Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać na MultiPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak... Dużo czasu spedziłem na SinglePlayer i teraz chciałbym sie spróbowac na multiplayerze.

Wiec prosiłbym kogoś, aby w prosty sposób przedstawił mi jak wejść i grać na serwerze. Wiem, że w necie jest dużo poradników na ten temat, ale żaden mi nie pomógł. Wiec prosiłbym, aby ktoś kto gra już na serwerze, aby napisał mi jak połączyć się i grać. Wielkie dzięki za pomoc . Pozdrawiam :]

Opublikowano

Chodzi mi o to, aby ktoś mi powiedział o tym, gdy wchodze na serwer to musze wpisac /login <haslo> czy cos takiego. Ale nie wiem o jakie haslo chodzi. Najlepiej jakby ktos mi to dokładnie wytłumaczył. I dopowiedział cos o WhiteList

Opublikowano (edytowane)

A więc tak to jest z wersją minecraft do 1.7: kliknij multiplayer i wpisz ip serwera (ip to jest adres)

a tak to jest z 1.8 i 1.9 pro relase : kliknij multiplayer > potem add server > w server name wpisz jaka ma być nazwa wyświetlana na liście która jest narazie u ciebie pusta a Server Addres to ip które możesz skopiować albo przepisać

4 rodzaje przykładowych ip

55.555.555:55555

55.555.555

ten.server.to.przyklad

ten.server.to.przyklad:55555

liczę na +

Chodzi mi o to, aby ktoś mi powiedział o tym, gdy wchodze na serwer to musze wpisac /login <haslo> czy cos takiego. Ale nie wiem o jakie haslo chodzi. Najlepiej jakby ktos mi to dokładnie wytłumaczył. I dopowiedział cos o WhiteList

jak wchodzisz na server wpisz /register twojehaslo

np. /register kochammpc

a potem kiedy jeszcze raz wejdziesz na serwer wpisz

/login twojehaslo

np. /login kochammpc

A teraz White list

White list to jest taka lista osób które mogą wchodzić na serwer uzupełniana przez admina , żeby dostać się na serwer przez white list trzeba najczęściej pisać coś takiego pod tematem na mpc , a jeśli nie na mpc to są różne sposoby

np. Dodaj prosmat1

mam nadzieję że zasłużyłem na +

Edytowane przez prosmat1

Nigdy nie kłóć się z idiotą, zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem

1. czytasz ten opis

2.jestes idiotą bo go czytasz z ręką na myszce

4.niesciagaj juz zapuzno

5.jestes idiotą bo niezauwazyles ze niema 3 punktu

6.jestes idiotą bo teraz to sprawdzales

1.jezykiem niemozesz dotknąc kazdego zeba

2.jestes idiotą bo teraz to sprawdzales

4.jestes ślepy bo niezauważyles 3 punktu

5.jestes idiota bo sie smiejesz

6.usmiechasz sie bo myslisz ze inni tez bedą tacy glupi jak ty i skopiują sobie to na sygnature.

7.jestes idiotą bo przeczytales ten opis

Opublikowano

Ok dzieki fajny poradnik :D Tylko nadal jest problem. Wpisuje /register <haslo> , i pisze "Jestes juz zarejestrowany", nastepnie pisze /login <haslo> i pisze "Popraw haslo", czyli nadal cos nie dziala. Odrazu mowie ze nie mam zmienionego nicku, moj nick to Player poniewaz tez mi cos nie dziala i nie moge zmienic nicku :/ Napisalem o tym osobny temat.

Opublikowano (edytowane)

Ok dzieki fajny poradnik :D Tylko nadal jest problem. Wpisuje /register <haslo> , i pisze "Jestes juz zarejestrowany", nastepnie pisze /login <haslo> i pisze "Popraw haslo", czyli nadal cos nie dziala. Odrazu mowie ze nie mam zmienionego nicku, moj nick to Player poniewaz tez mi cos nie dziala i nie moge zmienic nicku :/ Napisalem o tym osobny temat.

ktos juz sie zarejestrowal przed toba na serverze ;d (z tym nickiem)

jak grasz na piracie to pobierz innego

Edytowane przez razor3254

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

zapewne masz pirata. zmień nick, jak wchodzisz na niego to tam chyba jest username bez hasła to jest nick i kliknij ok, a jeśli nie masz oryginalnego a pewnie masz launchera oryginalnego i klikasz play offline to będziesz miał nick player

Nigdy nie kłóć się z idiotą, zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem

1. czytasz ten opis

2.jestes idiotą bo go czytasz z ręką na myszce

4.niesciagaj juz zapuzno

5.jestes idiotą bo niezauwazyles ze niema 3 punktu

6.jestes idiotą bo teraz to sprawdzales

1.jezykiem niemozesz dotknąc kazdego zeba

2.jestes idiotą bo teraz to sprawdzales

4.jestes ślepy bo niezauważyles 3 punktu

5.jestes idiota bo sie smiejesz

6.usmiechasz sie bo myslisz ze inni tez bedą tacy glupi jak ty i skopiują sobie to na sygnature.

7.jestes idiotą bo przeczytales ten opis