Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odwieczny problem z wyborem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowicze.

Mój problem polega na wyborze masterek jakimi będę grał. Wybieram pomiędzy nukerem spear a glavierem.

Nie widzi mi się bieganie w garmentach ( i tu kolejne pytanie , czym się różni glavier w garmencie a armorze ?) a z drugiej strony nie chcę padać co chwila z racji low hp nukera?

Prosiłbym o opisanie obu klas - Glavier i nuker spear, różnicę między garmentem a armorem oraz + i - owych klas ;)

Opublikowano

hmm no trochę się różnią. Przede wszystkim obie klasy spotyka się w protach i armorach, nikt garma nie nosi (chyba, że na pve). Glavier to STR czyli dobre pvp i słabe pve a nuker na odwrót. Niestety, ale s/s czy tam spear jak wolisz to raczej 1hit (chyba, że snow-a masz). Tak czy owak nukerzy :

spear/fire/cold jedyny sensowny pod pvp.

+ dmg

+phy buff

+pasyw z hp

- pada... bo to int

-brak speed buffa

Glavier ma dużo większy wachlarz:

heu/fire/cold

Jako niezłe dmg, raczej znany build buff na phy dmg.

heu/cold/force

Jak bijesz chinola to lepszy niż fire jak euro słabszy... chodzi o wbicie debuffów i tyle.

heu/fire/force

miazga xD Jeśli odjąć fakt, że to STR z pasywem na hp i potami co 1sec. to jak dager na desperate z dmg... (oczwiście przesadziłem, ale takie porównanie, że "duzio" :3)

heu/light/cold

LAME, wgl bez tłumaczenia... tylko pve ale bez phy buffa z fire... nie nie kminie buildu

+ pvp wymiata, grałem i mało kto mnie kładł (oprócz niektórych warriorów oczywiście...)

+ tank

+ dobre dmg

- pve

- brak speed buffa

Resztę zależnie od buildu sobie dobierz. Do nukera polecałbym armor a do glaviera protector.

LifeSro

FusionRoad