Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Minecraft nie pyka cos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc , mam taki problemik kiedy wlaczam minecraft to ok wpisuje swoja nazwa i naciskam Enter Game potem pojawia sie czarny ekran i na pulpicie tworzy sie nowy pliczek a dokladnie dokument tekstowy a w srodku takie cus :

To jest ukryta treść, proszę

Potrafie zrobic cos jeszcze ale to tez nie pomaga mianowicie :

Prawy na pulpit ---> Wlasciwosci --->Ustawienia--->Zaawansowane--->Rozwiazywanie problemow---> i suwaczek na suwak.png ---> Zastosuj.

No to niby minecraft sie nie wylacza ale pojawia sie nastepny blad:

To jest ukryta treść, proszę

Wiecie moze co jest grane? Minecraft kilka miech temu mi dzialal normalnie troche przycinalo ale dalo sie grac teraz to w ogole nie da sie;/ Parametry kompa:

parametryz.png

Opublikowano

Ile posiadasz ramu? Być może to jest spowodowane tym, że masz za mało pamięci RAM. Spróbuj zaaktualizować jave do najnowszej wersji lub zainstalować jeżeli jej nie masz.

Opublikowano (edytowane)

Niestety.. nie pomoglo

@Edit , UP Java mam najnowsza sterowniki tez najnowsze. Ram ? byc moze.. ale kiedys na tym kompie mi dzialal minecraft wiec powinno byc OK. Masz napisane ile mam ram w spoilerze na dole calkiem

Edytowane przez DeBesek
Opublikowano (edytowane)

To jest wina Ramu. 1024 nie wystarczy na Minecrafta 1.8. Powinien działać lecz nie tak płynnie.

Edytowane przez encore123

Pomogłem kliknij "Lubie To"

Opublikowano

To jest wina Ramu. 1024 nie wystarczy na Minecrafta 1.8. Powinien działać lecz nie tak płynnie.

Noo nie za bardzo wina ramu, bo ja mam 0,98GB i Minecraft mi śmiga do 30fpsów... Być może jest to spowodowane, że ta wersją jest ostro zbugowana... Przerzuć się na 1.9.4. :P

Zapewne ci sie skraszował :mellow: wez jak wlączasz zaznacz ''Force update'' i moze bedzie dobrze. :)

Zrób tak jak @up Ci każe. Tylko zrób tak : usuń cały folder .minecraft (jak masz save to zrób sb kopie, potem wkleisz) i zostaw tylko MinecraftSP.exe. Jak już tak zrobisz to włącz ten plik i zaznacz Force Update. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

@up nie przeczyści tylko nadpisze zmodyfikowane pliki na te zwykłe, a reszta syfu zostanie.

Dlatego należy wpierw usunąć cały folder .minecraft.

y5r5.png

Opublikowano

1.Ściągnij na nowo jave

2.Skasuj META-INF

3.Jeżeli powyższy pkt nie działa skasuj .minecraft i kliknij force update.

Opublikowano (edytowane)

po co on ma usuwac??? przeciez mu sie ''przeczysci" caly minecraft.jar

Albo moze skopiowac swojego save'a , pobrac nowego minecraft'a i skopiowany save wrzucic do save'ów tego pobranego.

O to mi właśnie chodziło... Czytaj ze zrozumieniem... <_<

@Edit niech tak zrobi i powinno pomóc. ^_^

Edytowane przez xKaMaSx

xKaMaSx

exMod

Memory