Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraft. Proszę o szybką pomoc. Za pomoc daje +.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z Minecratem, a mianowicie gra wyłacza sie w momencie gdy powinno pojawic sie logo Mojong. Próbowałem na róznych wersjach Minecrafta, reinstalowałem jave, wgrałem najnowsze sterowniki do karty graficznej. Nic nie pomogło nadal w momencie gdy powinno pojawic sie logo Mojong wyświetla sie na sekunde czarny ekran i gra sie wyłącza. Po wyłączeniu gra pozostawia raport o błędzie, a oto jego treśc :

To jest ukryta treść, proszę

Sprzęt mam może nie za dobry ale odpalałem na nim wcześniej Minecrafta bez wiekszych lagów więc to raczej nie jest przyczyną :

AMD Athlon 2500+ 1.93ghz

1.3GB ram

Karta graficzna : ATI Radeon 9200+ 128mb

Wiem sprzęt z poprzedniej epoki ale no cóż xD te 2-3 miesiące jeszcze musi wytrzymac. Normalnie to bym sobie poprostu odpuścił Minecrafta na ten czas ale jak ujrzałem 3 sezon Przygód z Minecraft by JJay to aż normalnie przypomniałem sobie stare czasy no i nie dam rady sie powstrzymac xD mam nadzieję że ktoś z was mi pomoże ;]

Opublikowano (edytowane)

Oczywiście ;)xD jest napisane w tekście o tym no ale kto pyta nie błądzi xD

a tak BTW nie spodziewałem sie tak szybkiej odpowiedzi :) milo mnie zaskoczyłeś xD

Edytowane przez MuchaKox
Opublikowano

mimialem dokladnie to samo zformatowalem dysk c i potem aĺ dzialalo poprawnie :) mam nadzieje ze pomoglem nielicze na plusa tylko nato co w sygnaturze

Opublikowano

hmm no nie bardzo mi pomogłeś bo format to nie jest rozwiązanie problemu xD trzeba znaleśc przyczynę i ją wykluczyc. Na komputerze mam za dużo waznych rzeczy aby tak po prostu formatowac dysk.

Opublikowano

Nie wiem co to by miało na celu ale sprawdziłem i niestety moje podejrzenia się sprawdziły to nic nie pomogło ale dziekuje za zainteresowanie tematem. Nadal czekam na pomocną odpowiedz ;)

Opublikowano

Mam jeszcze 3 podpowiedzi, bo zdążyłem się już trochę naczytać o tym błędzie.

1. Usuń z %appdata% cały folder .minecraft, jeżeli nie zadziała

2. Reinstall/Instalacja najnowszej javy, no i moja ostatnia podpowiedź

3. Update sterowników do karty graficznej na najnowszą.

Opublikowano

Wszystkie z tych twoich 3 punktów robiłem i jest to opisane w 1 poscie więc albo czytanie ze zrozumieniem się kłania albo chęc ponabijania bezsensownych postów nie wnoszących nic do tematu.

Opublikowano

Mucha sory ale skupiłem się głównie na błędzie, więcej pomysłów nie mam, jedynie jeszcze przychodzi mi do głowy format ale jak mówisz że nie chcesz to nie ma sprawy.

Opublikowano

Jutro postaram się doinstalowac kolejną kopie systemu na mój komputer i sprawdze czy na nowej kopii bedzie to działac, jeśli tak to do gry pozostawie sobie tamtą kopie xD jeśli to będzie ostateczne wyjście to będe się mógł troche przemęczyc xD

Opublikowano (edytowane)

Zainstaluj najnowsze openGL:

A MC to pirat,mineshafter czy orginał ?

#edit:

Hmm:

"Wyjątek_Dostęp_Naruszenie" czyli wystąpił wyjątek podczas dostępu do ..... prawdopodobnie pamieci.

Jakiego masz antyvira ? Zaporę ? Cokolwiek. Powyłączaj zbędne programy.OS 64 czy 32 bit ?

Edytowane przez piotrek54
Opublikowano (edytowane)

pirat ale wersja sprawdzona na innym kompie sprawdzalem i dzialał

32Bit , antwira mam AVG free edition 2012

Edytowane przez MuchaKox