Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Opis Moda

Millenaire jest to mod który dodaje nam wioski z npc,którzy po "drobnej" opłacie ulepszają wioskę.Można z nimi handlować.Walutą jest Denar .

Mieszkańcy i wioski.

Wioski możemy podzielić na :

Militarne

Religijne

Rolnicze

Mieszkańcy :

Drwale: Ścinają oni drewno i zbierają jabłka na sok. Gdy nie ma już drzew w pobliżu sadzą je.

Rolnicy: Obok swoich domostw mają pole ogrodzone płotkiem. Zbiory zanoszą do skrzyń w swoim domu.

Żony: Mają najtrudniejszą prace. Zbierają zbiory swoich mężów, budują nowe domy, pieką chleb ze zboża , robią sok z jabłek w tawernie.

Dzieci: Rodzą się w nocy i dorastają gdy mają zapewniony dom i chleb.

Księża: Pojawiają się w kościele i krążą po całej wsi.

Kowale: Robią unikalne narzędzia i stroje dla całej wsi.

Straż: Strzegą wioski przed potworami. Jeśli zaatakujesz mieszkańca oni rzucą sie na Ciebie.

Rozwój wsi:

W każdej wsi na początku jest 6 osób. Chodzi im tylko o rozbudowę swojej miejscowości. Potrzebne im będą:

drewno

brukowiec

szkło

kamień

Tylko drewno potrafią sami zdobyć, resztę poprzez handel z graczem. Kompletna miejscowość posiada: piekarnie, karczmę, kościół, fontanny, prezbiterium, wieżę wartowniczą i (brzydki) zamek.

Handel z Graczem.

Znajdują się trzy miejsca w których można handlować z mieszkańcami wsi: ich ratusz, piekarnia i tawerna.

Ratusz: Na początku tylko tam można się wymieniać towarami takimi jak: drewno, kamień , brukowiec, żelazo ,szkło i inne bloki.Możesz też kupić drewno i „village wand” czyli różdżki wsi za pomocą których możemy „zrobić” następną wieś.

Piekarnia: Wymaga jedynie drewna więc wieśniacy szybko wybudują ją bez naszej pomocy. Można tam kupić chleb.

Tawerna: czyli karczma. Można tam kupić sok jabłkowy jak i same jabłka.

Handel: Aby zacząć handel wystarczy wejść do któregoś z budynków wymienionych wyżej. Po chwili podejdzie do nas jedna z kobiet. Wystarczy na nią kliknąć PPM a otworzy się okno. Aby coś sprzedać trzymając SHIFT klikamy na jeden z produktów.

FAQ i instalacja.

Download:

Link do forum :

To jest ukryta treść, proszę

Link do modloadera (forum)

To jest ukryta treść, proszę

Instalacja :

Uwaga instalacja moda bardzo różni się od innych modów.

Zainstaluj ModLoader 1.8.1! Następnie:

usuń katalog META-INF z pliku minecraft.jar

wgraj zawartość katalogu „Put in minecraft folder” do katalogu minecraft (.minecraft, ścieżka poniżej) (obok katalogow bin, saves, itd.)

wgraj plik zip z katalogu „Put in mods folder” w katalogu minecraft/mods (bez rozpakowywania). Jesli nie ma podkatalogu „mods” to go stwórz.

żadnych plikow z Millénaire nie wgrywamy juz do pliku minecraft.jar. Zostalo to zastapione wgrywaniem pliku zip do katalogu mods

Jesli mod dziala poprawnie to po pierwszym wczytaniu swiata pojawi sie napis: „Millénaire jest zaladowane.

FAQ:

Pytanie: Jak znaleźć wioskę?

Odpowiedź: Najprostszym sposobem jest wciśnięcie klawisza „v”, pojawi nam się napis gdzie są wioski.

Pytanie: Jak zrobić nową wioskę?

Odpowiedź: Po pierwsze trzeba zapatrzyć się w village wand i użyć jej na bloku obsydianu.Uwaga nowa wioska może wyrosnąć „w nas” więc możemy zacząć się dusić.

To na tyle.Myślę,iż się przyda :)

@down

O ile mi się nie myli,ten mod usuwa wioski npc z 1.8x i daje te z milenaire .

Edytowane przez hubkol7

Człowiek człowiekowi wilkiem.

Opublikowano

Fajnie , tylko ten mod straci wartość w 1.9 bo będą npc , łap + ale mogło być estetyczniej ;) .

nom masz racje, ale do tego czasu super :) pobieram

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano (edytowane)

Gdzie to jest niby wersja na 1.8.1 ? Jak jest tylko na 1.7.4. Chyba, że działa i jest kompatybilna z 1.8.1. :P

@Edit

Doobra sorki, źle zrozumiałem i źle wyczytałem. xD

@Topic

Ciekawe. :P Leci plusik :) :P

Edytowane przez xKaMaSx

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano (edytowane)

f5

@edit

Odświeżałem od ostatniego mojego postu więc nie wiem za co warn :)

Edytowane przez hubkol7

Człowiek człowiekowi wilkiem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie , tylko ten mod straci wartość w 1.9 bo będą npc , łap + ale mogło być estetyczniej wink.gif .

NIE i jeszcze raz NIE

Jak widzisz tutaj masz różne wioski, kultury, a w 1.9 będą zwykłe i Milienaire i tak będzie lepszy.