Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Skarner - The Crystal Vanguard

UserDontNick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze co to za build..? Jak to kolega powyżej napisał Skarner z wirgglem..?

Po drugie "E" jako drugi skill? Grając Skarnerem bierzemy Q->W->Q i następnie jeśli potrzeba bierzemy E.. Skill "E" w early jest useless dlatego że zabiera dużo many i troszeczkę heala.

Wracając do buildu:

Latarnie składa się tylko na junglerów, którzy jako tako są offtankami etc. a nie na Skarnera, którego robimy pod tak jakby tanka z dmg. Tak samo nie kupuje się latarni na Udyra czy Malphite etc.

Jungle Skarnerem zaczynamy z Butami i 3 potami, przy pierwszym recallu powinniśmy mieć Philosophera, który jest naszym core dlatego że daje nam hp i mana regen oraz gold per 5.

Następnie kupujemy Heart of Golda dzięki czemu zyskujemy hp i gold per 5 i JEŚLI nasz team potrzebuje dmg to kupujemy Shena a jeśli nie to można złożyć butki lub zacząć składać AoL'a lub Omena / inne itemy które potrzebuje nasz team lub my.

Co do runek:

Quinty pod movement speed'a dzięki czemu mamy szybszą jungle i ganki.

Opublikowano

Poradnik spoko , trochę można się przyczepić buildu i maxowaniu skilli . Mam pytanie , skąd wziąłeś takie fajne obrazki do poradnika ?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

eee, ten build to GÓWNO za przeproszeniem

1. Lantern? Dziekuję, do widzenia.

2. Rush trinity na tanku z lekkim dmg? Zawsze spoko.

3. Philo i shurleya? "do czego mi to, ja mam lanterna!"

4. Gdzie jest Aegis, ktory aktualnie jest core na wiekszosc junglerow (a moze I wszystkich)

5. Jak juz chcesz dosc szybko to trinity, to lec:

buty I 3 poty, philo, hog, mobilki, sheen, aegis, trinity

6. przed zmianami w jungli start buty+3poty only.

pozdrawiam, dobrej nocy

(68% win ratio na rankach tym pieprzonym op)

@edit

zapomnialem dodac, ze E to chu**wy skill, nie brac go w early, a na pewno nie na 2 lvlu. Nie bierz go w ogole do 13 lvla, dzieki temu masz zrownowazone maxowanie dwoch skilli podstawowych, Q I W

Opublikowano

Skarner jeden z najlepszych #1 tier junglerów w aktualnej mecie (nie wiem co będzie po patchu rozpoczynającym sezon 3). Thornmail - w pizdu useless item, viable jedynie na rammusa chyba, albo vs 5 pure ad. Podatny na gangi 1-4 lvl? Hmm wg. mnie skarner jest świetnym counterjunglerem od samego początku, do tego od 2 poziomu ma konkretne 1v1 gdy mamy "Q" + "W" :) tak jak kolega @up "E" na 13 lvlu, bo to szajstwo... Opłaca się tylko jak gracie 10lvlem w jungli i nie macie runek pod armora. Build średni, nie ma wszystkich itemów które są viable np. Hextecha, philosophera (tutaj raczej item core), tak samo aegis :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

E nie potrzebne do jungli.

Lepiej maxować W.

W sensie,3 punkty w Q i max W.

A tak to dobry tut;d.

@Edit

Latarnia O_O...

Trinity XDDDD.

<lol2>.

Opublikowano

E nie potrzebne do jungli.

Lepiej maxować W.

W sensie,3 punkty w Q i max W.

A tak to dobry tut;d.

@Edit

Latarnia O_O...

Trinity XDDDD.

<lol2>.

Po 1. temat z początku s2, czyli stara meta.

Po 2. Trinity? Co w tym złego? To, że masz co chwilę dodatkowy dmg + masę statystyk? Lawl.

Po 3. Rzeczywiście, nie opłaca się wymaxować Q pierwszego, po co mieć o wiele mniejszy cooldown + większy slow.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

No dobra moze i jest dobry w ogarnietych rekach ale dla mnie zaqwsze bedzie gownem

Harda czołówka tier1 listy junglerów obecnie. Gamechanging ulta, rewelacyjne ganki, permanentny slow z q + red buffa.

Trinity jest ok. Build powinien wyglądać mniej więcej: mobility, philo, hog, sheen, jakiś aegis, shurelia, kończymy trinity. Reszta buildu to straszna dowolność. Można upchnąć jakiegoś frozen hearta, jeżeli toplaner ani support nie ma, witsendy jakies, sunfire cape nawet też jest ok.

Lanterna można sobie darować, skarner jak na utility junglera czyści dość szybko, lifesteala ani armora nie potrzebuje w early żeby wyżyć, ze względu na dobre bazowe statystyki.

asdvj.png

Opublikowano

Lol. Musisz w takim razie być strasznym gówniarzem, skoro sam nie pamietasz że też zaczynałeś w to grać i nie wiedziałeś wszystkiego.

asdvj.png

Opublikowano

Po 1. temat z początku s2, czyli stara meta.

Po 2. Trinity? Co w tym złego? To, że masz co chwilę dodatkowy dmg + masę statystyk? Lawl.

Po 3. Rzeczywiście, nie opłaca się wymaxować Q pierwszego, po co mieć o wiele mniejszy cooldown + większy slow.

Trinity zbędne.

Jak kto woli z maxowaniem :*.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Co do samego poradnika to wolę używać np. masterek 0/17/13 z quintami pod gold. Co prawda nie mam 349 MS na start, tylko 336, ale w zamian posiadam darmowy gold genrator na sam start. W przypadku junglowania stawiam na kase, gdyż jungler po supporcie to najbardziej uboga postać w kase, zwłaszcza jeśli stawiasz na gangowanie i grasz z myślącymi przeciwnikami, którzy tak łatwo nie oddają killi.

To jeden z przykładów na inny sposób "efektywnego wykorzystania championa i jego roli". Tego jest więcej i przydałoby się aby w poradniku było ich jak najwięcej z wszystkimi wadami i zaletami takiego rozwiązania.

Jeśli chodzi o inny efektywny build na skarnerze to pominołeś chociażby niezwykle ciekawego skarnera zbudowanego na 40% CDR we wczesnej fazie gry. Dobry AS, max CDR plus pasyw - tworzy ze skarnera niesamowitą maszynkę do spamowania skillami - przy takim buildzie ledwie się nadązą za wystukiwaniem Q, W, E i mogą od tego zaboleć same paluchy. Co ciekawe pójście bardziej w AS i CDR na skarnerze daje również survi dzięki dużo większej spamowalności skilli. Aktualnie lepiej mi się gra skarnerem z buildem maxującym wykorzystanie jego pasywu niż ten standardowy, który zaprezentowałeś.

Liczba przedmiotów, którą bardzo efektywnie może wykorzystać skarner również jest bardzo uboga. Przykładaem chociazby jednego z takich przedmiotów to Nashor tooth - nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo ten przedmiot wpływa na skarnera i jaką bestie z niego czyni, spóbuj kiedyś zamiast np. atmy lub czegoś innego złożyć nashora. Miło się zaskoczysz.

Oczywiście ciekawych i efektywnych sposób na gre Skarnerem jest więcej - przy czym ten topowy nie jest z pewnością "najefektywniejszy".

Opublikowano

Co do samego poradnika to wolę używać np. masterek 0/17/13 z quintami pod gold. Co prawda nie mam 349 MS na start, tylko 336, ale w zamian posiadam darmowy gold genrator na sam start. W przypadku junglowania stawiam na kase, gdyż jungler po supporcie to najbardziej uboga postać w kase, zwłaszcza jeśli stawiasz na gangowanie i grasz z myślącymi przeciwnikami, którzy tak łatwo nie oddają killi.

To jeden z przykładów na inny sposób "efektywnego wykorzystania championa i jego roli". Tego jest więcej i przydałoby się aby w poradniku było ich jak najwięcej z wszystkimi wadami i zaletami takiego rozwiązania.

Jeśli chodzi o inny efektywny build na skarnerze to pominołeś chociażby niezwykle ciekawego skarnera zbudowanego na 40% CDR we wczesnej fazie gry. Dobry AS, max CDR plus pasyw - tworzy ze skarnera niesamowitą maszynkę do spamowania skillami - przy takim buildzie ledwie się nadązą za wystukiwaniem Q, W, E i mogą od tego zaboleć same paluchy. Co ciekawe pójście bardziej w AS i CDR na skarnerze daje również survi dzięki dużo większej spamowalności skilli. Aktualnie lepiej mi się gra skarnerem z buildem maxującym wykorzystanie jego pasywu niż ten standardowy, który zaprezentowałeś.

Liczba przedmiotów, którą bardzo efektywnie może wykorzystać skarner również jest bardzo uboga. Przykładaem chociazby jednego z takich przedmiotów to Nashor tooth - nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo ten przedmiot wpływa na skarnera i jaką bestie z niego czyni, spóbuj kiedyś zamiast np. atmy lub czegoś innego złożyć nashora. Miło się zaskoczysz.

Oczywiście ciekawych i efektywnych sposób na gre Skarnerem jest więcej - przy czym ten topowy nie jest z pewnością "najefektywniejszy".

nie mam pojecia dlaczego ty na junglerow uzywasz quintow generujacych golda przeciez to jest strata quintow do tego piszesz ze skladanie Nashor tootha robi z niego bestie - tak moze bije dlugo ale ginie w pare sekund

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...