Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ] Max-Games RP + Własny GameMod

luki1661

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak...Tak...TAk!...TAK!!...TAKK!!! (sory wiem ze głupie :P)ten serwer zapowiada sie dobrze bardzo dobrze już nie mogę się doczekać!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest to bardzo ciekawe co robicie jednak jak dla mnie i pewnej jakiejś tam części osób serwer będzie zbyt skomplikowany jeśli chodzi o sam cel Role Play Gamingu w Minecrafcie. Bardzo dobrym przykładem może być tutaj serwer, który jest bardzo znany czyli H-rp na platformie San Andreas Multi Player (SAMP). Twórcy tego serwera zmienili przeznaczenie gry (z gry traktującej o gangsterskich porachunkach frakcyjnych na "słodkie" życie) na takie gdzie trzeba się bawić z duperelami typu opisy czynności którą wykonuje. Mam nadzieję, że z wami to się nie stanie. Bardzo ciekawą lecz i zarazem (po pewnym czasie) ciągnącą w dół rzeczą jest fakt zdawania "egzaminu" ze znajomości gry. Bo jeśli to wprowadzicie to wyeliminujecie dolne pułapy wiekowe co jest dobrym rozwiązaniem, ale wiadomo jeśli tacy ludzie się nie dostaną to zaczną oszukiwać, bo zapewne ktoś umieści odpowiedzi w sieci. Kolejną rzeczą jaką chciałbym poruszyć jest targ na stronie co jest dobrym pomysłem, ale sprowadza się to do tego, że kto taniej wystawi ten sprzeda, bo klient od razu widzi to co najtańsze, a że w grze nie występuje "jakość" to bierze to. Tak jak to bywa tradycyjnie w tego typu serwerach targ jest na serwerze i osoba musi się nachodzić by zdobyć najtańsze, a wiadomo, że nie chce się. Więc porównuje 2-4 stoisk i bierze tam gdzie jest najtaniej (albo w ogóle pierwsze lepsze) przez co daje możliwość rozwoju handlowego wszystkim, a nie tylko tym, którzy wystawią najtaniej. Kolejną rzeczą są frakcje, wiadomo takie same jak każde tylko osobiście nie widzę przeznaczenia dla "- Gangi ", "- Mafie". Jeśli jest to Role Play to nie ma zabijania nie ma zabijania nie ma przestępstwa. Chyba, że macie coś w zanadrzu typu kradzież z konta jakiejś frakcji (co niektórym by się to nie spodobało), a jeśli te grupy nawet mogłyby zabijać no to nic nie wskórają, bo załóżmy taki "Jan_Nowak". Idzie do pracy i do domu i do pracy i do domu. Nawet nie można go napaść gdy wraca z "zakupów", bo robi to przez stronę więc nici z tego. Z inną pracą też będzie dziwnie, bo komu się chce siedzieć w gdzieś tam w biurze jakiś czas. Dla mnie gra na takiego typu serwerach kojarzyła mi się z "wyżebraniem" od administratora działki. Zbudowanie domu. Ew. znalezienia jakiejś frakcji, która (po tygodniu upadnie). I to wszystko co według mnie daje RP. Mam nadzieję, że z wami będzie inaczej. Tak czy siak życzę powodzenia.

I to by było wszystko z mojej strony. Nie wiem jak to potraktujecie (moją wypowiedź) jedni się pewnie oburzą zaś inni zgodzą. Ogólnie odbierajcie do jako konstruktywną krytykę, które nie ma zamiaru wam zaszkodzić tylko wyjaśnić nurtujące pytani by wszyscy już wiedzieli, a nie tylko osoby, które się do was pofatygują.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Wiem że nie będzie tego typu komend, bo to nie SAMP podałem przykład tego jak można spierdolić serwer. Chociaż oni mieli dużą ilość graczy większość w przerażającym stopniu nie przestrzegała regulaminu. I szczerze mówiąc tamten serwer był dla no ludzi nie mających prywatnego życia, bo kto by chciał w jakimś "pieprzonym" sklepie stać 2 godziny i obsłużyć ja wiem 2-3 osoby. Ogólnie cieszę się, że wzięliście pod uwagę moją wypowiedź.

Pozdrawiam

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Pierwsza próba przeniesienia serwera na dedyka zakończona sukcesem, ale... Jedno ale - nasz plugin Audio nie współpracuje z WorldGuard'em :(

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skrypt został sprzedany pewnej osobie, a domena została oddana w dobre ręce. Jest to spowodowane brakiem czasu na rozwijanie projektu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...