Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Mod:Dodaje DUŻE miasta do gry

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Chciałbym wam zaprezentować moda, który dodaje do gry DUŻE miasta, które mają różnorodne tematy i różne funkcje.

smile.gif

Obrazki :

cobblestonecity.jpg

sandstonecitythumb.jpg

ruinedcitygatesthumb.jpg

Miasta będą spawnowały się w nowych i nieodkrytych kawałkach mapy. Oznacza to, że trzeba stworzyć nową mapę, bądź zwiedzać aktualną mapę w celu poszukiwania miast. Ten mod ma obecnie 8 nowych stylów miasta, każdy z unikalnym stylem muru, budynków i lochów do zwiedzenia. Te miasta to kilka "zniszczonych" miast przez wrogie stwory.

smile.gif Miasta generują się także w podziemiach i w netherze. smile.gif

Download :

MOD WYMAGA MODLOADERA !

Link do ModLoader'a :

Filmik prezentujący :

Instrukcja instalacji :

1. Zamknij Minecrafta

2a. Idź do Minecraft.jar. Znajdziesz go w C:\Users\[Twoja_Nazwa_Użytkownika]\AppData\Roaming\.minecraft\bin. ( dla systemu XP jest to inna ścieżka : C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownika\Dane aplikacji\.minecraft\bin. )

2b. Bądź szybszy sposób : kliknij na klawiaturze klawisz z logiem Windowsa + R i pojawi Ci się okienko i wpisz %appdata% i potwierdź ENTER'em. Wejdź w folder /bin.

3. Otwórz plik Minecraft.jar jakimś programem typu WinRar lub 7-zip.

4. Usuń folder META-INF.

5. Przeciągnij pliki z archiwum WalledCity Mod for 1.8.1 do otwartego archiwum Minecraft.jar.

6. Zakmnij Minecraft.jar i baw się dobrze. smile.gif

UWAGA !

Mod działa wtedy gdy pisze 'Generating City' !

thx - adrian123451251

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Tak, mam modloadera i generowałem nowy świat.

To nie wiem u mnie działało jak testowałem. o.O Czasami trzeba długo poszukać, bo tego nawet sam twórca nie wie gdzie się te miasta wygenerują. xD :P Spróbuj jeszcze wbić przez portal do netheru i tam też zobacz. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Miło by było jak by jeszcze Modloader był ale po za tym wszystko prezentuję się ciekawie Już go zasysam:P

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Fajny Mod tylko tutaj pytanie Czy jak są te miasta to jacyś npc też są w nich ? :-) Oczywiście leci Lubie To

Moje Tematy ;D

http://www.mpcforum.pl/topic/456087-budowle-na-twoja-mapke/

http://www.mpcforum.pl/topic/474738-181-panda-mod-v123/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/482703-holyskillpl-classic-cod/ 

Zbieram Lubie To

;) Nie Bądź Żyła ;D

Opublikowano

Miło by było jak by jeszcze Modloader był ale po za tym wszystko prezentuję się ciekawie Już go zasysam:P

Wg życzenia dodałem link do ModLoader'a. ^_^ ;)

Fajny Mod tylko tutaj pytanie Czy jak są te miasta to jacyś npc też są w nich ? :-) Oczywiście leci Lubie To

Niestety nie ma żadnych NPC, ale można wgrać ten oto mod i będą NPC ;) : http://www.mpcforum.pl/topic/465536-mod-millenaire-mod-181/ . NPC normalnie nie ma w wersji 1.8.1, ale bodajże w 1.9 już prawdopodobnie będą. ^_^

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Jakie świetne !!! Wielki minus jest taki że tam nie ma NPC. Byłoby fajnie.

Ps. Ja miasto znalazłem po minucie szukania na nowej mapce.

Strasznie duże już z 5 minut je oglądam a przejrzałem dopiero z 1/5 całego.

Opublikowano

Jakie świetne !!! Wielki minus jest taki że tam nie ma NPC. Byłoby fajnie.

Ps. Ja miasto znalazłem po minucie szukania na nowej mapce.

Strasznie duże już z 5 minut je oglądam a przejrzałem dopiero z 1/5 całego.

NPC nie ma z winy wersji. ^_^ Jedynie na 1.9 są we wioskach, ale nie jest to oficjalna wersją, więc trzeba na nią poczekać i poczekać, aż wyjdzie ten mod na tą wersję. ;) ^_^

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Działa, miasto wygenerował się tuż przed moim spawnem, łap +. Ile wiosek jest na mapę?

A oto screeny z podziemi:

Uszkodziło spawner:

20111106163253.png

A tutaj mały błąd:

20111106163206.png

461151420292002410470.png
Opublikowano

A czy te miasta generują się na serwerach ?? Bo jak wbijałem to pisało "Generating City"

Moim zdaniem tak. Jeśli pisało tak to znaczy, że działa. ^_^

xKaMaSx

exMod

Memory

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...