Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady, wskazówki dt. TWITCH!

Slayer16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hi.

Bez pierdolenia, chcę poznać Wasze wskazówki oraz propozycje, jak grać Twitch'em, etc..

Thx, pozdrawiam.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Zanim zdecydujesz się zagrać Twitchem polecam się zastanowić. Ta postać nie jest słaba, ale znowu nie należy do najłatwiejszych . Trzeba ją wyfarmić żeby była maszynką do zabijania , brak ogólnych umiejętności grania trudnymi championami w grze to brak umiejętności grania Twitchem . Niewyfarmiony Twitch to po prostu papier. Dzisiaj zagrałem nim rankeda - mój błąd. Zostałem wysłany na mida ,bo sapali ... Próbowali mnie cały czas gangować , ona była równa ,jeden z nich się rozłączył i takim sposobem wygraliśmy. Twitch to nie Tryndamere na początku nie możesz pchać się do przodu , grać uważnie.. Zrobienie z siebie feedera to twój koniec.

Taka mała rada co do Twitcha

Jak w temacie niżej ;) Jak idziez na pałe i pierdolisz wszystkich dookoła to nie dziw się że jest słabe zdanie o twitchu

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

up@

Zastanowiłem się.

Jestem cierpliwym, graczemm.. Potrafi spokojnie farmić, bez potrzeby RZUCANIA się na przeciwnika.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

up@ B. dużo, + 65% prędkości ataku. :)

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

aha, załóżmy że twitch złoży każdego z tymi itemami co ma 1vs1 ale support kupił oracle, cały czas już chodzi się w grupach i co zrobi taki twitch który nie zobaczy oracle? gówno szybki ded , pa

Opublikowano

Zanim zdecydujesz się zagrać Twitchem polecam się zastanowić. Ta postać nie jest słaba, ale znowu nie należy do najłatwiejszych . Trzeba ją wyfarmić żeby była maszynką do zabijania , brak ogólnych umiejętności grania trudnymi championami w grze to brak umiejętności grania Twitchem . Niewyfarmiony Twitch to po prostu papier. Dzisiaj zagrałem nim rankeda - mój błąd. Zostałem wysłany na mida ,bo sapali ... Próbowali mnie cały czas gangować , ona była równa ,jeden z nich się rozłączył i takim sposobem wygraliśmy. Twitch to nie Tryndamere na początku nie możesz pchać się do przodu , grać uważnie.. Zrobienie z siebie feedera to twój koniec.

Taka mała rada co do Twitcha

Jak w temacie niżej ;) Jak idziez na pałe i pierdolisz wszystkich dookoła to nie dziw się że jest słabe zdanie o twitchu

Twitch na mida...

Elo 900?

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Twitch na rankedzie O_o. Z feedem u twitcha jest bardzo łatwo - dobijanie w jungli, zabijanie z Expunge. Jednak potrzebujesz też jak najszybciej frozena bo twitch ma chyba najmniej hp w grze :D

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

No dobra .

Wg. mnie twitch jest słaby w early game . Trzeba bardzo uważać i lepiej nie chodzić nim na mid .

Np. cait przez 2 minuty waląc ci ciągle Q zrypie ci tyle hp ,że ...

Build składam typowo pod kryty .

PD,IE,Bloodthister , Berserki itd.

Opublikowano

A podajcie mi jakiś, dobry SPRAWDZONY build.

Bo dotychczas, ciagle gram innym i słabo idzie. Raz się zastosowałem do jednego to nawet git było.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

Twitch to moim zdaniem najlepszy champion w grze.. Dlaczego :

- Podstawowy atak z daleka

- Niewidzialność

- Super skile

Jednym słowy jest silny :)

A jak grać ? Graj mądrze czyli odkrywaj gdzie są ludzie oczywiście jeśli nie mają oracle.. Nie atakuj bez sensu gdy np. 4 gości walczy z 1 gościem z twojego teamu a ty jesteś obok. Bo w tedy dedniesz nie potrzebnie :).

Od 10 jungluj jak kasy nie masz.. I tyle xD

Opublikowano

MasterComputer

Napisałeś wszystko, a zarazem nic.

Twitch nie jest najlepszym championem.

On jest jedynie takim pizdkiem, który znikąd wyrasta spod ziemi i całym kombo Cię kładzie w czasie kilku sekund.

Do tf'a jest średni, czemu ? Jego R jest skillem obszarowym, każdy strzał oddaje rzutkę dalej, tak więc można na tym skorzystać, ale wiadomo, że nie jest to jakiś super skill.

Wiadomo mi też, że każdy kto Ciebie zobaczy od razu się rzuci. Twitch jest bardzo focusowany.

Czemu focusowany ? Nafeedowany jest po prostu silniejszy niż taki vayne, wychodzi z niewidki i na 2 shooty Cię ściska.

Na mida go polecam, jednak nie jeśli mamy mieć Ankę lub Malzahara. (karthusa też wliczam)

Anka stun, malza z Erki duży dmg + stun, karthus spamuje bombkami z małym dmg, ale dla twitcha jest to coś większego niż mały dmg.

Jest on typowym papierem, nie radzę przesadzać z przeciwnikami. Można oczywiście karthusa,ankę,malzę pokonać na midzie, ale wymaga to wiele wysiłku i łatwego przeciwnika:)

Itemy:

Doran/Butki na speeda/Phantom/Bloodthirster/Infinity/Cleaver (ten co ściąga po 15 armora na strzał [stackuje się 3 razy])/ sprzedajesz dorana i kup co chcesz.

Zbliżamy się ku końcowi.

95/100 %

Żegnaj MPC Forum

Opublikowano

Posiadam twitcha od paru miesięcy i zawsze gram tym samym buildem. twitchz.jpg . Oczywiście z tego 2 itemka robimy Youmu Ghostblade. Twitch nie koniecznie musi być focusowany :). Grając nim trzeba po prostu wyczekać moment kiedy sie ujawnić i tyle.

gaara3jc4.jpg

vegetasygna.png

userbarc.png

Opublikowano

MasterComputer

Napisałeś wszystko, a zarazem nic.

Twitch nie jest najlepszym championem.

On jest jedynie takim pizdkiem, który znikąd wyrasta spod ziemi i całym kombo Cię kładzie w czasie kilku sekund.

Do tf'a jest średni, czemu ? Jego R jest skillem obszarowym, każdy strzał oddaje rzutkę dalej, tak więc można na tym skorzystać, ale wiadomo, że nie jest to jakiś super skill.

Wiadomo mi też, że każdy kto Ciebie zobaczy od razu się rzuci. Twitch jest bardzo focusowany.

Czemu focusowany ? Nafeedowany jest po prostu silniejszy niż taki vayne, wychodzi z niewidki i na 2 shooty Cię ściska.

Na mida go polecam, jednak nie jeśli mamy mieć Ankę lub Malzahara. (karthusa też wliczam)

Anka stun, malza z Erki duży dmg + stun, karthus spamuje bombkami z małym dmg, ale dla twitcha jest to coś większego niż mały dmg.

Jest on typowym papierem, nie radzę przesadzać z przeciwnikami. Można oczywiście karthusa,ankę,malzę pokonać na midzie, ale wymaga to wiele wysiłku i łatwego przeciwnika:)

Itemy:

Doran/Butki na speeda/Phantom/Bloodthirster/Infinity/Cleaver (ten co ściąga po 15 armora na strzał [stackuje się 3 razy])/ sprzedajesz dorana i kup co chcesz.

Nie mogę się z tobą zgodzić że jest papierowy.. Po prostu trzeba umieć nim grać :) Dla osoby która cały czas grała w wręcz to trudno jest przestawić się na ranged damage + skile na assasina więc .. Jednym słowy trzeba grać inteligentnie :D

Opublikowano

Moc twichta nie lezy w tym ze ma duzy dps,a w tym ze jego ulti przelatuje przez wrogow i jezeli 1 wrog dostanie crita to i ostatni tez dostanie crita, zaklada wszystkie efekty z broni ktore sie aplikuja na wrogu,Jak kupisz Infinity Edge/Phantom dancer/BLack clever/Bloodrazor madredy I malady, to uwierz mi wrogowie beda padali jak muchy jezeli wrzucisz w 5 naraz ulti po lini to na 100% masz pente. Do tego musisz ostrozne grac, chodzic po jungli wroga i go ubijac od 3/4 lvla jak dasz 2 poziom niewidki, staraj sie zabijac tylko wtedy gdy wiesz ze sam nie padniesz.````````````+ prosze :D

@ twicht jest papierem, bo skladanie jakiegos survi typu warmog itp to zabijanie jego dpsu, jedyne survi dla twichta frozen mallet/banshee veil.

Opublikowano

Faktycznie twitch jest papierem,jednak gank nim jest zajebisty,wbijasz 6-7lvl,idziesz gankowac np. na mida,wystarczy ze ma ok.polowy hp i juz napewno lezy. Slow,ulti,ignite 4strzaly e i po gosciu.

To samo jest po bokach,twitch jest dobry do zabijania ale cichego,nie wpierdalanie sie w 5.

sstwc.jpg

Opublikowano

Posiadam twitcha od paru miesięcy i zawsze gram tym samym buildem. twitchz.jpg . Oczywiście z tego 2 itemka robimy Youmu Ghostblade. Twitch nie koniecznie musi być focusowany :). Grając nim trzeba po prostu wyczekać moment kiedy sie ujawnić i tyle.

No tak... i jazda twitchem bez suriv. Trzeba gdzieś tam wciskać frozena.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

@buli95

Mając life steala nie potrzeba żadnego frozena :). Nawalasz bez przerwy i ładujesz sie za więcej niż Cie klepią :P

gaara3jc4.jpg

vegetasygna.png

userbarc.png

Opublikowano

A stuna na jape dostaniesz i dalej jesteś szczęśliwy jako martwy śmierdziel :)

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

A stuna na jape dostaniesz i dalej jesteś szczęśliwy jako martwy śmierdziel :)

Dlatego cleanse zawsze się bierze na tą postać.

Twitch był, jest i będzie papierowy. Nic tego nie zmieni. HP z fm niewiele da. Padniesz po prostu 0,5 sekundy później.

Life steal na nim to dobry pomysł, z ulti leczy się o chore ilości.

Opublikowano

Ja biorę tak:

Miecz Darona, Butki na speed atak, te czerwone, skrzyżowane miecze, topór który odejmuje obronę(etc). 2 krwiopijce i zawsze good stat;]

Już nic nie potrzebuje, ogarnąłem postać.. Do zamknięcia ;]

Miyoshi

Slayer -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...