Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Bug]Soulbound Trade 2.4.3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! W tym tutorialu chcę pokazać jak zrobić "Soulbound trade" czyli handel itemami, które są przydzielone do postaci(zużyte) bez możliwości handlowania nimi. Testowane na Last Wow'ie (2.4.3) nie wiem czy działa na innych serverach, jeżeli tak proszę napisać na jakim.

I - Wymagania:

baggf.jpg Najlepiej 10-slotowy Bag od NPC <General Goods> (do znalezienia w każdym mieście)

meeevb.jpg Jakiś stack (min. 2 sztuki) Najlepiej Food od NPC <General Goods> Dla przykładu Melon Juice.

stonen.jpg Obojętnie jaki item (Musi być soulbound koniecznie!) Dla przykładu Hearthstone.

I oczywiście soulbound item, który chcemy przełożyć na inną postać.

II -Gdy już wszystko mamy możemy przejść do następnej części tuta.

baggi.jpg1.Teraz trzeba opróżnić ostatni slot po lewej na worki tak, żeby nic w nim nie było. (Tą czynność robimy na obydwóch postaciach!)

Dajemy swojej drugiej postaci party (tej której chcemy dać itema)

traded.jpg 2. Naciskamy LEWYM na baga, najeżdżamy na pasek postaci odbiorcy w party i naciskamy lewym. W tym momencie powinno się otworzyć okienko z TRADE.

szarybag.jpg 3. Jak zauważyliście obrazek z bagiem zrobił się SZARY, teraz musimy wziąć naszego stacka i oddzielić od niego tyle sztuk, żeby została jedna np. jak u mnie jest 5 sztuk to oddzielamy 4 i wkładamy je na pustego BAGA, w tym momencie nasz BAG powinien zrobić się spowrotem jasno-brązowy.baggf.jpg

bagi.jpg 4. Teraz naciskamy na BAGA prawym i powinien się założyc automatycznie na naszego pustego slota (oczywiście okienko z TRADE zostaje ciągle otwarte.

baggg.jpg 5. Teraz wkładamy do naszego baga w 1 miejsce Hearthstona(albo inny soulbound itemek) Akceptujemy DAWCĄ trade pierwsi, potem odbiorcą. Jak widać bag jest ciągle założony na swoim miejscu na pasku. TERAZ wrzucamy itema na prawą stronę od HEARTHSTONA w bagu, item powinien zniknąć (to znak, że poszło dobrze)

TERAZ NAJWAŻNIEJSZA CZĘŚĆ! DAWCĄ wylogowujemy się pierwsi... DOPIERO jak dawca się wyloguje, wtedy wylogowuje się odbiorca.Gdy obie postacie będą wylogowane ODBIORCA wbija pierwszy i cieszy się bagiem, który właśnie pojawił się w ostatnim slocie po lewej na pasku plecaków :)

UWAGA!

Nie odpowiadam za wszelkie straty w itemach jak i również za zbanowanie konta(jak wiadomo jest to nielegalne,ale nie dostałem jescze za to bana a korzystam dosyć długo), więc najlepiej jest pierwszy raz przetestować na jakimś gorszym itemie a potem zaczynać te lepsze.

TUT jest zrobiony w 100% przeze mnie! NIE POZWALAM NA KOPIOWANIE GO!

Dziękuje :P

Opublikowano

laaa nice tut przyda sie masz *5

I piszesz ze juz dawno uzyawsz to nie mogles wczesnij go dac ? xD

Jedno pytanie dziala to na servie Hellground? Jezeli ktos sprawdzi prosze o odpowiedzc to moze tam wruce xD...

30364378.png

Opublikowano
ok ale co on daje xD tongue.gif.Pozdro

Przecież napisałem do czego on jest... czytanie ze zrozumieniem się kłania.

I piszesz ze juz dawno uzyawsz to nie mogles wczesnij go dac ? xD

Jakoś tak z nudów sprawdziłem czy jest czasem taki temat, patrze nie ma to kit zrobiłem :D

Opublikowano

Niestety na Forbidden District nie działa :P Kiedy chce się przenieść te 4 zestackowane jedzonka na szary bag, jest napisane this item cannot stack

18706.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
A to sprawdzone? ja też sobie mogę napisać na HG nie działa inteligent....

Ale ty mózg jesteś... Skoro napisał, że nie działa to ma to jeszcze potwierdzić 10 innych osób, bo mu nie wierzysz? Skoro mu nei wierzysz to sobie sam sprawdz a nie prawisz jakies mongolskie teorie... Inteligencie...

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam iż odkopuję taki stary temat, ale mnie osobiście na last wowie nie działa. Pierwsze :

3. Jak zauważyliście obrazek z bagiem zrobił się SZARY, teraz musimy wziąć naszego stacka i oddzielić od niego tyle sztuk, żeby została jedna np. jak u mnie jest 5 sztuk to oddzielamy 4 i wkładamy je na pustego BAGA, w tym momencie nasz BAG powinien zrobić się spowrotem jasno-brązowy

Wyskakuje mi, że nie można tego zrobić, lecz bag staje się jasno-brązowy, ale dalej :

4. Teraz naciskamy na BAGA prawym i powinien się założyc automatycznie na naszego pustego slota

Nic się nie dzieje po kliknięciu prawym. Mogę go założyć tylko po przeciągnięciu na slot.

Dalej - item który chce tradować nie znika na końcu.

Proszę o pomoc :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Na Theatre of Dreams niestety nie działa chce wsadzić do tego "szarego" baga te soczki i pisze This item Cannot Stack

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mikey ukradł. Jak ktoś ma kopie albo coś, PW do mnie.

Mikey ukradł ale już oddał. Działajcie.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

• 4 miesiące temu...
Legenda
Opublikowano

działa na globalu ?

Gratulacje odkopu ...

Jak sama nazwa wskazuje "2.4.3".

A serwery globalne to "4.0.6", więc nie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...