Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie gram sobie w meincrafta a tu w mojej kopalni ten dziwny koleś Enderman nie moge go zabić bo sie teleportuje no i pytanie czy on mnie mozę zabić lub jakiś straty mi zrobić??

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano (edytowane)

Tak,może cię zabić.

Ponadto zabiera klocki i przestawia w inne miejsca.

@edit

Jeśli spojrzysz mu w oczy,zauważy cię i zacznie gonić/teleportować się.

Edytowane przez hubkol7

Człowiek człowiekowi wilkiem.

Opublikowano (edytowane)

Można grać na peaceful albo po prostu go ubić,lecz jest dosyć trudny.A i ps: Woda zadaje mu obrażenia,ten fakt uratował mnie ;) .

@edit

Kilka uderzeń z miecza i nie żyje,ale teleportuje się np za ciebie,z boku,troche dalej itp.

Edytowane przez hubkol7

Opublikowano

Taki problem ze go raz walłem i już 5 minut go nie widze :P nie wiem o co chodzi

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano (edytowane)

Może się bloknął w ścianie/wpadł do lawy :P.Potrafi sie teleportować ^^,więc może chyba zniknąć,prawda? :huh:

@down

Średnio 5-15 kratek więc wiesz...Chyba temat do close,co? :D

Edytowane przez hubkol7

Opublikowano

Tak wiem ale myślałem że nie tak daleko :P

Opublikowano

Tak jak pisał Up może po prostu się zbugował w ścianie.

Dodatkowo, jak chcesz możesz sobie poczytać o jego zachowaniu

Enderman jest mobem neutralnym jeśli nasz celownik na niego nie najedzie on zostawi nas w spokoju. Gdy najedziemy na niego celownikiem on zacznie się na nas patrzeć. Kiedy "zdejmiemy" z niego celownik, podejdzie lub teleportuje się do nas ( w zależności jak daleko się znajduje ) i zacznie atakować. Enderman potrafi "znikać". Podczas walki z nim jest w stanie zniknąć i pojawić się za nami (by zaatakować) więc gdy zniknie podczas walki to najlepiej rozglądać się za siebie i wokół siebie. Ponieważ chodzi on tak szybko jak gracz, a do tego teleportuje się, ucieczka przed nim jest praktycznie bezsensowna. Enderman jest często w grupie 3-5 osobników (w jaskiniach pojedynczo), ale po zaatakowaniu jednego inni nie zaatakują gracza. Jego ataki są szybkie co sprawia że jest on silniejszym przeciwnikiem niż zombie. Często podczas walki teleportuje się 3-4 za graczem i kontynuuje walkę. Jego słabością jest lawa, światło słoneczne ( jak w przypadku prawie każdego wrogiego moba ) i w odróżnieniu od innych woda. Gdy Enderman wejdzie do wody będzie dostawać mniej więcej tyle samo obrażeń ile w świetle słonecznym.

1294477714-U1.png