.

Tabela expa będzie normalna jak na USA czy starej eterni. Jeśli ktoś z was na eterni ep1 wbił więcej niż 140 lvl to wie jak się expiło na racie expa x10 a co dopiero x20... To jest prawdę mówiąc przepasc. Dobra do sedna. Raty serwera będą takie jak podałem jedyne co może się zmienic do gold rate i nic więcej...

Oczywiście MCS będę miał ja tak długo aż nie będzie przynajmniej 40 osób na lvlu 120+

Cash za sms?? Przemyślę to lecz ostrzegam że za 11zl będzie gora 300 cashu. Przelewem 10 zl będzie 500 więc nie wiem komu się to opłaci ale przemyślę to.

Co tam jeszcze chcieliście ?? Aha Q przelicznik expa za Q x10 czyli jęsli mamy Q za np 10kkk expa to dostaniemy za niego 100kkk expa + pasek 2,5 czyli da nam to 250kkk expa.

Oczywiście będzie można otrzymac specjalne acc za eventy. Np za OX konik lub smoczek 20 lvl. Za event typu "znajdz mnie" (ostrzegam będzie baaaardzo ciężko) można otrzymac np acc 5x93 5x5% (hp lub np) 5x 30 itp. Oraz raz w miesiącu super acc dającym nam 5% casta. Jeśli komuś uda się owy event wygrac 2x zamiast np 2cc po 5% będzie miał 1acc 15% casta.

Mam nadzieję że wszystko wszystko rozumieją

Data startu serwera została przewidziana na około 15-20 grudnia (lecz wątpię że wyrobię się z lvlem i jeszcze ustawieniem tego wszystkiego)

Ostrzegam stanowiska GM są już obstawione. Posiadam narazie 2 GA 3GM i 10 SGM są to ludzie zaufani z którymi bawię się już od 10 lat :D

@EDIT tak pliki są legalne :) Tzn Aeria i Gamigo już ich nie używają i mam spisaną umowę na możliwośc ich użycia. Minus tego taki że mogą mi wpaśc na serwa i trochę pobaraszkowac :D

titan.jpg
Opublikowano

Ja tez bardzo chetnie bym wzioł w tym udział gram na Lc777 i pl ale twoja opcja jest bardzo interesujac bede przygladał sie rozwojowi tego pomysłu bo chetnie pogralbym na twom servie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...