Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Skarner - The Crystal Vanguard

UserDontNick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skarner - The Crystal Vanguard

skarner.jpg

Tut by UserDontNick

Skarner jest nie docenianą postacią. Po I małym boost i po ostatnim II boost myślę, że jest teraz o wiele prostszym champion'em niż był on w dniu premiery. Zagrałem nim

bardzo dużo gier (posiadam go odkąd się pojawił w ItemShop) i poznałem wszystkie jego plusy i minusy. Przedstawię po krótko jaki build robię pod Skarner'a Junger.

I.Info

Plusy =]

+Bardzo szybki jungel (cała pusta wraz z red i z pull skończona w ok. 3:50)

+Dużo hp

+Mały cooldown skils dzięki passive

+Znakomite ulti (Bardzo pomocne dle team)

+Duży Movement Speed z Crystalline Exoskeleton

+Bardzo mobilny

Minusy =[

-Podatny na ganki (zwłaszcza w jungel od 1-4lvl)

-Słaby przeciwko CC

II.Skills

Moja propozycja kolejności dodawania punktów w umiejętności

skills.png

Energize.jpgEnergize - Każdy atak Skarner'a skraca cooldown skills. O 1s po ataku na champion i o 0.5s po ataku na minions.

Crystal_Slash.jpgCrystal Slash - Za I razem Skarner zadaje obrażenia psychiczne 25 / 40 / 55 / 70 / 85 (+0.8 naszego AD), a za II otrzymuje bonus i zadaje dodatkowe obrażenia magiczne 24 / 36 / 48 / 60 / 72 (+0.4 naszego AP) oraz daje slow 25 / 30 / 35 / 40 / 45 %.

• Koszt: 15 mana
  • Cooldown: 3.5 s
  • Zasięg: 350

Crystalline_Exoskeleton.jpgCrystalline Exoskeleton - Skarner aktywuje osłonę. Zyskuje absorbcje obrazeń 70 / 115 / 160 / 205 / 250 (+0.6 naszego AP) i bonus do AS 30 / 35 / 40 / 45 / 50 % oraz Movement Speed 15 / 17 / 19 / 21 / 23 %.

• Koszt: 60 mana
  • Cooldown: 14s

Fracture.jpgFracture - Skarner rzuca poziemi promień i zadaje obrażenia magiczne 80 / 120 / 160 / 200 / 240 (+0.7 naszego AP). Jeżeli pocisk trafi przeciwnika, zostaje on oświetlony na 6s i po ponownym uderzeniu Skarner leczy się 30 / 45 / 60 / 75 / 90 (+0.3 naszego AP).

• Koszt: 50 / 55 / 60 / 65 / 70 mana
  • Cooldown: 10 seconds
  • Zasięg: 600
  • Szybkość rzutu: 1800

Impale.jpgImpale - Podczas złapania przeciwnika Skarner zadaje obrażenia magicze 100 / 150 / 200 (+0.5 naszego AP). Unieruchomionego przeciwnika Skarner ciągnie ze sobą przez 1.75s. Po wypuszczenia zadaje obrażenia magicze 100 / 150 / 200 (+0.5 naszego AP).

• Koszt: 100 / 125 / 150 mana
  • Cooldown: 110s / 100s / 90s
  • Zasięg 350

III.Summmers Skils

Flash.png *Flash - Pozwala doskoczyć do ganku lub ucieknąć z opresji.

Smite.png *Smite - Pozwala nam szybko zrobić jungel w early game.

Ghost.png Ghost - Dostajemy bonus do Movnment.

(Myslę, że W+Flash dają takie same efekty co ghost)

Ignite.png Ignite - Podpalamy przeciwnika zadając 50 + (20 x level true damage).

(Jeśli denerwują Cię "luckerzy", których nie dobiłeś proponuje właśnie ten spells)

Teleport.png Teleport - Teleportujemy się do minions lub turret.

(Przydatne gdy robimy solo. W jungel troche mniej)

*-Stosowane przezemnie

IV.Materies

masterki.png

V.Runes

runki2.png

AS, Armor, Megic resist i AS

VI.Przedmioty i przebieg gry

item_72.jpgitem_90.jpg

Zaczynamy Jungel od Blue Buff (najlepiej z pull). Później następnie Wilki, Wiedzmy, Red Buff i Golemy.

Nie zapominamy o gankowaniu podczas robienia jungel. Nie czekaj na Ulti.

item_25.jpgitem_12.jpg

Po zakończeniu jungel kupujemy sobie itemki, z których złożymy nasz Core. Kontynyujemy nasz jungel i ganki.

item_111.jpgitem_70.jpgitem_59.jpgitem_46.jpg

Na 11-12 lvl powninliśmy mieć Shen, Latarnie, Mercury i Heart of Gold.

item_28.jpg

W Mid/Late game powinnliśmy mieć już trinty.

Nasz core spełniony!

Teraz kupujemy itemki, wzależności kto gra w drużynie przeciwnej. Najczęściej skłądam:

item_16.jpgitem_29.jpgitem_36.jpgitem_105.jpgitem_61.jpgitem_21.jpgitem_76.jpgitem_64.jpgitem_55.jpgitem_40.jpg

Skarner najlepiej czuje sie jako Off-Tank/Hybryda.

VII.Osiągnięcia na build

97656145.png

Opublikowano

I jest to slaba postac mimo malego buffa

Tu się z tobą nie zgodzę. Ja na ranked match wbijam staty 15/2 z ogarniętym team. Skarner'em trzeba się nauczyć grać...

Opublikowano

Skarnerowi przydalby sie solidny buff czyli

Stun 1-2 s po skonczonym ulti

Wiekszy heal z E

Przeliczniki na AD w E i R

Jakby to dostal bylby o wiele lepsza postacia. Poki co jest to najgorszy champion.

Wedlug mnie nie oplaca sie robic w jungle 1/21/8 tylko zmniejszyc deffend zeby bylo cos kolo 1/15/14 cos kolo tego bo bardziej niz 4% redukcji czy tam czegos innego przyda sie 30% przeedluzenia buffow i 1 godl na 10

qkjk.gif?1312334500
Opublikowano

tez uwazam ze skarner jest bardzo slaba postacica. w jungli jest tak samo beznadziejna jak na lane :/ uwazasz ze skarner ma duzo hp , kazda postac bedzie miala duzo hp z takimi itemami :P

Opublikowano

Wszyscy którzy uważają, że skarner to qpa, obejrzyjcie sobie livestreamy Shusheia, grał ostatnio, może będzie grał w najbliższym czasie też

167161466687770313241.png

Opublikowano

To co że nim grał ? Reginald wykerował rankeda ad soraka, a czy to oznacza że kosi ?

Imo skarner jest strasznie underpower powinni coś z nim zrobić

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Ja jakoś grałem skarnerem i nie narzekałem. ZAJEBIŚCIE SIĘ NIM KSIŁO.Ulty bardzo pomocne, bo w trakcie można użyć Q. To tak jakby lepszy stun. :D

Co do poradnika to ten twój core build jest szitowy. Skarter to offtank, a przy tym core to pada na combo. :D

@Śmieszni jesteście. Porównujecie graczy mpc do ludzi na światowym poziome. ahahahaa

Opublikowano

Ja jakoś grałem skarnerem i nie narzekałem. ZAJEBIŚCIE SIĘ NIM KSIŁO.Ulty bardzo pomocne, bo w trakcie można użyć Q. To tak jakby lepszy stun. :D

Co do poradnika to ten twój core build jest szitowy. Skarter to offtank, a przy tym core to pada na combo. :D

@Śmieszni jesteście. Porównujecie graczy mpc do ludzi na światowym poziome. ahahahaa

Mi przy tych 4 items, każdy gank wychodzi i jakoś nie padam... Heal mam tak wielkiego, że nikt nie zdąży mi zabrać 1/2 Hp -.- Pod Skarner'a można kupić praktycznie każdy items i tak będzie" koksił" :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja gram Skarnerem jest to mój main i powiem wam że jest to zaje***ta postać i współczuje tym którzy uważają inaczej tylko nie zgodze się tu z buildem ja mam calkiem wszystko inaczej i powiem wam że jestem że tak prawie nieśmiertelny i mam duży dmg moge potem całą 5 rozwalić no chyba że mają stuny itp. bo tu jest pod hybryde a ja robie sie pod ap naprawdę fajna sprawa.

Gram :
- League Of Legends
- Metin2
- Diablo 3

Przerwa od grania:
- World Of Warcraft
- Counter Strike 1.6 No-Steam
- Battle Forge
- Battlefield Bad Company 2 ( trzeba sobie 3 kupić )

18706.png

Opublikowano

Jak już mówiłem pod Skarner'a dobór items jest naprawdę wielki. Jest to niedoceniana postać, bo tylko nie liczni potrafią ją ogarnąć...

Opublikowano

Spośród hybryd jest najsłabszy.

Jako offtank jest ok, co nie oznacza, że jest jakiś super ultra mega dobry, bo nie jest.

Pisałeś, że nikt Ci nie zdąży hp zdjąć, masz takiego heala, soraka ma większy + skoro się helujesz tym dużym helem, to najwidoczniej szybko Ci żyćko schodzi.

Btw: Przy takich samych itemach, udyr Cię składa w dosłownie chwilę.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

W sumie prawda na 1vs1 Skarner za dużo nie zdziala... Niekoniecznie w core znalazł się 3146.gif, ale Trinty u Skarner'a obowiązkowo. Trzeba po prostu polubić i ogarnąć tą postać. Jak już mówiłem ja gram Skarner'em prawie 4 miechy i wiem na co go stać, a w czym nie daje rady.

Opublikowano

Skarner jako off tank z trinity jest OK.

Co nie znaczy super-świetny, ale jest OK.

Trudno go rozwalić, a przy tym ma dość dobry dmg.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Mi przy tych 4 items, każdy gank wychodzi i jakoś nie padam... Heal mam tak wielkiego, że nikt nie zdąży mi zabrać 1/2 Hp -.- Pod Skarner'a można kupić praktycznie każdy items i tak będzie" koksił" :)

HAHA GANK to przynajmniej 2v1 tak btw wiec na pewno bys nie padl.

Opublikowano

Ale ty mówisz o gankach w early czy late game?? Raczej zawsze w early jest gank 2 vs 1 więc nie wiem o co Ci dokładnie chodzi -.-

Opublikowano

Ehhh.

Mógłbym się przypierdolić ,do nie odmieniania wyrazów ,bo nie udaje ci się to.

A ,i w dupie mam twoje osiągnięcia na rankedach ,jak nie podajesz jakie elo masz.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...