Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Przeróbka PS2

Pepuś =)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar kupić Swap Magic 3.8 z zaślepkami pod konsole slim. Prosiłbym, żebyście doradzili mi czy dobrze robie wybierając ten sposób. Także, jeśli ktoś ma już taką konsolę,

proszę o zrobienie zdjęcia jak wygląda to ps2 z tymi zaślepkami (widzialem już mniej-więcej ale chcę się upewnić).

Pozdrawiam.

Pepuś =) .

Opublikowano

Ja bym wybrał raczej mobo, SM to fajna sprawa, przypomina zabawy z PSXem i przekładaniem płytek :) jest jeszcze FMCB ale w przypadku SM i FMCB nie wszystkie gry będą działały (większość ruszy), przy zabawie z FMCB dodatkowo jeszcze trzeba patchować grę ale nie martw się nie trwa to dłużej niż 30 sekund, tak czy inaczej ja bym brał mobo jeśli masz zamiar mieć dużo gier, choć jeśli się uprzesz przy SM3.8 to warto sprawdzić w necie czy gry w które masz ochotę pograć będą działały bezproblemowo

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Od początku chciałem właśnie FMCB, lecz niestety moja wersja konsoli nie "przetrawia" FMCB. Jeszcze miałbym prośbę o wytłumaczenie dokładniej tego mobo jakas strona internetowa itp.

Opublikowano (edytowane)

sorry za podanie złej nazwy, zawsze mylę te słowa oczywiście chodzi o MODBO nie mobo :P

MODBO, jest to chip który trzeba przylutować do konsoli(do płyty głównej), dzięki niemu tylko wkładasz nagraną płytę i grasz beż żadnych przekładanek ani zabaw jak z FMCB, chip pasuje do każdego modelu konsoli, polecam MODBO 760, schematy płyt i jak i gdzie przylutować chipa znajdziesz w internecie, nie znam Twojego modelu konsoli więc musisz sam sobie poszukać, jeśli nie potrafisz lutować zostaw to komuś innemu albo udaj się do jakiejś osoby która przerabia konsole

Edytowane przez tripipi

819531478353821175209.gif