Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Otóż mam problem z FPS w minecrafcie tak jak na singlu. Gdy gram na singlu mam 30-45 FPS i co czas uskoki. na multiplayer jest podobnie ale chodzi trochę lepiej. Nie mam zamiaru bawić się z jakimiś programami itp. albo grac tylko na multiplayer. :(

Mój Komputer:

Procesor: Inter Core 2 Duo 4400 2Ghz

Ram : 4Gb (3,50) Bo Windows 7 32 Bit

Grafika : Asus Eah 5770 HD 1Gb

Jeśli według was jakaś częsc kompa jest według was za słaba lub jest przyczyną tego problemu to piszcie.

Dodam jeszcze ,że mój kolega Tez ma 4Gb ramu i śmiga mu 120-145 Fps a na servie jeszcze lepiej. :mellow:

Pomóżcie Proszę. Daje +

Edytowane przez Kalik17
Opublikowano

Ram nie robi wszystkiego, ma swoją wagę ale procesor też musi być przystosowany.

4 gb ramu to powinieneś mieć 2.4 i więcej, najlepiej około 3.0 GhZ.

Zapytaj kolegę o procka.

A skoro bawić się nie chcesz programami to ^^.

Między 40-120 fpsów wielkiej różnicy niema.

Opublikowano

Własnie. Nie chcę się zmieniać ustawień minecrafta Tiny itp. Bo chciałbym mieć na far z grafika podobnie itp.

MrJazor Kolega ma Intel Core i7 a Ghz to dokładnie nie wiem ale około 3 .

Ale to jak mówicie ,że to wina procesora to chyba jakiś i3 do 350 zł powinien zaspokoić wymagania minecrafta żeby wszystko ładnie śmigało ? :unsure:

Opublikowano

Jeżeli jesteś obeznany i chcesz sam składać komputer to jak najbardziej polecam, i3 to dość wydajna jednostka sam na niej jakiś czas miałem okazje popracować, 350 złoty to odpowiednia sumka na procka, na którym będzie MC śmigać. :D

BTW. Dokładnie mam i3 laptopa, chyba 2.8 GhZ *4, fps bez kombinowania to ok 150. Jakbym się bawił javą, procesami itd.. to z 200 bym brał..

Ram również 4gb. :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...