Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Problem

RoxyFM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam "mały" problem z Minecraft <_<

No wiec gdy wchodze na minecraft "singleplayer" nieziemsko mi klatkuje czy tez laguje <_<

po nacisniecu F3 ukazuje sie iz mam tylko 1 do 3 FPS.

Minecraft'a mam prosto z minecraft.net posiadam konto premium. w ustawieniach mam grafike na "fast"

Niewiem dlaczego mam az tak mało FPS <_<

Mogłby mi ktos pomoc, doradzic co pozmieniac w ustawieniach czy tez jakis "program" albo Bog wie co.

Byle by zwiekszyc te FPS'y..

z gory Dziekuje i pozdrawiam.

ps. Jave mam zakutalizowaną do najnowszej wersji, a tu macie ss z "parametrami" mojego laptopa.

dxdiagy.png

dxdiag2.png

19 Sierpnia 2009 - Po raz pierwszy wszedłem na MPC szukając SpeedHack'a do metin2.

<3

Opublikowano

@Up

oto ss procesów.

altctrldel.png

a co do pytania " ile ram przeznaczone na jave " to Nie mam pojecia, jave instalowałem i sama sie tam zakualizowała i wogole. a niewiem jak spardzic ile jest ram przeznaczonych.

19 Sierpnia 2009 - Po raz pierwszy wszedłem na MPC szukając SpeedHack'a do metin2.

<3

Opublikowano

javav.exe

To jest proces odpowiedzialny za javę, przeznaczasz na niego aż 688 640K Ramu :O

Powinno bez zająknięcia śmigać !

Spróbuj wyłączyć: avasta oraz przeglądarkę w trakcie grania w Minecrafta.

BTW. Najnowszego directa, javę i sterowniki do karty graficznej masz ?

beztytuuznsq.png
Opublikowano

No wiec, sciagnołem najnowsze sterowniki (do karty graficznej) jakie są dostępne na stronie producenta pod moją wersje windows'a.

I tu pojawia sie smieszna sprawa bo gdy chciałem je zainstalowac wyskoczyło "czy chcesz zainstalowac starsza wersje sterownikow costam costam"

No chodziło o to ze miałem juz na laptopie zainstalowaną nowsza wersje sterownikow, ale zainstalowałem tą starsza sciagnieta ze strony producenta.

Przez ostatnie 40min grając w minecraft nie miałem "lagow" no chyba ze jak mi sie swiat generował no ale to chyba normalne :)

FPS miałem ok. 15 - 20 zadna rewelacja no ale wazne ze minecraft nie scina :)

Dziekuje wam ^^ mozna zamknąc

<3

Opublikowano

po pierwsze masz 64 bitowy system a tylko 2 giga ramu

po drugie zintegrowana karta graficzna intela wiec juz nic nie poradzisz na te fpsy

po trzecie procesor 2x 1.6

jedyne co to zmienic system na 32 bity sciagnac texture packa ktory przyspiesza troche gre i sciagnac optifine

nic wiecej nie dasz rady zrobic z ta karta graficzna. wiem bo mam tez karte z intela w laptopie

Opublikowano

Ja na notebook'u mam fps'y od 10 - 20 lagi w cholere aa procek mam 4x 1.6 Ram 1 GB

Na Laptopie mam Fps'y 50-100 aa on jest podobny do notebooka tylko słabszy procek 2 x 1.4 Ram 1 GB

Opublikowano

@ jasny9612

textur pack'a mam podstawowego

a co do systemu zaraz go zformatuje i zainstaluje 32 ;>

a oco chodzi z "optifine" ?

<3

Opublikowano

1. Jak już pisałem niedawno ;p :

- System inny mimo wszystko niż VISTA/7 (pingwina polecam ;d)

- Jak już ktoś zwrócił uwagę przeinstalować na 32 bit

- Texture pack 8x8

- optifine (opcjonalnie)

- Zminić rozdzielczość na niższą

- Kolory z 32 bit na 16 bit :)

Opublikowano

@Lunner

Oco Ci chodziło z "- Texture pack 8x8" ?

I Jak mam zainstalowac tego optifine ? :D

<3

Opublikowano

Pobaw się z javą, textur packa 8x8 możesz wgrać również, ktoś już tam wyżej o tym wspomniał ja Ci link dorzucę:

http://www.planetminecraft.com/resources/texture_packs/any/any/?p=5

Opublikowano

Według mnie masz niezbyt proporcjonalne parametry notebooka do systemu. Spróbuj z programem AppBooster.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

Textur pack 8x8 raczej odpada.. po wrzuceniu go do minecraft.jar i odpaleniu minecraft efekty tego są takie :

20111009193632.png

Jakies jeszcze pomysły ?

I jakby ktos mi "dokładnie" opisał Co i Jak z tym optifine czy jakos tak. :/

edit

@up AppBooster ? Co to takiego ? :D

<3

Opublikowano

@up

Kiedys słyszałem o tym programie. Pobiore go zainstaluje i zobaczymy :>

<3

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...