Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ściągnąłem sobie ostatnio minecraft Pre v5, i w trakcie ustawiania opcji gdy zmieniłem z Render Distance: Normal na Far

pojawił się komunikat: A 64 bit Java installation is recommended for "Far" render distance (you have 32 bit).

Ten komunikat oznacza że dla ustawienia renderu "Far" rekomendowana jest java 64 bitowa oraz że mam tylko 32 bitową javę.

Problem polega na tym, że mam już system Windows 7 i mam obydwie javy, 32 bitową oraz 64. Czy wie ktoś co zrobić aby minecraft wykrywał mi javę 64 bitową ?

tutaj link do minecrafta pre v5 jeżeli ktoś jeszcze nie posiada:

To jest ukryta treść, proszę

Pozdrawiam.

beztytuuznsq.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@refresh ;D

Mam ten sam problem! tylko na 1.0.0 i mam 32 bitową javę i kompa też ;( chcę grać no far no ale jak... ;(

Opublikowano

Ehhh... To, że masz 2 javy nie znaczy, że jak zainstalujesz x64 to będziesz miał x64 na kompie.

@kapiw To w grze nie przeszkadza.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Chciałem się podłączyć do tematu. Mam ten sam komunikat co kolega @OjciecMateusz. Zapewniam, że mam windows 7 Ultimate 64 bit. Zainstalowane obie Javy, 32 i 64 a jednak gra dalej pyta o jave 64. jak ja uaktywnic? mam 16 GB ramu a gra sie tnie jak stara plyta....grrrr.....