Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obgryzanie skórek paznokcie itp.

qps666

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Masz takie?

• Tak
      27
    • Nie
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja raz jeden strup zdrapywałem non stop przez 2 tygodnie, nie widzę już żadnego śladu po strupie, aczkolwiek blizny dodawają charyzmy

:D dla mnie to takie hobby, ale można sobie "oplastrować palec", te wszystkie "gorzkie paluszki" to jakieś chemiczne gówno.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

najlepiej to włóż do dupy.

Próbowałeś? I co goi się?

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Weteran
Opublikowano

zlam nadgarstek badz paluchy ;d bedziesz mial w bandarzach czy gipisie i nie bedziesz obgryzal

Najlepszy i najskuteczniejszy sposobik

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Poczekaj jak ci laska powie że masz paskudne paznokcie to przestaniesz obgryzać ;P

Opublikowano

Próbowałeś? I co goi się?

omg fail>_< tu raczej o co innego chodzilo...

Opublikowano

Ja obgryzam od 6.roku życia, chciałem się tego oduczyć ale przy każdej nerwowej sytuacji, postanowienie szlag trafiał :D

1358809676-U384748.png

Opublikowano

a może harry potter?

ja tylko obgryzam .

spróbuj posmakować jakas maścia z witaminami żeby się lepiej goilo

97ky69.gif

"Służę pomocą , nie na każde zawołanie "

Opublikowano

Co do obgryzania kostki - ja tak mam z wskazującym palcem ^.^ Już tego nie robię od kilku lat ale naskórek w tym miejscu jest bardziej twardy i taki dziwny w dotyku xD

U mnie jednak doszło do tego, że któregoś razu gdy obgryzłem zabrudziłem to czymś i miałem na tym ropę :/ Średnio fajna sprawa.

Poza tym, gdy wyprostuję palce wyraźnie widać, że nie ma w tym miejscu takiego typowego dla palca "zmarszczek", a przynajmniej nie jest ich tyle jak na innych palcach oraz jest

to dziwne ymm, płaskie ? Zdecydowanie wygląda na to, że w tym miejscu coś kiedyś się działo xD Tak więc polecam Ci jak najszybciej zaprzestać tego.

Swoją drogą - paznokcie i skórki przy nich do tej pory katuję. Nawet mi nie przeszkadzają żadne preparaty przeciw obgryzaniu.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Obgryzanie skórek / paznokci jest pewną formą autokanibalizmu.

Autokanibalizm - praktyka zjadania własnego ciała przez siebie samego. Forma kanibalizmu.

Niektórzy ludzie uprawiają autokanibalizm jako ekstremalną formę modyfikacji ciała, np. przez zjadanie własnej skóry.

Moim zdaniem to jest kwestia silnej woli. Jak ktoś chce pozbyc się tego nawyku, to może zaczać myśleć co o tym pomyślą inni ludzie, jak zobaczą Twoje ohydne łapska...

Opublikowano

Polecam kupić kwiatek, aloes. To właściwie jest kaktus chyba xD I jak obgryzasz to urywasz jedną odnóżkę tego aloesu i smarujesz tym sokiem te miejsca które obgryzasz. To jest gorzkie czy jakieś takie nie pamiętam dokładnie jaki smak. Mojej siostrze to pomogło ;D A aloes akurat hodowałem sobie w domu hobbystycznie.

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...