Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Teleport

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taką sytuację...

gdy w chodzę w portal/teleport na wężowe pole to na pustyni koło portalu do v1

to po prostu nic zero reakcji ;/ nie działa portal po prostu. Możecie mi pomóc??

na mpc nigdzie nie znalazłem tematu z czymś takim

Opublikowano

z tego co wiem za teleporty odpowiedzialne sa questy bądź query nie wiem dokladnie, w nich jest zapisane gdzie ma byc przenoszenie przez dany teleport (przez id mapki) i może tam jest blad. zazwyczaj na plikach raina tak bylo z wszystkimi mapkami

;]

Opublikowano

a wiedzielibyście jak to naprawić na plikach 2011 sherer mastick?? i jak dokładnie bo ja krótko serwery tworze bardziej to na mpc czytałem ^^ i nie wiem jak to zrobić.

Opublikowano

w mob_proto masz teleporty zapewne teleport do wężowego pola ma czerwony okrąg, ale brak mu teleportu (tego kwadrata niebieskiego z kordami) w mob_proto powinieneś gdzieś mieć jak już je znajdziesz wchodzisz do mapy Pustyni otwierasz npc i dodajesz teleport na wężowe pole (ID z mob_proto)

Opublikowano

wina nie lerzy po stronie teleportu a mapy

mianowicie

Sprawdź w 1 kolejności czy będziesz się mógł na nią teleportować.

np:

To jest ukryta treść, proszę

lub

jeśli cie nie prze teleportuje to

mapa nie działa ci wiec musisz sprawdzić pod jakim indexem jest.

jeśli przeniesie cie na mapę to wtedy można szukać przyczyny po stronie questów i teleportów

bez YT

Opublikowano

trochę nie czaje mam wejść w mysql w mob_proto i tam popatrzeć w teleporty tak?? czy w klientowe i poszukać na wężowe pola a potem do bazy dodać?? ja to czerwone kółko mam tylko,że jak w nie wchodzę to po prostu nic się nie dzieje ;/

Opublikowano

heh .. w mob_proto serwerowym powinieneś mieć wszystkie teleporty m1 m2 m3 pustynia atlantyda etc poszukaj tam tp na wężowe pole (nazwa może być inna)

a po 2 jak jesteś przed tp na wężowe pole widzisz na mini mapie niebieski kwadrat z kordami do wężowego pola?

(Ustań koło tp do wężowego pola i koło Ciebie na mini mapie powinien być mały niebieski kwadrat z koordami)

Jest?

Opublikowano

@up

To ze będzie miał teleport w mob_proto i dodatkowo dodany na mapę nie znaczy ze mu zadziała.

Przypuszczam ze jest tak jak UP napisałem.

Mapa jest wyłączona i dlatego nie działa.

Pewnie bawił się w dodawanie (edytowanie) map i dlatego mu nie działa teleportacja.

(indexy mapy) :P

@marcin

teleportuj się bezpośrednio na mapę nie przez teleport i sprawdź czy wo-gule ci mapa działa.

Chyba ze nie wiesz jak się na nią teleportować to już inne kwestia:d

bez YT

Opublikowano (edytowane)

@UP nie ogarnia .. ;D

Czaisz, że może być tak jak jest na niektórych plikach serwerowych z atlantyda np u mnie na plikach m c n c cl tp do atlantydy v2, jest Tylko Czerwona poświata ale nie teleportuje bo jest tp wyłączony z mapy

To samo może być z wężowym polem :>

Najlepiej niech zrobi tak jak pisałeś /go xx

Jak nie zna komendy niech poszuka, a jak jej nie ma niech sobie doda

Jak z tym sobie nie radzi niech zrobi to co mu pisałem z kwadratem na minimapie

Edytowane przez AbillMara
Opublikowano

@UP

zgadzam się z tobą tylko jak większość tutaj nie wie jak dana mapa się nawet nazywa i czego szukać.

Niech się pobawi z tydz czasu z uruchomieniem i edytowaniem map i mu przejdzie tworzenie serwera :xD

bez YT

Opublikowano

oj nie przejdzie nie przejdzie bawienie się w tworzenie nie bójcie się. Jeżeli chodzi o kwadracik to on jest chyba mapa jest wyłączona ;/

a jaka jest komenda na wężowe pole?? bo nie znam próbowałem na te nr map z mpc ale nic wiem że coś takiego jak a1 a2 b1 b2 c1 c2 itd

Opublikowano

Przypuszczam ze masz pliki 2010.

mapa powinna mieć standardowo 69 index

ale

jeśli dodawałeś jakies inne mapy i przypisałeś im index 1 wolny jaki był wolny od 1 +

to tutaj jest przyczyna

Sprawdź pierwsze

w

jesli miesci sie to zapodaj syser

serwer

klient

i zobaczymy co jest nie tak

bez YT