Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ogromne lagi

P4cz3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile przeznaczyłeś ramu na serwer? Ile gra osób na serwerze? Masz wgrane jakieś pluginy?

@edit

A tak wgl. to twój serwer czy kogoś innego?

Jak kogoś innego to masz może wgrane jakieś mody?

elo jak tam rzycie?

Opublikowano

Wyczyść

Kompa Ccleaner,zdefragmentuj dysk,przeznacz ile minecraft ma zżerać ramu i podaj ile masz Ramu ;]

Zbieram +

Nie bij mamo !

Opublikowano
na serwer jest dane 3gb ramu mam 4gb na serwwerze graja 2 osoby bez potworow, zwierzat, netheru pliki z minecraft.net

Rozumiesz co to znaczy procesor,karta graficzna?

Jeżeli ty nie masz szacunku do mnie,ja go nie mam do Ciebie

Opublikowano

ja też mam taki problem i gram na małym ekranie i niema lagów i mam Game Booster odpowiedz

Game booster nic nie daje,pewnie masz za słaby sprzęt.

Nie bij mamo !

Opublikowano

Ponieważ game booster delikatnie optymalizuje włączoną w tej chwili grę. Zwykle zyskuje się na tym jakieś 10-20MB RAM. Więc jeżeli masz słaby sprzęt to i tak nic nie da ;)

18101299.png

Opublikowano

też tak miałem lecz gdy zrobiłem tak żebym nie miał lagów na singlu nie ma ani tu ani tam :)

bardzo fajny poradnik: http://www.youtube.com/xxxjura#p/c/EB76602574CB3C05/8/QUC5JV2B6qc obejrz również 1 część tego poradnka do tego powiem ci że gdy zwiększysz priorytek javy szybciej serv bedzie chodzić na filmie jest to pokazane (jak to zrobić)

Opublikowano

wiem ale skoro ty kładziesz serva to nie powinieneś mieć lagów ja i moi koledzy ktorzy robia serva NIGDY nie mają a zapomniał bym hamachi czy no?

Opublikowano

Miałem tak samo ja nie miałem lagów ale kolega miał mam bardzo dobry komputer i net...Mi pomoglo zainstalowanie bukkita i lagi znikneły Proponuje również tobie to ...

40943725.png

Sygna by HardMyStyle

Zbieram +

http://www.mpcforum.pl/topic/461290-herobrine-18/

Opublikowano

Ludzie jak macie takie problemy to nie znacie sie na komputerach i że sie tak wyraże potraficietylko psuć ja mam :

4GB ramy

Procesor : AMD Athlon 64X2 Dual Core Procesor 6000+ 3.10 GHz

Karta graficzna : Nvidia GForce n 430

Widać że sprzęt nie zbyt dobry ;/ ale nie sciągam żadnych programów do byle gówna oraz nie bawie się żeczami na których się poprostu nie znam gdybyś nie grzebał komp by ci śmigął.

Zdejmiecie % ?

Proszę ;P

STOP ! Dla ACTA !

Zostaniemy Ogarniczeni Dostępowo ! Będą Nas Podsłuchiwać ! STOP DLA ACTA !

Opublikowano

@UP hhaha bardzo śmieszne na takim komputerze to spokojnie zagrają 5-6 osób bez lagów a nawet więcej ...

40943725.png

Sygna by HardMyStyle

Zbieram +

http://www.mpcforum.pl/topic/461290-herobrine-18/

Opublikowano

a to ty masz lagi czy ludzie na twoim serwerze ? wiesz mi sie wydaje ze skoro masz 4gb ramu i 3 przeznaczyles na serwer to jednak 1gb to dla minecrafta o ciut za malo.

Kolega który pisał o antywirusie , defragmentacji i CCleanerze bardzo dobrze ci napisał ( Powinienes to robic regularnie )

Co do GameBooster'a ( pomaga ale trzeba go odpowiednio ustawic, sciagniecie go i odpalenie nic ci nie da.. )

Polecam ci jeszcze moda do zwiekszenia wydajności w minecrafcie (wylaczenie zbednych animacji itp.)

Link do oficjalnego tematu na minecraftforum.net (mam nadzieje ze sie moderator nie obrazi) : http://www.minecraft...st-hd-textures/

Opublikowano

inni maja lagi...

Up ***** ile razy mam mowic ze maja lagi a nie klatowanie!

To 2 roznie reczy klatkowanie to scinanie gry a lagi to np ze nie mozesz otworzyc skrzyni albo postawic klocka...(mozna lecz mpojawia sie po paru sekundach/minutach)

Opublikowano

Jeżeli masz lagi To wina twojego łącza internetowego,masz routera? Mieszkasz w bloku?

Nie bij mamo !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...