Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wybralem Gastronomiczna ,t6aka jaka wilku proponuje ....

Oprucz tego ze mam w klasie 26 lasek (3 klasa) to nic ciekawego.

Latwo zdac ,srednia 3.0 na loozie ,nawet sie nieuczac.

+do tego fajne ogniska i imprezy klasowe :D Kumaci zrozumieja

Opublikowano

a skad my mamy wiedziec do cholery co cie interesuje , idz na to co cie interesuje

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Ja osobiście chciałem iść na dokładnie taki sam kierunek wybrać jak ty :)

Ja wybrałem TECHNIKUM z profilem Informatycznym.... dlaczego?

Ponieważ po Technikum masz zawód (nie musisz poświęcać dodatkowego czasu na zrobienie zawodu),

możesz iść potem na studia (ale musisz się porządnie przyłożyć do matury), jeżeli interesujesz się Programami i tworzeniem ich

to ci powiem jedną rzecz jaką informatycy powtarzają w kółko... "W CHUJ PROGRAMISTÓW POTRZEBA !!" co jest jednoznaczne z

łatwym zatrudnieniem... W Technikum powinieneś mieć również możliwość ukończenie pewnych kursów wraz z certyfikatami

np. u mnie w szkole jest CISCO, co bardzo mało fachowców posiada, a tak ciężko go się nie zdaje....

Podsumowując jeżeli chcesz być w przyszłości informatykiem (FACHOWCEM !!!) to proponuję technikum :)

Po liceum też oczywiście można być dobrym informatykiem, ale po maturze czeka potężne douczenie jeżeli

chodzi o zakres informatyki oraz robienie zawodu...

Technikum otwiera ci szerokie możliwości jeżeli chodzi o Informatykę :)

OCZYWIŚCIE TO TYLKO MOJE ZDANIE !! Też miałem dylemat oraz pytałem się kumpli informatyków, serwisantów i inne osoby z tym związane

i wywnioskowałem że najlepsze bd Technikum :)

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

Arcymistrz
Opublikowano

Właśnie się zastanawiam jak to bedzie jak trzeba to rozplanować co bedzie dalej

Czekam na wasze dalsze wypowiedzi i mam nadzieje że wkońcu coś wywnioskuję i wybiorę . Sam już nie wiem

POSt który nie będzie nic zgłaszał do tematu zostaje zraportowany i ciula mnie obchodzi czy dostaniesz tego warna czy nie xD

Jestem w 2 gim (nie jestem neosem zerujacym na ludziach)

Interesuję się informatyką ale w zakresie

Przypadło mi do gustu elektryk/energetyk jak i gastronomia jest dobrym pomysłem

Co do informatyki moim zdaniem idzie na nia coraz więcej ludzi i bedzie coraz trudniej dostac sie do szkoly jak i znaleźć pracę co zależy od naszej przyszłości

Opublikowano

Było już parę razy proponowane ale powiem to jeszcze raz:

elektronika - trudno trochę, ciekawie i po tym w każdej chwili możesz się przekwalifikować na elektryka - studia jakie po tym można robić: automatyka, akustyka, robotyka, elektronika, mechatronika, elektryka. U mnie w technikum można zrobić kurs SEP - czyli po tym kursie możesz pracować przy dużych napięciach, PLC - programowanie mikro kontrolerów. Ale te dopiero gdy będziesz miał 18 lat, obecnie jestem na kursie z angielskiego( 2 lata nauki kursu, po tym egzamin ustny i pisemny na certyfikat).

Inne profile techniczne:

gastronomia

wiertnik

mechanik

mechatronik

informatyk

teleinformatyk

elektryk

transport i spedycja

technologia odzieży

ekonomista

handlowiec

obsługa turystyczna

kucharz

fryzjer

awionik

logistyk

geolog

gazownictwo

górnik otworowy

telekomunikacja

budownictwa

architektury

drogownictwa

sztukatorstwa

urządzeń sanitarnych

To są profile techników z mojej okolicy.

A co do pracy - to znajdziesz nawet znakomitą jako informatyk jeżeli będziesz lepszy od innych i się tym interesował.

Arcymistrz
Opublikowano

Japierdole tkie wypowiedzi dajecie ze się w tym gubię sam już nie wiem ... ale mam na to jeszcze 2 lata więc jeszcze się pomysli :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...