Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Film Pełnometrażowy. Casting!

woozo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jestem woozo1, i jak większość z was, oglądałem sezon 2 JJay'a. Zapoczątkowało to w moim umyśle rozwój dość śmiałego i nie całkiem bezsensownego planu..

Postanowiłem nakręcić film pełnometrażowy z wyłącznym użyciem Minecrafta, i programów do obróbki. Jak każdy film, i ten ma swój wątek główny i poboczne. Pokusiłem się o napisanie krótkiej notki, utożsamiającej was troszeczkę z tym co mam wymyślone :

"Nasza historia zaczyna się od dawnych czasów świetności naszego rodu... Ród naszego pana i króla, obarczony jest klątwą. Jeden z królewskich braci obudził śpiące zło, wiedziony i otumaniony informacjami wychodzącymi z zakonu. Straszna to jest klątwa. Ciało królewicza zostało wchłonięte przez zło w czystej postaci, które wzięło w panowanie odległe pustynie za pasmem gór.. Naszemu królowi udało się wrócić, ale nie mogliśmy wyciągnąć z niego żadnych informacji. Nie zmył nawet krwi z twarzy, tylko zwołał całe wojsko z miasta i wybrał garstkę zaufanych żołnierzy i maga, następnie natychmiast wyruszył w stronę gór... Krwawa łuna odpowiedziała nam co się z nim stało. Następnego dnia, wrócił posłaniec, albo raczej to co z niego zostało. Ktoś z zimną krwią wygrawerował na jego ciele ogromną literę "H". Od tej pory, w naszym kraju zaczęły się pojawiać przedziwne stwory, upodobawszy sobie noc, jako porę na polowania, wybijają naszych żołnierzy.. Nasi kapłani nawiązali kontakt z górami. Krasnoludowie zostali opanowani przez tego stwora. Jedyne ocalałe jednostki zginęły podczas prób ucieczki. Została tylko garstka sług i żołnierz, którzy starają się do nas przebić. Ostatnia nadzieja pozostała w nich... Niech bóg ma ich w swojej opiece..."

Jest to tylko początek ogromnej historii, której jeżeli nie uda się upiąć w około 2 godzinach filmu, mam nadzieję, że uda się rozprzestrzenić na forach. Uznałem MPCForum jako forum ludzi utalentowanych, których nie jest tak dużo w gronie moich znajomych, i nie mogę się opierać wyłącznie na nich.

Otworzyłem casting dla osób które poczuły kawałek tej historii, historii, która może ujrzeć światło dzienne dzięki wam.

Szukam :

- 10 osób posiadających sprawny język, umiejących mówić głośno i wyraźnie, jedną osobę z głosem grubym i mrocznym..

- około 20 statystów,

- 2 kamerzystów (musieliby mieć cholernie dobry sprzęt),

- 1 poeta, pisarz (osoba, która pomogłaby mi napisać i poprawić scenariusz)

- sponsor, który byłby w stanie postawić serwer dla 50 osób bez lagów z pełnym dostępem każdego gracza.

-osoba znająca się świetnie na After Effects i innych programach do obróbki filmowej.

KAŻDA OSOBA PRÓCZ KAMERZYSTÓW MUSI BYĆ PO MUTACJI.

Dokończę historię, jeżeli fragment ten was nie przekonał :

Historia zaczynałaby się od retrospekcji wydarzeń, gdzie królewscy bracia, 1 i 2 (oznacza to, że nie nadałem im imion) dogadują się z tajemniczym zakonem. Nie wiadomo co to za zakon, więc brat 1 czyli król im nie ufa..

Za to 2 brat, jakoby znajdując swoją duszę w ich zadziwiających historiach, nie szczędzi złota i ludzi na tajemnicze wykopaliska zakonu. Wkrótce wydarza się tragedia i największy błąd naszych czasów. Brat 2, wiedziony ciekawością, uruchamia totem, który przyzywa głownego złego (zapewne Herobrine'a), później jego ciało zostaje wchłonięte przez pana "H". Król z krwawiącym sercem przebija go mieczem i niszczy totem. Za to zakon wspólnym głosem przeklina go, i obiecuje wieczne męki dla niego i dla jego poddanych. Król w nagłym gniewie spluwa swojemu martwemu (albo i nie) bratu w twarz, i obiecuje kapłanom, że obróci w perzynę ich cytadelę. Nikt więcej nie wie co się wydarzyło. Kroł z liczną armią najechał na zakon, jednak żaden z nich nie wrócił prócz posłańca, który był i znakiem i początkiem końca. Blablabla, potwory najeżdzają itd. Zostaje 5 ludzi w mieście krasnoludów, jak się okazuje, oni są jedyną nadzieją na ocalenie...

Projekt jest śmiały, lecz nie jest to żart, podchodzę do niego ze 100% powagą i świadomością konsekwencji tego projektu. Spoczywać na mnie głównie będzie organizacja wszystkiego od serwera i aktorów po najmniejsze szczegóły. Jest to ogrom pracy, lecz mam nadzieję, że uda mi się poradzić z tym zadaniem. Mam 16 lat, lecz możecie wywnioskować, że nie brak mi inteligencji, i pomysłów. Dochodzi do tego kwestia finansowa, niestety w tym wieku nie jestem w stanie zapewnić wynagrodzenia osobom, które będą brały udział w tym przedsięwzięciu. Mam nadzieję, że scenariuszem i gorącym sercem uda mi się przekonać kogoś do sponsoringu naszego projektu. Zamierzam przedstawić go osobom znanym i lubianym na youtube i forach, które mogłyby nagłośnić trochę naszą inicjatywę. Zostanie założone specjalne konto na youtube oraz blog, informujące na bieżąco o pracach nad projektem. I tu prośba dla ewentualnych fanów projektu. Każda subskrypcja, każdy pozytywny komentarz, jest jak zastrzyk motywacji do dalszej pracy. Rozgłaśniajcie to jak możecie, to trafi do was mam nadzieję, piękny i dopracowany film wideo. Ode mnie tyle na dzisiaj, mój numer gg kontaktowy 23088501. Pozdrawiam woozo1.

Podczas czytania polecam włączyć jakąś muzykę fantasy, polecam soundtrack Neverwinter Nights 2, nie podam linku, bo jest to na YT.

ZAKAZ KOPIOWANIA TEGO TEMATU LUB JAKIEJKOLWIEK JEGO CZĘŚĆI BEZ PISEMNEJ ZGODY AUTORA, POD GROŹBĄ PLAGIATU.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...