Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupić laptopa czy nie kupic?

TheQusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim ... Chce kupić laptopa ( Nie komputer !, Tylko LAPTOPA !! )

Laptop sie składa z:

karta graficzna ATI radeon HD 6310 1GB To jest dedyk ?

Procesor AMD Dual-Core E-350

4Gb Ram

500GB Dysk

Warto za 1480 zł ???

Wgl co sądzicie o prosku i o karcie ? :)

Opublikowano

za tą cene nie kupisz nic sensownego do gier, do używania na necie jak najbardziej

pamięc karty z RAM systemowego, domyślnie 256 MB reszta share

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czemu sadzisz ze nie pogra. Pogra ale nie w nowe gry ale pociagnie do Cs czy metina w zaleznosci w co chce grac ;)

ladnadziewczynazeslucha.jpg

jeśli pomogłem lub doradziłem daj + a będę wdzięczny ;)

Opublikowano
karta graficzna ATI radeon HD 6310 1GB To jest dedyk ?

Nie,to zintegrowana karta graficzna.Na takiej nie pograsz w najnowsze gry.W starsze tytuły,jak najbardziej.Za laptopa do gier(takiego dobrego) to trzeba dać 2,500 - 3000 - 4000 klocków.

1346581101-U331713.gif ExModNFSW I NFSWHelper 1346581101-U331713.gif

Opublikowano

Noo tu maja racje do Gier polecam ci Laptomy Acer lub Asus ;) ale taki lapek kosztuje jak wspomnieli 2-4 tysiecy ;)

Opublikowano

Mnie, to już śmieszy. Jakiś 123478 temat z zapytaniem o kupno kompa czy też właśnie laptopa. Oczywiście ktoś może się na tym nie znać spoko, spoko, ale ludzie... How much longer can?

Opublikowano

ja kupiłem za 1800 acer aspire 5542G:

AMD Athlon II X2 M300 (2.0 GHz)

ATI Mobility Radeon HD 4570 (2304 MB)

4GB Ram

Powiem wam że crysis chodzi na full detalach, a grafika zintegrowana

laptop strasznie się grzeje, ale podstawka chłodząca rozwiązuje problem w 100%

Aktualnie gram w LoLa i za zwyczaj mam 60fps przy najlepszych ustawieniach graficznych.

Nie wiem jak u ciebie będzie z grafiką, ale gierki typu CS powinny ci chodzić.

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

no brawo ludzie..... cs na kzdym laptopie chyba pohjdzie..... nawet trakiz z przed 8 lat sherlocki

Opublikowano

Nie polecam laptopa , zrobiłem ten błąd . Pocieszysz się nim jakieś 2 - 4 lata , potem już będą problemy z grami niektórymi (nowymi) .

Opublikowano

W sumie to ja tak samo zrobilem z moim laptopem teraz zaluje i za niedlugo musze sobie kupic stacjonarny ;)

Opublikowano

Nie,to zintegrowana karta graficzna.Na takiej nie pograsz w najnowsze gry.W starsze tytuły,jak najbardziej.Za laptopa do gier(takiego dobrego) to trzeba dać 2,500 - 3000 - 4000 klocków.

HAHAHAHAHA.

O stary rozbawiłeś mnie.

Komp za 2 tysie zmiecie lapka za 4 klocki, a komp za 4 tysie zgniecie i pożre na śniadanie tego twojego lapka za 4k.

Laptopy do gier zaczynają się od 4k+.

Kakan@

Ta, pewnie jeszcze powiedz, że core i7 + gtx560m w zestawie. Taki zestawik trzeba mieć żeby sensownie grać.

Wliku@

A zagraj sobie w BF3. Pewnie ci nie pójdzie na tych twoich full.

BTW.

Kupiłem dla testu kompa:

Phenomek II 955 BE kręcony na 3.9

8 GB RAM'u taktowane 1750MHz od Geila

GTX560 kręcony z 925/2100 na 970/2300 (4x2)

Płytka MSI za 200 zł ^^

BF3 na Ultra full HD 60FPS

Witcher 2 na Ultra full HD, uberpróbkowanie ON, 30+ FPS

Metro 2033 na ultra full HD, 40+ FPS

Jak tam wasze lapki za 4k? Dodam, ze kompik za ok. 2500zł

Opublikowano

Panowie , jak patrzyłem na YT filmik (taki sam procek , karta ramy itp ... ) to ładnie wszystko grało ( np. crysis 2 ) , wiec wydaje mi sie że aż takiego problemu nie będzie z graniem w "lepsze gry " wiadomo , przegrzeje się to trzeba będzie kupić podkładkę chłodząca , czy jak to sie zwie: )

Jeżeli macie namyśli cs 1.6 ... ja nie kupuje laptopa po to żeby grać w tego CS xD

Dzięki za wsze wypowiedzi : ) Pomogliście !

Opublikowano

zintegrowana grafa w lapkach to jest ich najwiekszy - jak chcesz do gier to stacjo ..

rapido.png

Jeśli Ci pomogłem

proszę like

Opublikowano

A mnie śmieszy, że myślicie, że taki laptop to tylko do metina czy Csa. Spokojnie uciągnie więcej.

@Pitch_black

Skąd wyczytałeś, że to zintegrowana 0.o

To jest najbardziej dedykowana karta graficzna.

Ale szczerze jak chcesz sobie porządnie pograć to tylko stacjonarny teraz się opłaca.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Panowie jest jeszcze jedna opccja!!!! Prosze o szybką odpowiedz xD )

Acer

karta graficzna ATI radeon HD 6310 1GB

4Gb Ram

500GB Dysk

Toshiba

Karta NVIDIA GeForce 315M 1GB Ram (jaka to jest wgl karta ) Dobra??? xD

Intel Core i5-2410M Wiem ze ten procek jest zarąbisty xDD

4GB RAM

640GB Dysk

Matryca led HD

Który leszy waszym zdaniem?? na którym bym mógł sobei lepiej pograć ? Prosił bym o odpowiedźi tych którzy na prawdę sie na tym znają : ) ) )

Opublikowano

Nie polecam laptopa , zrobiłem ten błąd . Pocieszysz się nim jakieś 2 - 4 lata , potem już będą problemy z grami niektórymi (nowymi) .

Opublikowano

Wejdź sobie najlepiej na:

http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-graficzne-rozpiska-osiagow.1174.0.html

Znajdź daną kartę graficzną i im więcej czego ma tym lepiej ;D

A tutaj:

http://benchit.pl/procesory/porownanie

Posprawdzaj procesory w końcu dojdziesz, który najlepszy.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Nie opłaca się.

Procesor chujowy, amd w laptopach strasznie się grzeją. Szukaj i3 jakiegoś ew. p6200

Dedykowana, a zintegrowana to się nie wyklucza. Każdy laptop ma zintegrowaną grafikę..

Dedykowana - czyli nvidia lub radeon, inna niż intela

Noo tu maja racje do Gier polecam ci Laptomy Acer lub Asus ;)

Acer to najgorzej wykonane laptopy, a Asus ma ostatnio problemy z matrycami.

ale taki lapek kosztuje jak wspomnieli 2-4 tysiecy ;)

o rly? każdy sprzęt nadaje się do gier, laptopy "do gier na full" < ;d > +4k alienware

ja kupiłem za 1800 acer aspire 5542G:

AMD Athlon II X2 M300 (2.0 GHz)

ATI Mobility Radeon HD 4570 (2304 MB)

4GB Ram

Przepłaciłeś

Szukaj hp, lenovo, samsung, ew. asus z procesorem i3

EMPTY :C

Opublikowano

Wreszcie wypowiadają się Ci co się znają!: ) THX

Panowie ja mam taki wybór albo ACER albo TOSHIBA (Musze wybrać jeden z nich.... )

Po porównaniu ich to Toshiba ma lepszy procesor , ale niby Acer ma lepszą kartę graf. Chociaż przy tej pisze 1GB i przy tej 1GB

(A i jeszcze dodam że karta graf od acera ma direxa 11 i pixel shadel 5.0 a od toshiby direxa 10.1 a pixel shadel nie wiem ile )

Więc chyba ,lepiej było by Toshibe wybrać? (pod względem procesora i karty graficznej?)

Acer

karta graficzna ATI radeon HD 6310 1GB

4Gb Ram

500GB Dysk

Toshiba

Karta NVIDIA GeForce 315M 1GB RAM

Intel Core i5-2410M

4GB RAM

640GB Dysk

Matryca led HD

Opublikowano

sam mam laptopa i jestem duuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo bardziej zadowolony niz kiedy mialem stacjonarnego kompa zintegrowana karte graficzna da sie wylaczyc. jedyna wada laptopa jest to , ze jezeli cos ci sie spali/zniszczy do prawdopodobnie laptop pojdzie w smieci :/ na stacjonarnym kompie mozesz cos jeszcze wymienic. wiec warto kupic laptopa

@Xinquo

co ty gadasz? laptopy maja slabe procesory??? ja mam 8 rdzeniowy intel i7 wiec ... a jezeli ci sie laptop przegrzewa to wystarczy kupic sobie podkladke chlodzaca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...