Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam spore lagi w minecrafcie, mam 15-20 fps'ów a kiedyś było 120+ Mam wgrane OptiFine, ale to prawie wcale nie pomaga.

Czy jest jeszcze jakiś sposób na więcej fps'ów?

surprise motherfucker

Opublikowano
Ok. Tak więc zawsze mam około 25-30 fps przez cały czas Teraz z tej prostej techniki uniosłem fps z 40 do 70-100! 1. Ok najpierw, upewnij się, że Minecraft działa, nie ekranu uruchamiania. Teraz kliknąć prawym przyciskiem myszy na pasku narzędzi, i znaleźć "Uruchom Menedżera zadań", kliknij na niego. 2. Upewnij się, że w aplikacji listę wszystkich otwartych rzeczy. Jak Minecraft. Kliknij prawym przyciskiem myszy na nim i i znaleźć "Idź do procesu", kliknij na niego. 3. Znajdź coś na wzór "javaw.exe" w ramach procesów. Kliknij prawym przyciskiem myszy na nim i znaleźć "Ustaw priorytet" i "powinowactwo Set". 4. W ramach priorytetów, zobaczysz niski, poniżej normy, normalna, powyżej normy, wysokie i czasie rzeczywistym. Wybierz Wysoka, NIE ustawić w czasie rzeczywistym lub komputer może się zawiesić. (5) Teraz pod powinowactwo ustawić, czy wszystkie procesory są zaznaczone, wybierz wszystkie procesory Uważaj na wysokie i wszystkie procesory, może ustawić powyżej normy, ktoś wpadł na skok opóźnienie śmierci i nie chcesz, aby tak się stało nikomu, zachować ostrożność! Miejmy nadzieję, to wzrost Twojej fps teraz! Jeśli wrócić do tego, może to być wymienione ponownie, normalny jako takie. Nie wierzę, wpływa to co dzieje się z powrotem na niższe ustawienie. (Być może będziesz musiał ponownie zmienić na high) Próbowałem to na dwóch komputerach, Myślę że TuT jest Przydatny

Cytat z pewnej strony liczę że pomogłem ,

mi to również pomogło :)

zetrax.jpg

Nie jestem najlepszy na świecie, ale lepszych ode mnie nie ma.

Opublikowano

Podaj parametry sprzętu. A próbowałeś reinstall javy ?

Procesor AMD Athlon II X4 640 Processor, 3000 MHz, Rdzenie: 4

Ram: 4 GB

Win7 Home Premium x64

surprise motherfucker

Opublikowano

Przeinstalowałem jave i poprzestawiałem troche OptiFine. Narazie mam 25-35 fps. Dzięki za pomoc.

To Ty wcześniej nie przestawiałeś OptiFine ? :D dlatego nie dało Ci efektu. :) Poprzestawiaj w ustawieniach wszystko na najmniejsze i powinno Ci wskoczyć więcej FPS'ów. ;) aa i przeczyść też trochę system CCleaner'em on też dużo pomaga. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory