Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

PuTTY to bezpłatny program będący implementacją klienta usług TELNET, SSH i rlogin działający pod systemami operacyjnymi Microsoft Windows oraz Unix/Linux, przeniesiony także m.in. na Windows CE oraz Symbiana. PuTTY został stworzony przez Simona Tathama i rozpowszechniany jest na licencji MIT.

PuTTY emuluje terminal tekstowy łączący się z serwerem za pomocą jednego z protokołów TELNET, rlogin, SSH-1 lub SSH-2. Implementuje on szyfrowanie AES, 3DES, Blowfish oraz DES.

źródło : Wikipedia

<3

daj mi plÓsa :< !

Edytowane przez PiCurePi

Zrozumiałem, że to co tu było , było oczojebne więc to usunąłem. :<

Opublikowano

Tego to ja już nie wiem kolego , poszukaj na googlach lub popytaj administrację serwera MPCforum np. ;)

Oni się znają na takich rzeczach. :D

Zrozumiałem, że to co tu było , było oczojebne więc to usunąłem. :<

Opublikowano (edytowane)

Musisz kupić serwer dedykowany, takie serwery są zazwyczaj bardzo drogie.

Dzięki SSH (konsola linuxa, otwierasz ja za pomocą programu putty) na danej maszynie która jest tobie przydzielona możesz instalować dowolne oprogramowanie, np. Serwery głosowe (mumble, team speak), serwery gier, hostingi stron internetowych, podpinanie domen i wiele wiele innych rzeczy. Jedynym ograniczeniem jest sam sprzęt.

http://craftserve.pl/oferta

Oferta professionalna -> Glass -> Masz tam dostęp właśnie do takiej konsoli.

Oferta Glass jest przeznaczona dla klientów, którzy potrzebują serwera dla większej ilości osób niż 40, przeważnie pod serwery większych portali. W serwerach tych użytkownik otrzymuje pełen dostęp do maszyny opartej na systemie Linux, mogąc zainstalować cokolwiek zechce. Rozszerzone wsparcie techniczne zapewni instalację dodatkowych usług takich jak serwer stron WWW, serwer MySQL, TeamSpeak3 itp. Również zapewnione jest wsparcie w instalacji modyfikacji plików serwerowych Minecraft, pluginów oraz w konfiguracji wszelkich rozszerzeń.

Każdy z serwerów ma przydzielany czas procesora, ilość pamięci RAM oraz przestrzeń dyskową. Ilość slotów określa użytkownik według swojego uznania, nie ograniczamy w żaden sposób tej wartości. Można również bez problemu uruchomić kilka serwerów Minecraft na jednej maszynie, ułatwić to może zakup dodatkowego adresu IP.

Są też inne, bardziej professionalne serwisy - jednak żeby kupić dobrą maszyne to trzeba wydać jakieś 2.000zł miesięcznie. :)

Edytowane przez Machniuk

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Geoning zrobił to na shell czytaj uważnie

Shell-Byłe darmowe VPS przystosowane pod programistów :) Wykorzystywali je do MC i padło ;/

1388964106-U305854.png