Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc dla nowego!

FoxRox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! bez owijania w bawełnę, podajcie mi wszystko co przyda się w rozpoczęciu gry. jak grać, jaką postać polecacie, co się w tej grze robi itd itp.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Pomocnik
Opublikowano

Proszę, przyda Ci się ten tutorial:

http://www.mpcforum.pl/topic/465871-jestes-nowym-graczem-nie-wiesz-jakie-kupowac-buildyruny/

Jako pierwszą postać polecam Ashe - bardzo łatwa do ogarnięcia, strzela z dystansu, dzięki niej można się wiele nauczyć.

Ogólnie to pooglądaj sobie let's play'e (nie wiem czy tak się odmienia) na yt. Zobaczysz jaką techniką grają ludzie, co kupują, jak walczą.

Pomocnik
Opublikowano

Celem tej gry jest zniszczenie wrogiego Nexusa - taki duży budynek z kryształem przy respie ;P Po kolei trzeba zdobywać wieże przeciwników, później inhibitor i na końcu owy Nexus.

Pomocnik
Opublikowano

Bardzo ważne jest dobijanie minionów czyli tzw. last hitowanie, zdobywasz dzięki temu więcej golda, stać cię na lepsze itemki, etc. :D

Opublikowano

A dalibyście linka do jakiegoś słowniczka wyrazów? bo widze takie rzeczy tutaj w statusach i na forum jak "AoE" albo "10/5/6" powiedzcie jeszcze więcej o tej grze :)

@Edit: słowniczek znalazłem na głównej stronie... musze przekopać cały ten dział D:

1367303118-U250803.png

Opublikowano

AoE (Area of Effect) - zasięg działania, określenie umiejętności, które swoim działaniem obejmują obszar, a nie jedną jednostkę

Farm - zabijanie creepów w celu zdobycia złota i doświadczenia

Gangbang, Gang, Gank - atakowanie hero z zaskoczenia, zazwyczaj z przewagą liczebną własnej drużyny

Feeder - osoba, która dużo umiera, zwykle określenie to stosuje się na bardzo złych graczy :P

Tank - bohater o dużej ilości HP lub akcja polegająca na wtargnięciu w środek walki i przyjęciu dużej ilości obrażeń

Slow - umiejętność, która pozwala na spowolnienie przeciwnika

Stun - umiejętność, która uniemożliwia przeciwnikowi jakiekolwiek akcje, tj. poruszanie się lub rzucanie czarów

ad - attack damage = obrażenia

ap - ability power = siła zdolności

as - attack speed = szybkość ataku

jungler - osoba, która zamiast iść na lane, idzie do lasu zabijać neutralne potwory

ulti - ultimate ability, umiejętność, którą dostaje się na 6lvl'u

top - górny lane

mid - środkowy lane

bot - dolny lane

graphic.png

Opublikowano

Dobra to jeszcze jedna sprawa, jak spolszczyć gre? bo mam po angielsku( gra się dopiero update`uje ) a z tego co wiem da sie po polsku ( ang mi nie przeszkadza ale skoro jest PL to czemu nie ) ?

1367303118-U250803.png

Opublikowano

no i kolejny problem, wszystko ok, wg kolejności: ściągłem gre, odpalam, rejestruje się, wpisuje login i hasło " Invaild username/password combination. Please try again" loguje sie na strone lola "You must first create a Summoner by logging into League of Legends before logging into our website." mam sie zarejestrować na stronie lola czy Riota? ... chce wreszcie pograć... -.-

Zarejestrowałem się w złym kontynencie już mogę grać :)

1367303118-U250803.png

Opublikowano

to temat do zamknięcia :P

ale mam pytanie, czym sie wdg Ciebie różni west od east ?

bo ja założyłem temat ale inteligentny mod odesłał mnie do tuta w którym nic nie pisze -.-

graphic.png

Pomocnik
Opublikowano

EU East i EU West różnią się tylko państwami, mapka:

http://riot-web-static.s3.amazonaws.com/images/eu2/eu2-map.jpg

Według mnie nie ma różnicy, podobno na weście jest tylko poziom wyższy, ale co do tego nie jestem pewna.

Opublikowano

Na East sa ruscy i Polacy. Na west NIemcy i Francuzi.

Moze na west lepszy poziom w elo 1800+

I jeszcze na west nie mozna miec polskiego jezyka wiec jesli jestes slaby z angielskiego i nie rozumiesz opisow itemow to graj east z polska wersja.

Na east spotkasz wiecej rodakow ( ale sa tego + i -)

+latwiej sie dogadac jak ktos jest ogarniety

- zwykle to sa nooby

qkjk.gif?1312334500
Opublikowano

Isk dobrze mówi za bardzo poziom się nie różni na normalach zawsze są tardy, ale to normal

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Pomocnik
Opublikowano

@vronegard na rankedach trafiają się naprawdę ogarnięci polacy, najgorzej jest z ruskami, którzy nie dogadają się co do picków, bo nie rozumieją angielskiego. Team ma ustalone picki, rusek ostatni, który powinien wziąć ad carry bierze ap dps'a. FFS.

@FoxRox gdybyś grał na EU East chętnie nauczyłabym Cię tego i tamtego ;D Oczywiście skype.

Opublikowano

Spokojnie gram narazie Ashe, dosyć ciężko ale już poogarniałem to i owo. Close please.

1367303118-U250803.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...