Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.8.1]Spoutcraft

WindKing

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
spoutcraft_440x115.png

Witam Dziś chciałbym przedstawić wam pewien programik, (Właściwie Launcher Minecrafta). Pierwotnie przeznaczony jest on na serwery MMO/RPG minecraft. Ale ja używam go w zupełnie innym celu. A mianowicie ten Luncher Jest doskonale zoptymalizowany, aby działał Bez zarzutów na słabszych, Lepszych oraz tych zajebistych kompach na których z niewiadomych przyczyn minecraft tak muli że nie da się grać...

Opis Launchera:

1. Jest To całkowicie odmienny Launcher od tego znanego nam na co dzień.

2. Jest całkowicie niezależny od zwykłego Launchera. (nie trzeba nic Zamieniać w folderach .Minecraft itp)

3. Jest doskonale zoptymalizowany. (np. Można dowolnie zmieniać rozmiar przydzielanej pamięci RAM)

4. Można łączyć się ze wszystkimi Serwerami Minecraft. Od FULL - Survival, Do FULL - MMO/RPG z pluginami specjalnie pod spoutcrafta.

5. Jest spatchowany na teksturki HD oraz Ma wiele nowych opcji Graficznych.

Jest to doskonała opcja dla ludzi którzy mają problemy z Minecraftem a nie wiedzą jak się ich pozbyć.

Znikają problemy takie jak:

1. Out Of Memmory

2. Black Screeny

3. Crashe Minecrafta.

4. Małe ilości FPS.

5. I wszelkie inne związane z problemami działania Minecrafta

Dam wam jeszcze dobry przykład z Własnego doświadczenia.

W szkole na informatyce są komputery z prockami Intel Pentium 4 1.6 GHz 1Gb ramu oraz Zintegrowaną kartą graficzną 128Mb.

Po zainstalowaniu Minecrafta 1.8.1 o ile się cokolwiek włączyło to w porywach osiągałem AŻ 4 FPSy no i tak jakoś wychodziło że nie za bardzo dało się grac :D

Usunąłem Minecrafta całkowicie ale przy kolejnej okazji zainstalowałem Spoutcrafta. I wszystko odmieniło się o 100%.

Teraz na tym Średniowiecznym kompie jest 20 FPS minimum i to nawet przy generowaniu świata!

Można normalnie grać bez żadnych nerwów z przycinaniem itp.

Drugim przykładem może być mój komputer (nie będę się chwalił, ale jest dobry :P) Przy normalnej grze jest wszystko ok 30-40 FPS ale gdy biorę się za nagrywanie jakiegoś filmiku z MC to jest trochę gorzej 15-2- FPS No więc czemu nie zainstalować i tutaj Spoutcrafta? No więc przy normalnej grze osiągam nawet 70-110 FPS A przy nagrywaniu nie spada poniżej 50 FPS więc nie jest źle. Naprawdę polecam!!!

Oraz Kilka Screenów:

Interface

launcherb.png

Opcje

opcjej.png

Początek

29424027.png

Ustawienia grafiki

ust1.png

Ustawienia grafiki cd.

ust2.png

Gra

20111016161646.png

downloadqwl.png

http://dev.bukkit.org/media/files/537/804/Spoutcraft.jar

skanm.png

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=b3917fa51d98d023cd1e5ac722f782fecef66b5af2df215e20d521043e9ecf86-1318778944

POLECAM!!!

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Hasumi

To skoro masz 49 na zwykłym to po co pobierasz to?

Jesteś pierwszą osobą która pisze mi że to spowolniło mu Minecrafta, może coś w ustawieniach pozmieniałeś?

@Paula123x

and

@Gexus

Jest i możliwość na Piracie (chyba nie jestem na 100% pewny)

downloadqwl.png

http://www.multiupload.com/IRYBMUPGU2

skanm.png

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=b3917fa51d98d023cd1e5ac722f782fecef66b5af2df215e20d521043e9ecf86-1318778944

Wklejcie do .minecraft>bin i napisz ktoś czy działa.

Opublikowano

@up

Popraw skan :)

PS. Na piracie też można przeznaczyć więcej ramu, CI którzy piszą że się nie da się nie znają. np. Generatorem Pliku Startowego od Geoninga da się bez problemu.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Zero poprawy.Nawet gorzej...Za każdym logowaniem muszę to aktualizować bo niby jest nowa wersja. Daje sobie ram 1 GB dalej korzysta z 200 mb. Jednym słowem gówno ale doceniam to,że się narobiłeś przy prezentacji tego.

Opublikowano

Nie wiem dlaczego macie tak mi za każdym razem pomaga i jak jakimś znajomym to proponuję to też im lepiej działa ;o Nie wiem dlaczego wam niby pogarsza albo coś.

@Lukas1019

Zależy czy masz Premium czy pirata... (nie jestem pewien czy na piracie to działa)

Jak premium to pobierasz plik z pierwszego posta i logujesz się normalnie. Aktualizujesz wyłączasz i włączasz jeszcze raz i lecisz ;)

A jak masz pirata to spróbuj pobrać to z 7 postu i wkleić do bin w folderze .minecraft

Start> Uruchom >%appdata% > .minecraft > bin > i wklejasz ten pliczek.

@JokerrPL

Zmienia się alocated memory czy jakoś tak (to na dole)

Opublikowano

Po prostu świetnie, wielkie dzięki za umieszczenie tego moda. FPS'y wzrastają, a już nigdy nie spadną do 10 - filmiki mogę nagrywać... Wielki +'sik dla Ciebie.

Opublikowano

dzięki, przydatny bardzo programik

z ok 10 FPS wzrosło do ok 30 ;]

wielkie dzięki

@mi na piracie działa normalnie i to i to, więc nie wiem o co wam chodzi ;]

Opublikowano

na piracie działa bezproblemowo

cd. tematu robiłem już kiedyś taki, ale gdzieś zaginął

żeby grać na piracie wpiszcie spoutcraft na google, wejdźcie na odnośnik do bukkitdev i wyszukajcie coś o manually install SpoutCraft.

będą tam pliki które wystarczy wgrać i odpalać przez pirata

pzdr.

:)
Opublikowano

Thx +sik za wstawke. Wkońcu przekaże na MC 4GB Ramu to sie TNT Pobawie :P

Mój kanał na YouTube

http://www.youtube.com/user/skora120?feature=mhee

Mój komputer:

Procesor: AMD Phenon II X4 965 3,4GH X 4

Ram: 8GB

Karta Graficzna: GeForce GTX 460 1GB

Twardziel: 1T

Opublikowano

Jakie są najlepsze ustawienia? Te od twórcy? Jeżeli nie, prosiłbym o screeny, ponieważ przy nagrywaniu spada do 10-16 fps'ów i nie da się nagrywać... A tak to chodzi po 60 fps'ów, ale często spada. Więc prosiłbym o screeny najlepszych ustawień.

Opublikowano

@up

No nie wiem ja tam nie mam na najmniejszych więc ci nie powiem ale do jutra się pobawię to może zrobię screena z najbardziej zoptymalizowanymi ustawieniami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...