Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z gra

Xerox94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam taki problem gram sobie w rappelza powiedzmy 10-20 minut i mniej wiecej w tym czasie zawsze zlapie zawieche i nie moge nic zrobic nawet wlaczyc menadzera zadan... i nie wiem co z tym zrobic nie mam zamiaru co tyle czasu resetowac komputer... komputer mam slaby to prawda moze to byc przez z to ale kiedys gralem normalnie na tym samym kompie i chodzilo normalnie , a teraz mam nawet ustawione minimalne wymagania ;( prosze pomozcie jest jakis sposob zeby sie tak nie robilo ? Nie wiem jakis program do optymilizacji ram(byle nie free ram) czy jakis inny sposob co kolwiek byle dzialalo.

Z gory dziekuje za pomoc ;)

Opublikowano
http://pl.forum.gpotato.eu/?CD=RAPPELZ_PL_F016&TC=0000000000&MD=VT&US=Y&AS=Y&TNO=1233284&LREFF=http%3A%2F%2Fpl.forum.gpotato.eu%2FIndex.aspx%3FCD%3DRAPPELZ_PL_F016 masz cos podobnego do tego?? ( jezeli tak tez to mam i nic z tym niezrobisz, nawet mg usuwali moje tematy na helpdesku zwiazane z tym bo nic niemogli zrobic moze w czesci 3 sie cos unormuje )
Opublikowano

Ściągnij program

CCleaner 

Przeskanuj kompa w poszukiwaniu błędów rejestru i pousuwaj zbędne śmieci ( opcje jakie ma program )

Następnie pobierz program

GameBooster 

Wyłączy niepotrzebne programy przez co zwolni się troszkę ramu na grę

;)

Opublikowano

co do ccleanera mam go zapomnialem dopisac ;) sprawdze to gamebooster ;)

jak ten gamebooster dziala mam kliknac start boost przed wlaczeniem gry czy po wlaczeniu gry ?

Opublikowano

game booster pomaga ale tylko chwilowo ;( reinstall nie pomogl nawet jeszcze raz sciagalem i instalowalem i nic ccleaner nie pomaga ktos ma jeszcze jakies pomysly? nawet pozaznaczalem w ccleanerze inne opcje nie tylko te co byly na poczatku mozesz powiedziec ktore zaznaczyc napewno ? nie wymieniaj tych co sa zaznaczone jako podstawowe.

Opublikowano

nie format nie zabardzo ;/ raczej nie wina slabego kompa bo kiedys chodzilo normalnie na tym samym kompie a nic nie wymienialem i nic sie nie zepsulo ;/

Opublikowano

Możliwe ,że wina neta . Ogranicz przepustowość internetu :

Tut :

http://precyl.pl/windows/12606-wy-czenie-ograniczenia-przepustowo-ci-internetu-i-lanu-windows-xp-vista.html

Opublikowano

Kiedyś może nie miałeś tak zasyfionego kompa jak teraz?? Przecież z czasem programy dochodzą a miejsce ucieka a nie odwrotnie.. Jak nie zadziała to spróbuj może jak najwięcej śmieci z kompa usunąć.. Jak pisał Gorbi, zobacz co będzie z US.. Gdy wszystko zawiedzie, zostanie już chyba tylko format :(

@Up: Szczerze wątpię aby to była wina internetu.. Przecież mu się nie rozłącza..

@Top: A inne gry przez neta np. metin, CS chodzą normalnie??

Nothing to do here.

Opublikowano

Musiałbyś, ale chcemy coś sprawdzić, a nie każemy Ci grać na nowym serwerze.. Pobierz, zainstaluj, zobacz czy działa i jebnij posta :D

Nothing to do here.

Opublikowano

pobieram juz ale mam pytanie jak kupie gpotato do rappelza to one dzialaja tylko do usa servera czy do polskiego ? bo nie wiem jak to dziala ^^ ale kiedys gralem na usa pamietam ze na usa nie mialem problemow z lagami itp. a na polskim byly wiec pobiore , jak nie bedzie lagow warto bedzie zagrac na usa ;) tak sie dziwilem ze wchodze na rappelza i ze polski rappelz to niby officjalny ^^ . A co do zasyfionego kompa to nie mozliwe bo byl reinstall systemu , mam nowy dysk i to okolo pol roku , nie mam zadnych programow oprocz gamebooster i ccleaner ani gier jesynie rappelza i worsmy mayhem xD wiec wadpie zeby byl zasyfiony ^^

pobieram wroce ze szkoly napisze co i jak ;) ta przepustowosc tez zmienilem , jak wroce wejde na polski serv jak nie bd dzialal zobacze usa i napisze odrazu posta co i jak :)

@edit

i jeszcze jedno pytanie , czym sie rozni rappelz pl od usa ? i czy na usa daloby sie spolscic questy ,ale tylko qeusty. i jacys polacy tam graja? bo nie chcialbym byc sam :D

Opublikowano

Jeżeli kupisz gpotato na oficjalnej polskiej stronie to gpotato będzie przypisane do polskiego konta ,jeżeli na US to na US

Napisałeś ,że system po reinstalu :) Gamebooster ma opcję sprawdzania czy są aktualne sterowniki . Sprawdź czy masz aktualne :D

Na US gra bardzo dużo polaków i są oni naprawdę fajnymi osobami. Nie to co niektóre chamy na PLu. Gdyby nie to ,że nie znasz angielskiego to radziłbym tobie tam grać ;)

Opublikowano

znam angielski ale nie jest w pelni opanowany normalnie radze sobie z questami w angielskich grach ^^ wiec nie ma problemu nie to ze nie znam :D tylko nie ukrywam ze wolalbym zeby byly po polsku jak wroce do domu bo teraz jestem w szkole sprawdze czy mam aktualne sterowniki na tym gameboosterze chyba tam pogram bo nie chce grac tylko z polakami bo na takich serverach wiekszosc to dzieci a to jest denerwujace... wszystko sprawdze czy dziala jak wroce i odrazu napisze tutaj ;) jest taka strona jak playspan nie wiem czy wiesz co to jest ale kiedys tam byly gpotato do kupienia i one byly do tego usa wiec napewno bede tam gral ;) bo nie dlugo pewnie znowu beda do kupienia a w szole nudzi mi sie nie raz to wbijam punkciki na plyspanie ;d zreszta mam swoj temat przyklejony na temat playspana w dziale silkroad ;d a gdzie jest ta opcja w gameboosterze? pytam zebym nie musial szukac tego jak wroce do domu ?

Opublikowano

podalem Ci US zebys pobral bo powiem tak : ja tez mam scinki na PL a na US nie i chce zobaczyc czy jestes 4 osoba ktora znam z tym problemem jezeli tak mg niemoga juz zamykac naszych tematow na helpdesku skoro niejestesmy pojedynczymi osobami i mamy prawo sie upominac o zrobienie cos z tym

Opublikowano

dziala mi rappelz us bez zarzutow dziekuje , pozostane przy tym rappelzie ale mam pytanie co do za dwa servery? Fenrir( nazwa jest na fioletowo i kwadracik obok jest zolty a nie zielony) i oco chodzi z serverem pantera(PVP) ? reszta jest na niebiesko no i jeszcze server pve ale to wiem oco chodzi ktos mi wyjasni? Bylbym wdzieczny

Opublikowano

a czym sie roznia te servery ze tu nie ma nic przy nazwie a tam jest przy nazzwie PVP a przy nastepnym jest PVE ?

jak juz mi ktos odpowie na to temat bedzie mozna zamknac ;)

Opublikowano

PvP - Player vs. Player

PvM - Player vs. Mob

To są znaczenia tych skrótów.. Jeśli są dosłowne, to na mapie PvP są tylko pojedynki (tylko gracze, brak mobów), a na PvM są gracze, moby, jest normalnie..

Nothing to do here.

Opublikowano

czyli na tych serverach gdzie nie ma nawiasu to tam moge sie bic z potworkami i graczami , i jest pk oczywiscie nie ?

a na pvp tylko pojedynki graczy? bo mi chodzi o servery a nie o dane mapy

Wytlumacz bo moze ja zle cos rozumiem ;/ te 2 skroty to ja znalem ^^ ale o servery mi chodzi wybacz ze tyle problemow ze mna ale jestem zupelnie zielony na temat tej gry

Opublikowano

Jezeli ktos wie cos na ten temat i jest pewny ze o to chodzi niech napisze i temat juz naprawde bedzie mozna zamknac ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...