Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] PL4

Daniel11l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy tworzą jakiś serwer to nie znaczy że dlatego że było Halloween, tylko dlatego że mają pieniądze, pamiętaj że zawsze muszą zapłacić developerom grafikom, za serwery swoje muszą płacić, hosting itd.

Nowy PL = Mają kase = Mogą kupić serwer dedykowany

Przynajmniej tak jest według mnie.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Zgadzam się może nie niedługo bo na początku grudnia będzie no ale masz racje będzie. Ja sądze że będzie w grudniu bo w grudniu dają serwery PL w Marcu dochodzą europejskie globy ... Zresztą sami się przekonacie

Opublikowano (edytowane)

@upx2 oni to tych dedyków by nakupili na 100 serwerów, taką kasę mają ...

Edytowane przez ReDDioS

zakaz handlu

Opublikowano

Tak będzie jak w poprzednich latach :)) kazdy ma swoją teorie ale 1 grudnia będzie pl4 sami się przekonacie więc miejcie w zapasie te 5 euro w kbocie CC :)) taka moja rada ;))

Opublikowano

ja wole na tym koncie bocić co mam wykupionego kbota gg tylko ze serwer wybiorę pl4 i jazda nie bedę musiał kasy wydawać i co najważniejsze konto przybierze na wartości

Pomogłem ?? To daj Lajka :)

Opublikowano

@UPx3

A policzyłeś ile muszą płacić developerom, grafikom? Raczej oni nie płacą po 1000 zł tylko po 10000 zł zapewne, a pamiętaj że oni mają wiele gier, nie tylko 3 czy 4 które są dostępne dla polski.

Na jedną grę jest około 25 developerów i 15 grafików więc dla developerów to już 250 tys. zł a jeszcze graficy to ok. 150 tys. zł, potem jeszcze wszystkie serwery to kolejne 20 tys. zł na grę, a z jednej gry to oni w tydzień chyba dostają z ok. 300 tys. zł, opłacanie ich internetu, kupowanie różnych innych rzeczy.

Według mnie oni chyba na miesiąc tracą z 500 tys. zł na gry.

Niczego nie wolno pomijać.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

wątpie czy będfzie bo na czasem na pl3 jedt pustka na bitkach nikogo niema :) to musi byc duzo graczy wtedy nastepny serwer zrobia

sig.png

Zapraszam!

No to ACTA!

Opublikowano

@UPx3

A policzyłeś ile muszą płacić developerom, grafikom? Raczej oni nie płacą po 1000 zł tylko po 10000 zł zapewne, a pamiętaj że oni mają wiele gier, nie tylko 3 czy 4 które są dostępne dla polski.

Na jedną grę jest około 25 developerów i 15 grafików więc dla developerów to już 250 tys. zł a jeszcze graficy to ok. 150 tys. zł, potem jeszcze wszystkie serwery to kolejne 20 tys. zł na grę, a z jednej gry to oni w tydzień chyba dostają z ok. 300 tys. zł, opłacanie ich internetu, kupowanie różnych innych rzeczy.

Według mnie oni chyba na miesiąc tracą z 500 tys. zł na gry.

Niczego nie wolno pomijać.

Dobra a co takiego graficy teraz dodali oprócz tych marnych nowych dronów wrót i designów ?

zakaz handlu

Opublikowano

ja wole na tym koncie bocić co mam wykupionego kbota gg tylko ze serwer wybiorę pl4 i jazda nie bedę musiał kasy wydawać i co najważniejsze konto przybierze na wartości

Nie będziesz na tym koncie bocił bo na każdym serwie masz inne id

Opublikowano

Ja mam nadzieje że będzie :) To normalne muszą coś robić chyba nie? I zarabiać przecież ci co mieli wydać kase na FE na pl2 i pl3 juz to zrobili :)

ZBIERAM LUBIĘ TO :)

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

Nawet jeśli, to osobiście tam nie zagram.

Na serwerach polskich same noobki grają,

jak lecisz z szefem pułkiem na bitki, wyskakują

4 przeciwnicy, on pada, ja all rozwalam, i on

wyjeżdża mi z tekstem " Lol, ale lamisz, debil jestes. ",

to ja dziękuję za grę na takich serwerach xD

Tak będzie jak w poprzednich latach :)) kazdy ma swoją teorie ale 1 grudnia będzie pl4 sami się przekonacie więc miejcie w zapasie te 5 euro w kbocie CC :)) taka moja rada ;))

KBot dopiero po 1-2 dniach moze logować się na nowy serwer.

Dodatkowo, jeśli masz go na liście, na inne z tego konta się nie zalogujesz.

Dlatego uważam, że PBDO-Bot sprawdzi się tam cudownie :)