Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Szukam] Screenów postaci itp

XFragsHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

może temat nie dokońca wyraża tego czego szukam ale tutaj opisze to dokładniej.

1. Szukam zdjęć postaci gotowych do edycji

O co mi chodzi?

Chcę zrobić sobie tło i potrzebuję kilku zdjęć wojów w stalce, ninjy, może szaman itp itd ale prosił bym o takie zdjęcia które mogę przerobić czyli aby w gimpie ustawić kanał alfa na wybrany kolor i żeby nie zniszczyło mi postaci.

np: znalazłem fajne zdjęcie Woja, i chcę aby tło woja z obrazka zniknęło no ale nie będę mazać tego tylko (jeżeli jest 1 kolor tła np: czarny) ustawię kanał alfa czyli wybrany (tylko 1) kolor który ustawię zniknie (będzie przeźroczysty). Po co mi? Wyobraźcie sobie że checie do zdjęcia dokleić tego woja no ale tło zdjęcia jest białe a tło zdjęcia woja jest czarne no i jak by to wyglądało, dlatego co do piksela tło musi zniknąć aby został tylko woj ale problem tkwi w tym że np: tło jest czarne a jakieś piksele w Woju też są czarne to wtedy jak ustawię żeby wybrany kolor zniknął to każdy piksel który ma ten sam kolor również zniknie.

To nie wszystko, szukam również zdjęć postaci z gier typu: Brink, Gothic, BF, Minecraft i więcej

Będę wdzięczny za pomoc :)

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano (edytowane)

up tak oto chodziło ale jak dam ściągnij obraz to będzie już kanał alfa czy sam mam ustawić? i czy da się całe postacie? z nogami? albo z brońmi? lub mogłbyś zrobić własną stronę gdzie wybierasz postać kolor włosów i inne pierdoły a potem klikasz render czy coś i już ściągasz gotowe zdjęcie :)

@edit

mały offtop

ma ktoś pusty szablon do kanału yt? ale tak dosłownie pusty. chodzi o to żeby były zaznaczone miejsca gdzie jest film czy coś innego, jesli nie wiecie o co mi chodzi o to małe zdjęcie

post-278434-0-23622600-1319276818_thumb.jpg

ten layout mam z takiej strony ale ja chce własne zrobić tylko musiało by być puste :)

moje layouty mają po 2mb + :)

Edytowane przez Zieleniec11

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...