Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ czy Robienie stron internetowych

Lmfao Baby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo.

Nie mogę się zdecydować.

Chodzi mi o zarobki.

Kumpel mówi że na stronie więcej zarobie i język jest prostszy.

Jakie jest wasze zdanie??

Czego lepiej się uczyć??

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

wszystkiego.

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Na robieniu też.

Jak wypuścisz grę niezależną, to... Poczytaj sobie chociażby o minecraft. Ile jego twórcy zarobili przez ten krótki czas.

A na tworzeniu stron wątpię, abyś się dobrze dorobił. W sumie jakby nie patrzeć to też jest programowanie (np php) więc ucząc się jednego po części uczysz się drugiego.

Opublikowano

ale w php bym szybciej zarobił.

Zrobie szabon strony sprzedam i mam kase

a w C++

Robie z 2 miechy gre i później dopiero kasa.

Opublikowano

Ty nie pytasz "na czym lepiej zarobić" tylko "czy kodzenie www to dobry fach". Otóż dobry ale musisz się wykazać w umiejętnym programowaniu, projektowaniu stron, obsługą baz danych itp, itd. Tak czy siak ucząc się php, to jak już wspomniał Sopelek, uczysz się pośrednio C/C++ (składnia). Wybierz to co Ci lepiej wychodzi, jeśli nie widzi Ci się pisanie gier czy innych programów na zamówienie w C++ to koduj strony.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Kto w php pisze strony<powszechny śmiech>

Jak chcesz robić stronki to MUSISZ umieć programować!

Stron nie robi się w php...Od tego są frameworki pokroju RoR czy Django, Pylons.

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Mi bardziej odpowiada c++ ale chcę naprawde DUŻO i SZYBKO zarobić.

Kończy mi się kasa a dalej nie mam jak uzbierać ;D

Gry się robi dość długo.

Stronke w 2-3 dni nawet nie.

Polećcie coś

Opublikowano
ale chcę naprawde DUŻO i SZYBKO zarobić.

Twoim tokiem myślenia nie nauczysz się niczego, ani nic nie zarobisz.

Tak jak moi poprzednicy, ucz się tego, co Ci odpowiada.

Nie będzie niczego.

Opublikowano

C++, a co do Minecrafta jest on napisany w Java (Co wg. mnie jest błędem) zarobek z minecrafta (około):

3904950*14,95USD = 58379002,5USD*3,09310238 = 180572231,574776 Zł (Miliard osiemset milionów)

Dane z Minecraft.net

Z czego liczba kupujących ciągle rośnie:

Opublikowano

Nie chodziło mi o minecrafta, dałem go jako przykład. Miałem ogólnie na myśli gry niezależne, gdzie na małą ilość osób można nieźle zarobić z ich sprzedaży.

Ale zgadzam się z @2up. Wiedząc nic, tak jak w twoim przypadku, zarobisz nic. To nie jest takie hopsiup, że po paru tutkach będziesz pisał programy/strony za setki złotych. Po za tym musiałbyś mieć pozwolenie na czerpanie korzyści majątkowych z tego co robisz.

Opublikowano

W c++ możesz pisać programy dla studentów itd. - niezły nawet na tym zarobek jest jak już sie rozreklamujesz, bo dużo ludzi ma problemy z programowaniem, a raz napisany program sprzedasz kilkadziesiąt razy nawet.

Co do stron to jest to troche ciężka robota, bo trudno jest trafić w gusta ludzi i trzeba ciągle coś poprawiać, bo klient miał co innego na myśli... Więcej języków do nauki itd.

Ale na Twoim miejscu wybrałbym to czym bardziej wolisz robić, ważniejsze jest to, żebyś sie cieszył z tego co robisz niż pisał na szybko i na przymus.

Opublikowano

@up

zależy jakim stundentom, nie każdy student c++ ćwiczy, dużo jest też studi na php bazy itp.

ja bym bardziej polecił php. łatwy + w php jest walka, kto ma bardziej zabezpieczony skrypt a w c++ kto ma lepszy pomysl i więcej funkcji, więc musiałbyś dołożyć do tego asm troszq

przykład

napiszesz silnik sklepu, i sprzedajesz go cały czas, a aktualizacje jak znajdziesz jakąś luke lub nowa wersja php czy coś(co jest rzadkością)

napiszesz cheata, musisz cały czas poprawiać i aktualizować

Opublikowano

Ogólnie tyle głupot zostało tutaj napisanych, że nie wiem czy mam to komentować ; /

Po pierwsze, gdzie język obiektowy C++ przypomina PHP ? bo ja chyba żyję sam na tym świecie.

Po drugie szybko na programowaniu nie zarobisz, aby móc zarabiać sporo trzeba sporo ćwiczyć i sporo wiedzieć, więc odpuść jeżeli to jest Twój cel.

Opublikowano

@up

a co PHP nie jest obiektowe? LOL!!!11

Cytat

Opublikowano

@mozna zamknąć

Wybieram c++

Napisze bisty silnik i go sprzedam ^^

Myślę że ide w dobrym kierunku.

Wszyscy dostają po ''Lubie To''

CLOSE

Opublikowano

Imo, na stronach się dużo łatwiej i szybciej dorobić (ale nie mówię że więcej).

Generalnie masz 2 drogi w tym kierunku:

1. Wykonujesz zlecenia (jako freelancer lub u kogoś etat) - zarobek kilka tys. miesięcznie

2. Robisz własny projekt na którym zarabiasz później kokosy - co w praktyce wygląda tak że połowę czasu spędzasz nad zleceniami, żeby przeżyć do końca miesiąca, a druga połowę dłubiesz swój projekcik - i tu jest mega przewaga nad c++ - dużo prościej spieniężyć swój projekt, o co nam tak naprawdę chodzi.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

3904950*14,95USD = 58379002,5USD*3,09310238 = 180572231,574776 Zł (Miliard osiemset milionów)

Gdzie się tu miliarda doliczyłeś? :P

Co do tematu... żeby programować, to trzeba to lubić. Jeśli chcesz programować tylko dla zysku, to szkoda Twojego czasu... Z tego co ostatnio słyszałem i widziałem, to trochę ciężko jest, jeśli chodzi o C++. Około 90% propozycji pracy jest właśnie o programiście PHP, a w reszcie jest C++. Jeśli chodzi natomiast o zarobki to zdecydowanie C++ :) Tyle, że zarobek w wysokim stopniu zależy od doświadczenia. Słyszałem też (nie wiem czy to prawda), że Google i Facebook szuka programistów PHP (nawet świeżaków po studiach!) i oferuje 10tys./mies o.O co jest trochę zadziwiające...

Pozdrawiam,

Mrowqa

bez linków wychodzących po za mpc.

Opublikowano

Dzięki wam.

Wybieram C++

Możecie zamknąć temat...

@up'y

NIE CHCE PROGRAMOWAĆ DLA KASY (tylko i wyłącznie ;D) Robie to też dla frajdy...

Jeśli się coś stworzy to taka *Bista* Frajda ;D

Dzięki jeszcze raz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...