Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obgryzanie skórek paznokcie itp.

qps666

41 użytkowników zagłosowało

1. 1. Masz takie?

• Tak
      27
    • Nie
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie może jak zaprzestać skubania skórek na palcach (w moim przypadku mam takie coś na kostce i jeszcze w kilku innych miejscach)? Ma ktoś z was coś takiego?

Ostatnio próbowałem przestać, ale po tygodniu odwidziało mi się i z powrotem zacząłem to skubać, macie na to jakieś skuteczne metody?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

posmaruj sobie jakimś kremem czy coś i się oduczysz ;d Tak samo robi się z dziećmi - jak obgryzają paznokcie to się je maluje i już nie obgryzają bo im lakier nie smakuje.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

A możesz jakiś krem zaproponować? Chodzi o to żeby był gorzki i się długo trzymał, tak?

Chciałem jeszcze spróbować innej metody, żeby cały czas mieć czymś ręce zajęte, ale nie mogłem znaleźć nic takiego.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Ja mam tak samo na lewej nodze kostke zdrapaną, lubię ją drapać do krwi:D Zaprzestałem też na niecałe 2 tyg ale nici dalej wróciłem do tego, ja staram się to smarować codziennie kremem nivea. Kostke na prawej nodze tak zagoiłem ale nie drapałem jej potem już :D

fs_pc.png

Opublikowano

Jeżeli będziesz drapać to raczej się nie zagoi = )

Krem? Wystarczy NIVEA lub jakiś co brzydko pachnie, wtedy to na pewno nie będziesz chciał tego obgryzać :D

Opublikowano

Ja również mam hobby typu: skubanie strupów, rozdrapywanie, skubanie skórek, nie mogę się odzwyczaić ... Polecam! "Najważniejsza w życiu jest pasja." ~Jezus z Nazaretu.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Higiena i tyle. Paznokcie sie obcina i nie ma juz co obgryzac. Jak masz skorki gdzies wokol paznokci to witaminy i kremy i znowu nie bedzie co obgryzac i ogien. Zreszta pomysl o ludziach wkolo Ciebie i Ci sie odechce .

wakow9.png
Opublikowano

Czymś śmierdzącym albo takim wgl. nie do zjedzenia. Posmaruj to, bo jak będziesz chciał znów to Ci się po jakimś czasie odechce.

fochm.png

By me : (

Opublikowano

Jest taki lakier do paznokci 'gorzki paluszek' czy jakoś tak.

Jest to przechuj gorzkie, ale nie toksyczne.

Tak gorzkie, że moja młodsza siostra się porzygała :)

Smaruj sobie tym (nie widać nawet że masz, ciężko zmyć, smak długo w buzi zostaje), to może się odzwyczaisz ;)

@Czerew:

Też tak mam ze strupami, potem blizny zostają :D

52287137559562145640.png

Opublikowano

hmm no nie wiem :D ja mialem masc taka gorzka w chuj i nawet z nia obgryzalem paznokcie ale samemu sie oduczylem i teraz wpierdalam skorki naoobkolo paznokci :( <_< japie$rdole :O

1284282093u138092.png

34080977.jpg

Sygna By

Grapes ZAKAZ KOPIOWANIA !

1284282093u138092.png

Opublikowano

hmm dam ci radę idź do apteki i wytłumacz pani problem a pani ci podpowie czego użyć

Byłem. Dowiedziałem się, że mam tak przez to, że mam suchy naskórek. Dała mi jakąś maść, ale żeby jej używać trzeba przestać to drapać.

To nie wiecie jak takie coś będzie wyglądało jak się zagoi, np. po pół roku?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Jest taki lakier do paznokci 'gorzki paluszek' czy jakoś tak.

Jest to przechuj gorzkie, ale nie toksyczne.

Tak gorzkie, że moja młodsza siostra się porzygała :)

Smaruj sobie tym (nie widać nawet że masz, ciężko zmyć, smak długo w buzi zostaje), to może się odzwyczaisz ;)

@Czerew:

Też tak mam ze strupami, potem blizny zostają :D

też zawsze zdrapuje strupki i na nowo polewam spirytusem salicylowym ;x potem są właśnie lekkie ślady

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...