Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Siemka jako że za niedługo będę musiał wybrać szkołę a nie chcę robić tego na urwanie to pytam się

Podawajcie nazwy kierunków na technikum w stylu :

- informatyczno-matematyczne

Nie chcę mechanika ani coś w tym rodzaju nie kręci mnie to :D

Opublikowano

Powiem tak twoje życie twój wybór po drugie zrobiłeś temat a za pół roku zrobisz kolejny !

Większość wybiera pod koniec inni wiedzą co będą robić w życiu wcześniej a do nie których dociera to późno

Nie które osoby kręci budownictwo inne zaś elektryk

634534203295449218.png
Opublikowano

Technikum to nie Lo tam kierunku inf-matm nie ma. Technik Informatyk, Elektronik, no i wątpie aby u ciebie było ale Tele-Informatyk (mój profil :-] ). Informatyka nie jest zła ale jest tego coraz więcej więc możesz Elektronika wybrać, ja wolałem u siebie z tele-informatykę, bo na elektronika było o wiele mniej pkt. słabszy poziom. Ale zależy od szkoły

fs.png

Opublikowano

Technikum Informatyczne,

Technikum Logistyczne,

Technikum Ekonomiczne,

Technikum Elektryczne,

Technikum Mechatroniczne,

Technikum Żywienia,

Technikum Organizacji Reklamy,

Technikum Rolnicze,

Technikum Budowlane.

U mnie takie są kierunki + dochodzi Szkoła Zawodowa.

Opublikowano

Nie patrz na wypowiedzi Userow. To jest Twoj wybor. Pomysl co lubisz robic i wybierz taka szkole jaka Ci najbardziej przypadnie do gustu.

Zreszta na targach szkolnych dostaniesz broszury i w nich wszystko bedzie opisane o danej szkole.

Ja nie zaluje swojego wyboru.

Opublikowano

wojsko.

tyle, że do wojska musi mieć maturę.

@top

Technikm Logistyczne i Informatyczne.

Przy informatycznym w drugiej klasie wybierasz dokładnie co chcesz robić.

1) bazy danych

2) tworzenie portali społecznościowych

3) grafika

i chyba coś jeszcze, ale nie pamiiętam teraz za dobrze.

chuj.

Opublikowano

Patrz na nasze wypowiedzi ! Nie słuchaj tych którzy mówią inaczej, my chcemy dobrze dla Ciebie. Dlatego idź do gastronomika, później załóż rejestracje, zadzwoń bo Gesslerową ona wszystko ogarnie, będziesz miał klientów biznes będzie się kręcił jak blanty na jamajce, potem otworzysz sieć sklepów, nie będziesz nic robił a hajs będzie rósł jak pojebany.

Opublikowano

technik elektronik

technik elektryk

technik mechatronik

technik teleinformatyk

technik informatyk

technik telekomunikacji.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

gastronomiczne !

PROFESSIONAL KIERUNEK <3.

Ja nie wiem co Ty lubisz, itp.

Więc wymienię profile technikum jakimi się interesuję.

Technik elektryk (to tak mniej, ale w mojej małej wsi tylko taki profil jest, a dojazdów, ani internatu nie chcę).

Technik elektronik, jeżeli Cię to interesuje to naprawdę warto.

Opublikowano

"Nie patrz na wypowiedzi Userow. To jest Twoj wybor."

to ciekawi mnie, po co by pisałby ten temat, jak nie po to, żeby ktoś chociaż trochę pomógł z wyborem.

@Doman95 mam tak samo, dopiero zacząłem ten kierunek a już mi się nie chce :D matma rozszerzona niby, ale jednak 3 godziny w tygodniu, co nie jest złe, ale za to cały materiał jest bardziej... "ściśnięty" do tego rozszerzona, czyli więcej pojęć matematycznych ;]

@Topic

Autorze, pomyśl, tak na ludzką logikę, w czym byś się najlepiej czuł, nie wybieraj sobie byle jakiego, pierwszego lepszego kierunku, bo będziesz tego żałował, wybierz ten, który cię kręci, nie sugeruj się tym że np. kolega idzie to tej klasy to ja z nim pójdę, bo to jest bez sensu

tak ogółem to my tu za dużo do gadania nie mamy, ponieważ to twój najważniejszy wybór w twoim życiu, od tego wyboru będzie zależeć praktycznie całe twoje przyszłe życie

ja akurat wybrałem Technikum o kierunku Informatycznym, ponieważ lubię zabawy z kompem, a chce się jeszcze dużo rzeczy o tym dowiedzieć, bo najważniejsze jest dobre podejście do tego

poleciłbym ci także logistykę, ponieważ jest to bardzo... ma bardzo szeroki zakres pracy, może tak się wyrażę ;] jednak jedyne co ja mogę zrobić, to wypisać ci kilka plusów kilka minusów itp.

@@@@@@@

Zapamiętaj tylko jedno przy wyborze, wiem, że już to napisałem, ale to jest bardzo ważne! Tym wyborem kształtujesz sobie całe swoje życie, więc wybierz mądrze! Mam nadzieję, że wybierzesz dobrze ;]

@@@@@@@

Opublikowano

Polecam ci Technik Informatyk, dobrą prace można znaleźć po szkole ale niestety jest duży nabór do tych szkół. Niestety sam wybrałem Technikum mechaniczne i bym ci to polecił ale jak cie to nie kręci...

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Powinieneś sam wybrać szkołę bo za 5 lat będziesz mówił że źle wybrałeś bo posłuchałeś się kogoś na forum. Ale jak chesz tak bardzo to idź na informatyka coraz większe zapotrzebowanie na nich jest ;).

Opublikowano

Powiem ci tak jeżeli interesuje cie informatyka to idź do technikum informatycznego . Potem idź na studia Informatyczne jeżeli masz taką możliwość np. podam mój przykład ja chodzę do liceum i z podziałem na klasy typu matematyczna , biologiczna , chemiczna . Ja jestem w biologicznej i potem mam nadzieje że uda mi się iść na studia biologiczne

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Jak planujesz iść na studia nie marnuj sobie życia w technikum ja pochodziłem cały wrzesień i stwierdziłem, że to jest lipa o teraz sobie chodzę do lo mat inf i jest mniej godzin i łatwiej;p

Jeżeli komuś pomogłem to proszę o plusa:)

Opublikowano

Jeżeli chodzi już o kierunek edukacyjny jaki można obrać według mnie najlepsze są studia. Czyli podstawówka, gimnazjum, liceum no i studia. Lecz jeżeli w twoim przypadku chcesz jednak, to technikum lepiej, to dobrze przemyśl. Nie wiem czy masz taki zamiar, ale jeżeli chcesz zarabiać już po zdobyciu technika i zdaniu matury proponuje ci zacząć już w gimnazjum pracować na małym zasiłku. Przepuszczam, że dawno jesteś po gimnazjum więc, to odpada, ale przynajmniej będzie mała rada dla innych. Ok koniec moich propozycji teraz odpowiedź na twoje pytanie :).

Technikum Komputeryzacji i Technologii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...