Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak sie zachowywać w clanie i kiedy go szukać

Missbułgaria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U każdego gracza CA kiedyś przyjdzie chęć na zmiane.

Chęć zawarcia przyjaźni chęć grania z kimś kogo lubimy wymienianie sie opiniami o CA lub poważniejsze rozmowy "o życiu " : d

Granie Samotnie może być nudne dlatego szukamy Klanu

Klan to grupa ( zazwyczaj kolegów z gry i rl) którzy są 1 narodowości.Klany są zakładane i rozwijane z wielu względów np.

-Eventy tylko Dla Clanów .

-Bronie Z Clan Shopa

-Nauka Gry w S&D.

-Przyjaźń która jest najważniejsza.Dzięki kolegom w CA o wiele lepiej sie gra może to nie jak MT2 gdzie kolega podexpi kolege ale tu można wymienić sie wiedzą o grze itp.

Jednak zanim zaczniesz szukać klanu powinienieś ogarnąć podstawy Gry i rozmowy (kultury)

-Nie noobimy w grze (nie prosimy o nx ani nie płączemy jak ktoś nas zabije.)

-Powinieneś wiedzieć co to Teamspeak 3 albo chociaż ogarniać Messengera.

-Wiedzieć o co chodzi w każdym trybie gry.

-Najlepiej mieć mikrofon

Jeśli spełnisz te wymogi powinieneś szukać klanu z Polakami.Jeśli masz przyjaciół z RL to nie musisz sie zastosowywać do wymogów.

Jaki klan wybrać?

- Najlepiej twój pułap wiekowy (zapytac sie ile mają lat) Ponieważ mając 12 lat nie pogadasz z 20 latkami.

-Pamiętaj Najlepiej grać z kolegami z reala lecz jeśli tylko grasz ty w CA to szukaj tylko i wyłącznie Polskiego klanu najlepiej z Teamspeakiem.Lepiej mieć słaby i mieć przyjaciół niż mocny klan i przyjaźni nie mieć.

-Najlepiej poproś o 3 dniowy okres próbny siedząc na TS i grając klanówki w niektórych klanach będzie ci źle ponieważ np. Nie mają żadnego pojęcia o grze , Wyzywają cie itp.

-Jeśli lubisz swój klan ale chcesz odejść poinformuj każdego w klanie po tym żeby koledzy pozostali i mieli z tobą dobre relacje.

Mam już klan dogaduje sie z kolegami co dalej?

-Żeby ułatwić rozwój klanu wybierzcie swoje 2 ulubione mapy i opracujcie taktyki do wygranej.

- Jeśli ktoś ma staty 0:6 i sie usprawiedliwia lagami choć wiesz ze to nie prawda nie mów mu prawdy sam będzie wiedział że nie najlepiej gra i weźmie sie za trening.

-Nigdy nie chciej robić wszystkiego sam na CW może to okazać sie niekorzystne dla twojej drużyny a w szczególności ciebie.

-Najlepiej jak kolegów będzie 10-15 żeby sie z nimi związać zaprzyjaźnić poznac tak jak osobe z która na codzień gadacie.

Uwagi.: Lepiej poszukać jakiegoś klanu ponieważ bycie liderem nie zawsze może być łatwe ogarnianie ludzi itp.

Jeśli nie masz mikro i nie chcesz bawić sie w klan tylko interesuja cię itemki z sms shopa wybierz jakiś szkopski klan moze cos zarobisz nie będą cie truli na TS masz iśc itp.

Myśle że dla wciągnietych początkujących sie przyda a jak nie to nie :D

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano (edytowane)

No tut dla poczatkujacych sie przyda ale nie dla weteranów ca. Mi on nie bedzie potrzebny , ale napisales go wiec łap + ... yyy to znaczy -

@topic

W moim klanie gramy caly czas eli pro. Wiec ogranianie wszystkich trybow nie jest tak wazne

Edytowane przez ziomalq12347

beznazwygr.png

Opublikowano
Nie noobimy w grze (nie prosimy o nx ani nie płączemy jak ktoś nas zabije.)

-Najlepiej mieć mikrofon

1.Jest Clan 4Fun - Można nobić więc nie pitol

2.Nie powinien wiedzieć co to TS3, niektóre clany nie wymagają

3.Nie w każdym ;] Grają SnD to ogarniać to

4.Nie ;]

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Chęć zawarcia przyjaźni chęć grania z kimś kogo lubimy wymienianie sie opiniami o CA lub poważniejsze rozmowy "o życiu " : d

Klanu

Będą chcieli nawiązać przyjaźń/znajomość przez internet trafią na pedofila i zobaczymy... :P

Klan to grupa ( zazwyczaj kolegów z gry i rl) którzy są 1 narodowości.Klany są zakładane i rozwijane z wielu względów np.

-Eventy tylko Dla Clanów .

-Bronie Z Clan Shopa

-Nauka Gry w S&D.

Klany sa zakładane dla zabawy a nie dla eventów... Lecisz na cybernetyczną kasę oO - współczuję CI

Jednak zanim zaczniesz szukać klanu powinienieś ogarnąć podstawy Gry i rozmowy (kultury)

Każdy ma kulturę osobistą lub jej nie ma, nie musisz ich jej uczyć

Daj im jeszcze link do wiki co to TS... <ironia>

Jak clan jest nastawiony na granie samych Eli i S&D np to Fireteamu ogarniac nie musi...

-Najlepiej mieć mikrofon

Dobrze że napisąłes najlepiej bo czasem clan nie wymaga

Jeśli spełnisz te wymogi powinieneś szukać klanu z Polakami.Jeśli masz przyjaciół z RL to nie musisz sie zastosowywać do wymogów.

Yyyy a co z angolami już są inne zasady oO Byłem we włoskim clanie, ja jedyny z po za granic Włoch i jakoś mnie nie wywali...

- Najlepiej twój pułap wiekowy (zapytac sie ile mają lat) Ponieważ mając 12 lat nie pogadasz z 20 latkami.

Wrzucasz młodszym oO Nie mozna mieć starszych znajomych ?

-Pamiętaj Najlepiej grać z kolegami z reala lecz jeśli tylko grasz ty w CA to szukaj tylko i wyłącznie Polskiego klanu najlepiej z Teamspeakiem.Lepiej mieć słaby i mieć przyjaciół niż mocny klan i przyjaźni nie mieć.

To że np Ciebie nie akceptują w dużych clanach nie oznacza ze ktoś inny nie może być akceptowany...

-Najlepiej poproś o 3 dniowy okres próbny siedząc na TS i grając klanówki w niektórych klanach będzie ci źle ponieważ np. Nie mają żadnego pojęcia o grze , Wyzywają cie itp.

To samo co wyzej....

-Jeśli lubisz swój klan ale chcesz odejść poinformuj każdego w klanie po tym żeby koledzy pozostali i mieli z tobą dobre relacje.

Ja tam kiedys odszedłem z clanu i jakoś sie na mnie "nie obrazili" - to by było dziecinne

- Jeśli ktoś ma staty 0:6 i sie usprawiedliwia lagami choć wiesz ze to nie prawda nie mów mu prawdy sam będzie wiedział że nie najlepiej gra i weźmie sie za trening.

Czasem trzeba komuś dojebać żeby wział się za siebie

-Nigdy nie chciej robić wszystkiego sam na CW może to okazać sie niekorzystne dla twojej drużyny a w szczególności ciebie.

Why ? - jak masz słaby clan i zostaniesz sam to chyba musisz...

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

@Sturp3k

1.Jak noobisz w grze z kolesiem z klanu do którego chcesz dojść to nie bedzie jakos pozytywnie nastawiony do ciebie.

2.Nie nie wymagają lecz dla mnie klan bez ts3 to nijaki klan o niebo lepiej grac właśnie z ts3.Napisałem to dlatego żeby początkujący predzej suzkali klanu bardziej z ts bo bez ts predzej czy pozniej odejdzie z klanu.

3.Mysle ze jednak w stopniu podstawowym powinni o kazdym trybie cos wiedziec.

4.Napisałem "najlepiej" co nei znaczy ze musisz miec mikrofon.Jak nie to co lepiej?:>

Najłatwiej krytykować.

@Bebson.

1.Po głosie poznasz pedofila.

2.Już nie miałem pomysłu nie lece na nx itp ale niektorym zalezy i to bardzo na nxach

3.Nie nie musze jak ktoś szuka klanu zeby utrzymał jakies normy a nie elo skurwwys#ny itp. Mówisz tak jakby ktoś nie umiał jeść a nie dało sie go nauczyć.

4.Chodziło mi coś typu Leader Clanu :Dobra masz TS'a? Ty : co to ? FAIL.

5.Nie nie musi ale wydaje mi sie że lepiej jak będzie znał wsyzstkie tryby na poziomei podstawowym czy to takie ciężkie?

6.Czasem nie wymaga ale lepiej mieć.

7.Klan to paczka ludzi grając np jak ty z Włochami to co to za klan nie poagdasz na ts nie pośmiejesz sie dla mnie bez sensu dlatego zachęcam na gre w Polskim Klanie.

8.I narzuca sie pedofilia : D Można ale zazwyczaj 12 i 20 latek nie mają wspolnych tematów

9.Mnie akurat akceptują ale przyrzuci sie jeden co jest dłużej od cb w klanie którego wszyscy znają i odechciewa sie nawet na TS wejśc

10.Może ci sie nie podobać w klanie nie widze nic w tym dziwnego.

11.W niektórych klanach są dzieci ten temat nie jest specialnie pod ciebie ^.- Lubisz jakiegoś dzieciaczka i foch :D

12.Trzeba ale nie coś typu " Hej cioto ogarnij albo kick" tylko poćwicz bo nie ogarniasz i poki nie ogarniesz na cw nie idziesz.

13.Tutaj chodziło mi o gre zespołową jeśli jestes sam to wiadomo.

Jakieś uwagi? Chętnie odpowiadam.Gracie W combata długo to nie zrozumiecie :D

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano (edytowane)

Fajnie opisane i przydatne jak możesz opisz jeszcze ogólnie co tam mamy w tym klanie jeżeli już w nim jesteśmy , bo nie mam jeszcze klanu a widziałem że są tam różne bronie itd. chciałbym wiedzieć na czym to polega - jakieś ss ;)

Edytowane przez TurboKolor
Opublikowano

Jak dobrze grasz i ktoś cię zauważy na pewno cię ktoś zaprosi :)

Właśnie u mnie tak było :) I teraz jestem w ~SD L3G3nDs~ :)

Opublikowano (edytowane)

Fajnie opisane i przydatne jak możesz opisz jeszcze ogólnie co tam mamy w tym klanie jeżeli już w nim jesteśmy , bo nie mam jeszcze klanu a widziałem że są tam różne bronie itd. chciałbym wiedzieć na czym to polega - jakieś ss ;)

No musisz grac cw. Bo polecisz z klanu za lenistwo. U mnie w klanie cw jest najwazniejsze, mialem kilka przypadkow gdzie gracze nie chcieli grac wogule cw i wywalilismy ich za to. Nie mow do innych " ku&wa jak ty grasz dzieciaku"," ty to mi możesz" czyli nie wyzywaj innych

Edytowane przez ziomalq12347

beznazwygr.png

Specjalista
Opublikowano

dopisz jeszcze że jak zgrany clan to pomoże misje zrobić jakąś eventową jak sami nieogarniamy czy coś (archivenementy lub daile job co były na CTF)

dopisz że na cw najlepiej słuchać się dowodzącego (przynajmniej u mnie tak jest), lub po prostu innych graczy

jak admin powie że siedzicie w bazie i czekacie na wroga to siedzicie a nie lecicie na sępa i zbieracie kille

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

bo nie mam jeszcze klanu a widziałem że są tam różne bronie itd. chciałbym wiedzieć na czym to polega - jakieś ss ;)

normalnie kupujesz za Gp tylko fajne bronie sa tanio i tyle

To jest ukryta treść, proszę

mój stary tutek :P na dole masz jakie są bronie

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...