Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem - minecraft serwer .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , opiszę trochę sytuację a pózniej powiem o co mi chodzi a więc zacznę :

chciałem sobię postawić serwer minecraft , dla siebie i kolegi , pobrałem z 10 wszystkich paczek z plikami serwerowymi i w każdej wyskakiwał problem 20:08:16 [WARNING] Perhaps a server is already running on that port? . Pomyślałem ze cos mi nie dziala , więc spróbowalem zeby kolega postawił serwer , nie mogło mnie polaczyc po cyzm wyskakiwało connect , kazdy jego kumpel i normalnie mógł wbić , pozniej po tym znów szukalem kogos do lets play no i kazdemu dzialal serwer ale mi akurat nie , brat powiedział ze coś z portem na routerze . posiadam routerr tp linka , jak ktoś bd chciał model to podam pózniej , wchodzę na stronę (adres ip routera) loguję się , no i chce odblokować te porty ale nie umiem , jesli ktos mi moze wytlumaczyc moj blad lub jak odblokować te porty krok po kroku to bardzo proszę . A co do ochrony fireball na kompie to mam offnietą :) . prosze o jak najszybszą wypowiedz , na serwerach dedykowanych normalnie na lajcie moge grac a normalnie nie ,

a i coś do troli

TROLOM WSTĘP ZBRONIONY , NIE SPAMIĆ MI TEMATU , ZANIM COS NAPISZESZ , PROSZE PRZEMYŚL TO BO UMRZE BIEDNY KOTEK xD

to tyle ode mnie , z góry dzięki, pzdr disabled

"Sprzęt nie czyni gracza dobrym, ale pomaga dobremu być jeszcze lepszym" ~ Ja

Opublikowano

dzięki , ale proszę o niezamykanie postu , spróbuje to zrobić bodajże jak nie zadziala to napisze , :).

Service port :

Ip adress

Protocol

Status

Common Servise port

proszę o odpowiedz jak to uzupełnić , na tutku pisze zeby protocol byl tcp a u mnie takiego nie ma ;/ moj router to tp link tl wr740n

:D

ip wiem jak uzupełnic ;D

Opublikowano

a nie sry wszystko dobrze tylko nie wiem jak uzupełnić tego : Service Port

oraz Common Service Port

oraz jezeli moje ip jest zmienne to jak to na to zadziala? bo trzeba tam wpisac ip ;/

Opublikowano

Service port i common service port to 25565.

Co do ip:

Lokalny adres IP: Możesz go sprawdzić przez kliknięcie u góry w zakładkę Konfiguracja zaawansowana. Wyświetli się tabela i kliknij Modyfikuj obok Dostęp do Internetu. Następnie wyświetli Ci się na dole Twój adres IP: np. 84.34.160.57

Cytat z tematu podanego powyżej.

y5r5.png

Opublikowano

common service port mam do wybrania dns ftp gopher http nntp pop3 pptp smtp sock talnet ;/ co wybrac? fast ;D