Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diabolino SERVER

selenix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak Więc Mamy Bete Diabolino !! Polski Server !!

Info Hamahi ;

Kanał DIABOLINO_POL Haslo diabolino

Kanał DIABOLINO_POL1 Hasło diabolino

Kanał DIABOLINO_POL2 Hasło diabolino

Kanał DIABOLINO_POL3 Hasło diabolino

EXP ; 240x PARTY EXP : 270x

SP ; 300x

DropRate : 80x

GoldRate : 250x

MAGIC POP RATE (ZWIEKSZONE w 50%)

Na START 1k SILKÓW DLA PIERWSZYCH 50 OSÓB ;] ZAPRASZAMY !!!

Mapy Działają Po za ROC MOUNTAIN !

CLIENT : Bloody , DIAMOND albo tym podobne ;)

MEDIA PK !! http://www.multiuplo...om/4HIMM2LB4Z

EDX LOADER : http://www.multiupload.com/TWJHS8V7KY

ip Servera ; 5.37.32.202 port 15779 <--- to wpisujemy w pierwszej ramce i zaznaczamy ptaszkiem druga ramka pozostaje pusta i klikamy launch ;) i można łupać !! ;D

GMowie

[GM]Selenix

[GM]Maras

UWAGA !! REJESTRACJI JESCZE NIE MA !! ALE JUŻ W KTÓTCCE BĘDZIE KONTA TWORZE JA PISAĆ DO MNIE na HAMAHI ID ORAZ PW!!!

Opublikowano

Mysle ze serwer ma zablokowane porty obcych IP przez co ciagle jest check

Wyslany pakiet danych trafia do serwera ale nie moze zostac zainicjowany

Uzyj podstawowego programu do otwierania portow jest ich naprawde masa

Mysle ze pomoglem ;d

18706.png34260.png

silkroadcomplbg3f.png34297.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Serwer: H2K

Nick: PureIntSword

LvL: 110FF

Build : Cold/Light/Bitcheon

Sword 101 +7 Shield Sun 90 +5

Opublikowano

NIe moze odnalesc pakietu serwerowego bo nie moze sie polaczyc poprostu

A lagi :DDD pewnie jedno mastery bedzie sie 5 min dodawalo

To tak jak polaczenie z czyms czego nie ma

18706.png34260.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Opublikowano

spokojnie.. jak się odpali to mamy dedyka pentium i3 , 8gb ram ddr3 i lacze z uploadem 100mbit/s bedzie dobrze tylko pomozcie chlopaki : )

Opublikowano

A moze uruchomienie serwera z poziomu administratora tzw Konsoli

18706.png34260.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Opublikowano

Mnie zastanawia Common, po co zmieniliście nazwę w common.

Radziłbym, zostawić taka jaka była wcześniej, bo później w ustawieniach też to trzeba zmieniać :P.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

@ UP

Moze i ma racje jak zmieniliscie nazwe pliku a istnieje polaczenie miedzy owymi plikami to zapewne beda sie gryźć

18706.png34260.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Opublikowano

@ UP

Alexandria posiada oddzielny skrypt lepiej bedzie jak wylaczy mape rock mountain ona sprawia duzo problemow

18706.png34260.png

34491.gif34793.gif

33032.gif33251.gif

Opublikowano

Te błędy co są w SR_gameserver są niegroźne (tez takie mam i działa ;)) otwórz srShard.ini i przy DATABASE=SRO_VT_SHARD dopisz _INIT

Opublikowano

okej a moje pytanie wygląda następująco jesli mógłby ktoś odpisać gdzie wyłącze ta mape ROC ?

Opublikowano

Wejdź do SRO_VT_SHARD_INIT -> "_RefRegionBindAssocServer" i otwórz, I tam będziesz miał napisane Roc zmien 1 na 0, ale to raczej nic ci nieda proponuje zrobic wszystko od nowa i niezmieniac nazw :) jak all będzie działać to wtedy sobie pozmieniasz

Opublikowano

zrobilem wszystko od nowa i mi teraz nie laczy global managera z baza danych oto błąd

HELPPP!!

post-14655-0-35666600-1318872652_thumb.jpg

Opublikowano

jesli masz dobrze to sprawdz czy w opcjach sql 2k5 masz windows authentication mode czy sql authentication, na sql authentication powinno byc ustawione

Opublikowano

Radziłbym poszukać pomocy na epvp.

Today I’m gonna love my enemies

Reach out to somebody who needs me

Make a change, make the world a better place

’Cause tomorrow could be one day too late

Opublikowano

Okej wczoraj juz odpaliłem server i zadziałał wink.gif zrobilem od poczatku wszystko a problemem tego bylo ze w global service nie bylo (SERVER=) query=DRIVER={SQL Server};SERVER= <------ ;P odrazu byla nazwa usera ;p wiec jesli komus nie laczy z baza lub ma problemy z db to sprawdzic Globalservice wink.gif dziki i pozdrawiam juz nie długo go odpale teraz tylko chodzi mi o to by ustawic wiekszy exp ktos moze wie jak ? z tego co wyczytalem robi sie to przez jakis program .. ale nie wiem jak i czy to na pewno przez program??

Mniejsza o expa chodzi mi teraz o cos powazniejszego a wiec postawilem juz server jest git wszystko cacy tylko tak stoi on na razie pod hamachi i mam problem dalem 2 osobom aby sie lognely na niego i ni hu jet wpisuja password id i ten durny obrazek naciskaja enter i czekaja na zalogowanie do wyboru postaci i tak jest caly czas logo silka nie znika tylko tak jakby byl lag i stoi i nie wbija na postac o co chodzi ja na gma wbijam normalnie i chodze po servie itp dlaczego tak jest o co kaman pomocy jesli ktos wie ..

Opublikowano

Chciałbym aby mi ktoś pomógł bo chcę postawic ten server ale inni gracze poza mna nie mogą wejsc na server ;/ Diabolino (easy) jest i gdy ja się loguje to mogę wbic i pokazuje mi postacie .. czy wbijam na pasach gma czy na zwykłych ale np jak moj pomocnik chce wbic to nie może wpisuje on pasy naciska enter i nawet obrazek mu sie nie pokazuje i tak zostaje nic sie nie dzieje .. ;/ a ja normalnie widze postacie 2 kolega ma tak samo a mi wszystko ładnie działa tu zapodam screena moze to cos wyjasni ..

post-14655-0-78710100-1319399051_thumb.jpg

Opublikowano

Widzę, że dodałeś im prawa gma, zatem dodaj także ich ip do tabeli privileged_ip

Zgaduję, że jedziecie na hamachi, zatem wystarczy wziąć ich hamachi ip.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

okej wielkie dzieki panie ace zadziałało teraz tylko ostatnie pytanko kazdemu graczu bede musial dopisywac te ip w tej tabeli?? czy jest cos by automatycznie wpisywalo ? jak narazie strony nie zrobilem jutro sie za to wezme mam nadzieje tez ze strona bedzie sama dodawala graczom ip ich hamahi ?? bo przy zwyklym account chyba tez trzeba ? dopisywac?

Opublikowano

Okej wielkie THANKS za pomoc juz poskładałem w całosc ustawiłem wojny fortec alchemy rrate pop rate i juz nie bawełm go ujawnie ;P teraz staram sie zrobic cos z tym zmiennym ip by nie bylo zmienne poza hamahi oraz stronke rejestracji ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...