Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Rozwiązanie problemu spadek fps.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Masz w minecraft spadek fps na pare sekund? To tutaj Wam daje rozwiązanie problemu. Mi aktualnie miałem masakryczne spadki fps, a dzięki temu programowi powinno Ci pomóc. Mi teraz minecraft działa bez żadnych spadków fps, a mam bardzo słaby komputer.

Link do programu

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

To jest ukryta treść, proszę

Program instalujemy, a potem odpalamy naciskamy start, a za około 30 sekund mamy oczyszczony ram, i już można pykać bez jakichkolwiek lagów.

PS; Tuta jutro jakoś poprawie żeby estetyczne wyglądał.

Jeśli był już taki poradnik, to przepraszam, ale nic nie znalazłem.

Edytowane przez Mazet
Opublikowano (edytowane)

Odświeżam... Przepraszam, że dwie godziny szybciej, ale później może mnie nie być, a może akurat komuś się przyda. Ręcze, że program dużo pomaga teraz w inne gry co kiedyś nie mogłem grać, a teraz gram.

// Mimo to, odświeżamy co 24h.

Edytowane przez MrJazor
Opublikowano
Ja go kiedys tez mialem tera juz nie bo mam lapka po formacie i slyszalem cos od informatyka ze ten program moze uszkodzic system czy to prawda?

Pozdro dla tego intrormatyka, program może wnieść negatywny skutek dla komputera w postaci spowolnienia komputera, ale to w skrajnych przypadkach,

Mimo tego ja nie preferuje tego typu ulepszaczy iż one jedynie modyfikują w rejestrze wpisy, zmieniają priorytety i takie tam proste rzeczy,

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Do powiększenia fps w minecraft to jest: Optimine_1.8.1 (w googlach da sie znaleźć i ściągnąć), po zainstalowaniu u mnie już nie ma aż takich spadek z 55fps do 10/15 fps !! teraz mam wachania z 56 do 30 fps czyli juz nie tak tragicznie to jest na stacjonarce słabym kompie pentium 4 z 1,5 GB RAM

Ps.

Na o wiele lepszym lapku jest lepiej ale ja nie potrafie grać na "macaczu" i do tego na ekraniku 15' wole swój stary pentiumek i monitor 22cale :P