Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 - Lagi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie . Otóż mam duży problem , chciałem zagrać ponownie po długiej przerwie w Metina , gdy sciągnołem , spotkało mnie ogromne rozczarowanie , gdyż Metim mi strasznie laguje , możecie mi jakoś pomóc , wg. mnie jest to problem sprzętu , ale pewnie dało by się coś zrobić , jakiś program albo coś , prosze was, oto mój sprzęt :

Mój sprzęt:

Procek : AMD Duron Processor 1,3 GHz

Ram : 512 MB

Karta Graficzna: NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro

Windows : XP 2002 dodatek Service Pack

Proszę , pomóżcie .

Opublikowano

Ramy i procek bardzo słaby, nawet jak na Metka dokup RAM"y i lepszego Procka, a na pewno będzie lepiej.

Spróbuj też sformatować kompa i oczyścić go. Zdefragmentować dyski itd.

Opublikowano

Poowiem tak , pochodzę z bardzo biednej rodziny , ale honorowej , widzisz , nie mam pieniędzy by kupić lepszy komputer , a jednak chyba jedzenie jest ważniejsze niż komputer i Metin. Napewno skorzystam z twojej drugiej metody . ;) Dziekuje , masz + , ale prosze o nastepne odpowiedzi . :)

Opublikowano

też mam słaby sprzęt ale jeszcze miesiąc i nawet GTA 4 pójdzie ; d , tylko format ci pomoże bo programy typu TuneUp nie wiele pomagają w kwestii grania .

25167105506803531859.png

"Wyjazd rzecz święta"

Opublikowano

Aha , dziekuję bardzo za odpowiedzi , jeżeli ktoś ma ochotę , to piszcie dalej i zalecajcie , wszyscy macie narazie po + :>

Opublikowano

Format by byl dobry ;)

Ram strasznie malo.

Ja mam 4GB i jak wchodze do M1 na busy to jest 3-sekundowe sciecie.

Nie wyobrazam sobie twoj komp i twoja postac w m1 ;)

Opublikowano

Nie wcale nie ja też mam słabego kompa znaczy lapka i karta słaba ramu mało ale mogę cisnąć :)

Walnij format zainstaluj wszystko zgodnie z sprzętem jaki masz + sp+ frama i bd śmigać :)

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Odezwali się "znawcy" ;) Procek i ram jest dobry z porównaniem z KARTĄ GRAFICZNĄ ona jest przed GeForce 2 więc dlatego mu sie tnie.

Pare rad:

-Wyłącz AntyWirusa na czas gry ponieważ skanuje pliki gry więc przekłada się to na zużycie proca i ramu :)

-Włącz menadżer procesów i wyłącz w zakładce procesy jqs.exe i explorer.exe (to 2 wyłączy Ci okienka oraz pasek start, włączysz go klikając w zakładke aplikacje, nowe zadanie i wpisz explorer.exe i ok)

-Zainstaluj najnowsze sterowniki pod twoją karte

Gram tak na:

Intel Pentium 1.7Ghz

512MB ram

GeForce 2 MX/MX 400 64MB

oczywiście na niezaludnionych CH expiąc w m2 mam ok.20fps więc płynność nie należy do nagannych.

szkoda, że nie mieszkasz blisko mnie dał bym Ci bliźniaczy do mojego komputer.

BlackShot

sergeantmajory.png

Vectorek

Klan: Aeria

Opublikowano

Format i wszystko powinno gładko chodzić.

co do lagów, jeśli będziesz je jeszcze miał po formacie, spróbuj tak.

- wyłącz wszelkie programy, które korzystają z łącza internetowego (gg, skype itp.)

- miej najlepiej włączony tylko jeden program (metin2) bez zbędnych innych. ;)

Zamykam, w razie wątpliwości napisz na moją Prywatną Wiadomość.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...