Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witam wszystkich i każdego z osobna a w szczególności Administratorów, Moderatorów i Użyszkodników. Z góry przepraszam, jeżeli odrobinę pomyliłem działy, ale proszę mi uwierzyć, że nie mogłem znaleźć odpowiedniejszego miejsca.

Otóż do rzeczy! Na forum zauważyłem, że w tym skromnym dziale narasta coraz więcej użytkowników, którzy chcieli by zacząć uczyć się pisać pluginy, ale nie bardzo mają jak przez napływający ze wszystkich stron spam pluginów ściągniętych z innych for.

Otóż moja propozycja ma na celu to, żeby dodać 1 bądź 2 działy dla ludzi, którzy naprawdę chcą się czegoś nauczyć i w przyszłości zasiadać w sekcji elity piszącej pluginy dla MPCforum bądź swoich sieci serwerów. Do 1 działu dostęp by miał każdy; tam by były zamieszczane poradniki dla nowych programistów, oraz właśnie tam mogli by oni zadawać pytania bardziej zaawansowanym użytkownikom. Drugi dział by był zamknięty i dostępny tylko dla zaawansowanych i zaufanych koderów, którzy mogli by się wymieniać pomysłami, oraz dzielić osiągnięciami z tym, że byli by tam tylko zaufani: nikt by nie chciał stracić pracy, nad którą siedział kilka godzin przez to, że do działu dostęp dostał jakiś idiota, który rozpowszechni projekt na innych stronach.

Myślę, że na MPC jest dużo ludzi, którym wyodrębnienie działu z gotowcami i możliwością nauki bardzo by się przydało. Serdecznie proszę o waszą wypowiedź jak i ocenę mojego pomysłu - wszystkie wypowiedzi są dla mnie ważne i może wpłyną na decyzję administracji.

Mimo, że było by z tym sporo roboty, ponieważ ktoś by musiał decydować o tym, kto może dostać się do loży elity pawno to i tak było by warto.

Zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam, Memento 'StayAlive' Mori

Opublikowano

Ten dział jest od tego, żeby wrzucać tu też tutki odnośnie pisania pluginów. Szczerze mówiąc nie widzę sensu dzielenia tego na dwa odrębne działy, bo jest za mało ruchu, żeby robić coś takiego.

Opublikowano

@xXAsparteXx, Zauważ, że dobre poradniki bardzo szybko giną w mroku pod napływem gotowych pluginów. Może i dział jest mały, ale zawsze można sprawdzić ile osób by było zainteresowanych nauką pisania właśnie w tym temacie - liczę na wypowiedź każdego, kto jest zainteresowany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...